5. února 2012

The Social Network

The Social Network (1. 10. 2010) – 60 %, česky Sociální síť (4. 11. 2010). IMDb: 8.0.

Tyhle filmy jsou zajímavé v tom, že nám ukazují něco, o čem bychom jinak moc nevěděli. Na druhou stranu, přes všechnu snahu o neutralitu, vždy někomu straní. Zde je to Eduardo Saverin, první CFO Facebooku, kdy Mark Zuckerberg je vykreslen jako geniální, ale bezskrupulosní nerd a Dustin Moskovitz a Chris Hughes zcela upozaděni. Posun od reality je také v tom, že Jesse Eisenberg hraje hlavního hrdinu démoničtěji (a nelidštěji) než je ve skutečnosti.

Jako velký problém filmu vidím špatné obsazení Seana Parkera, který je v podání Justina Timberlakea příliš charismatický a příliš na sebe strhává pozornost. Jinak však film definitivně stojí za zhlédnutí.

Updated.

7 komentářů:

  1. Omlouvám se za nesouvisející dotaz, ale rád bych se zeptal na pravopis slovesa "shlédnout." Všiml jsem si, že u přejatých slov používáte podobu mnohdy nerespektující současný pravopis, ale nerozumím tomu, proč píšete sloveso "shlédnout" ve významu vidět se "s" a nikoliv "z". Existuje pro to nějaký zajímavý důvod související s historickým vývojem českého jazyka? Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  2. U nas, lidem kteri se pozastavuji nad blogovym pravopisem rikame "grammar-nazis" ale Ladislav to napsal tak pekne, ze bych mu to i ja prominul.

    Skoda ze jste opustil Vas blog, Ladislave.
    Me se ten vas post moc libil.....

    OdpovědětVymazat
  3. Ono totiž není divu, Jindřichu, tohle jsme nedávno řešili také na Slepecké holi. Já totiž také (asi tedy nesprávně) řadu let používal "shlédnout" tehdy, když jsem chtěl vyjádřit, že jsem se na něco podíval jen povrchně a ledabyle, místo abych to pozorně sledoval. Ani od LB jistě nešlo o grammar-nazi, ale o to, že takovéto situace otřesou pilíři Vaší existence. S takovým zmatkem v duši se člověk prostě musí vypořádat okamžitě, jinak by se pochybnosti mohly třeba rozrůst až na existenci klekánic.

    OdpovědětVymazat
  4. Love it.
    Otresou piliri vasi existence.........
    Ja to musim nekde pouzit.

    Diky, mladíku

    OdpovědětVymazat
  5. Jindrisku
    A jeste posli Staremu panovi pusinku. Stipanou...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Když tak hezky děkujete, chtěl jsem Vám poskytnout důkaz o existenci Klekánice. Ale Google ho nenašel. Tak posílám aspoň Elfa.

    Důkazem existence Polednice je existence paní Daniely.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>