9. července 2011

Google Plus hype

Google se celkem podařil rozproudit hype kolem jeho kopie Facebooku. Do Google Plus se nemůže přihlásit každý, je to jen na pozvánky. Pokud by však někdo přesto chtěl vědět, jak to vypadá v praxi, stačí si najít vhodný otevřený profil. Asi nejlepší má Daniel Dočekal, který jej aktualisuje poměrně často, takže dává dobrou představu.

7 komentářů:

  1. Přesně co jsme potřebovali - další Facebok. Satan chraň!

    OdpovědětVymazat
  2. Google Plus není kopie Facebooku. Je to další sociální síť a Facebook nebyl první a zdaleka není jediný. Google už do této oblasti zkoušel proniknout vícekrát, mimo jiné sítí Orkut, která je dokonce o maličko starší, než samotný Facebook.

    Google si může dovolit dělat chyby (kdo nic nedělá, nic nepokazí), má obrovský kapitál, technologické zázemí a celou řadu schopných lidí, přičemž lanaří další a další. Co nevyšlo včera, zkusí v novém hávu napřesrok.

    Na rozdíl od Orkutu je ale Google+ poměrně dobře integrován s GMailem (od včerejška jsem se do sítě dostal přes pozvánku i já) a dá se říci, že po přechodu na otevřený provoz bude mít Google+ rázem spoustu potenciálních uživatelů. Google+ IMO má budoucnost a je lhostejné, zda a kdy předběhne Facebook.

    Na rozdíl od Facebooku má Google informace o tom, co vyhledáváte, komu posíláte jaké e-maily (a kdo co píše vám) a pokud se někdy prosadí Google Checkout, bude mít povědomí také o tom, komu, kdy, za co a kolik na Internetu platíte. A to nemluvím o potenciálu Chrome a Androidu. Facebook je čajíček.

    OdpovědětVymazat
  3. Mimochodem, Daniel Dočekal má na zdi: Trivia: Facebook reached 5.5 millions of users in 22 months. Google+ in about 2 weeks. Očekávám, že do konce prázdnin to bude o řád víc, pokud Google rozdá dostatek pozvánek.

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, hodně lidí hlásí velké problémy s Gmailem kvůli G+. Typický Google s jeho betami. Android je tu už tři roky a přesto v některých ohledech stále beta. Ne že bych si přehnaně stěžoval, sám ho už skoro rok používám.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem, Yamato-san, utekl od Androidu k BlackBerry, ale důvody nebyly zdaleka jenom softwarové - výhodný internetový tarif a velmi zdařilá klávesnice Boldu 9000 hrály také velkou roli. A ano, aplikace nepadají. S GMailem ovšem problémy nemám a za ta léta, která jej používám, jsem ani žádné neměl. Po Google+ je poměrně velký hlad v mém okolí, začínám rozdávat pozvánky. Obávám se ale, že uživatelé Google+ budou muset zároveň zůstat i na Facebooku, pokud se tam zabydleli.

    OdpovědětVymazat
  6. Kéž by BB nabídl něco s pořádným displayem...jak si člověk zvykne na WVGA 4,3 palce, tak zpět nechce...nemluvě o epizodě se 5-palcovým Streakem a 7-palcovým Galaxy Tabeb...ale to už bylo na běžné používání moc :-)

    Každopádně přežil jsem bez FB, přežiji i bez G+.

    OdpovědětVymazat
  7. Proč jste všichni tak negativní ohledně G+? Třeba já v něm vidí spousty výhod. Nebo třeba tady http://www.financniblog.cz/?p=225 - taky další pozitiva. Nezahazujte ho dopředu!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>