14. února 2011

Nekonečná drzost Věry Tydlitátové

V souvislosti s rozpravou o iniciativní osnově zákona zákona o protikomunistickém odboji poslanců Petra Tluchoře, Petra Gazdíka, Kateřiny Klasnové, Marka Bendy a dalších (sněmovní tisk č. VI/204/0), v níž vystoupil kommunista Miroslav Grebeníček, Věra Tydlitátová doslova napsala: „On soudruh Grebeníček by nadzvedl i mrtvého, pravda, za tatíka nemůže, ale to jméno je jaksi příliš známé, aby jeho nositel seděl raději ve stínu.“

Takže Grebeníček Jr. má navždy mlčet, protože jeho otec má na svědomí zločiny a on nosí stejné příjmení. Tento hrůzný zákaz se nijak neliší od stejně odporného kommunistického kádrování. Pořád jsem přemýšlel, jak se Kostlán a spol. odlišují od fascistů, kommunistů a jiných odpůrců lidských práv a demokracie. Ukazuje se, že nijak. I oni vůbec neuznávají základní zásadu právního státu, tj. koncept individuální viny. Čtěte mé rty: Grebeníček Jr. za činy svého otce odpovídá naprosto stejným způsobem jako za ně odpovídá Věra Tydlitátová, tj. nijak.

13 komentářů:

  1. Ona by paní Tydlitátová holt asi chtěla mít ten zákon o Třetím odboji, ona má vůbec affinitu k tomu, aby světový (nebo jakýkoli) názor byl nařízen zákonem nebo dokonce Ústavou.

    Na druhou stranu by ale asi bylo dobře mít nějaké mechanismy, aby bývalí kommunisté, kteří sloužili régimu a škodili lidem (např. soudci nebo bachař Vondruška), nezastávali funkce a pokud možno byli potrestáni. Chápu frustraci lidí, kteří vidí své škůdce v dobře placených zaměstnáních, jak se jim smějí do očí.

    OdpovědětVymazat
  2. Miguel Estornino14. února 2011 v 12:54

    Grebeníček Jr. nemůže za činy (zločiny) svého otce, ale hlásí se k ideologii, která je způsobila - zatím jsem se nesetkal s tím, že by je odsoudil, či považoval za špatné. Proto by se měl stydět.
    Nikoho ovšem nepřekvapuje, že tak nečiní, pouze tím prokazuje, že KSČM je nástupnicí KSČ a je proto stejně špatná i když její prostředky jsou zatím omezené.

    OdpovědětVymazat
  3. hlásí se k ideologii, která je způsobila
    a) Není to tak úplně pravda.
    b) I kdyby byla, tak myslet si může, co chce. Podstatné jsou toliko skutky.
    c) Staré židovské pravidlo říká: „Cti svého otce i matku, ať jsi dlouho živ na zemi, kterou ti dává Hospodin, tvůj Bůh.“ (Ex 20, 12). To platí i pro Grebeníčka. Je zrůdné po něm chtít opak.

    OdpovědětVymazat
  4. Jakže? Vy byste nedal známku 10? Pak se obávám, že nebudete zaregistrován, zatím se nikdo hodnotit dílo paní Eulalie jinak než desítkou neodvážil.

    OdpovědětVymazat
  5. Mno, já nevím, ale jednu dobu se Džejárovi vyčítalo, že se příliš angažuje v průběhu vyšetřování bývalých zločinů sena.

    Nevím, je to dávno a moc jsem to nesledoval.

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že jednoznačně nejlépe vám všem odpověděl Miguel Estornino. Problém není ve jménu, problém je v tom, že syn svého zrůdného otce obhajuje tutéž hrůznou ideologii.
    Karel I.

    OdpovědětVymazat
  7. Proč se rozčilujete Petersi, jen naplňuje tezi o vině do třetího kolena:) Přijetí hloupých ideologií vede k hloupým činům v praktickém životě.

    Žil jsem dost dlouho za bolševika, abych věděl, že žádný třetí "odboj" neexistoval. Jen pár zvenčí financovaných oficiálních a prominentních agentů (po převratu jsou naprosto čitelní), pár ne zcela svéprávných šílenců (Navrátil, Cibulka, Hučín...) a horda zneuznaných bolševických osmašedesátníků, často zapletechých do jediného skutečně krvavého bolševického období - 50. let. Řada rozumných obyčejných lidí, kteří byli z nejrůznějších důvodů perzekuováni (většinou také na principu dědičné viny) měli zcela jiné starosti, než odbojařit. Alespoň trochu "odbojovým" prostředím byla alternativní kultura, písničkáři a podobně. Ti vytvořili paralerní svět, mimo dosah oficiální ideologie. Ano, všichni jsme čekali na příležitost ve smyslu vtipu: Jednoho krásného dne pověsíme všechny komunisty a dneska je hezky, tak by to šlo. To ale bylo tak zhruba všechno. Komunismus je přehlídnou obětí (naštěstí většinou ne fyzických) a ne odbojářů, ti prakticky chybí. "Odboj" vznikl až po 89, prezentovaný prototypy jako Štětina (dnešní morální autorita a agent kdoví kterých tajných služeb) nebo Mejstřík (emeritní supersvazák). A teď si to pánové uzákoní a rozdají partyzánské důchody (to už tu bylo).

    Už se těším na čtvrtý odboj, možná to bude Doupová s Vondrákem:) Ti vylepením jména internetové domény skoro zničili kapitalismus:)

    Na závěr jeden prastarý vtip: Ve Slovenském národním povstání bojovalo 5 000 Slováků, 50 000 jich bylo zraněno a 500 000 za něj bere partyzánský důchod.

    "Odbojářský" vtip z 80. let;)

    OdpovědětVymazat
  8. >Problém není ve jménu, problém je v tom, že syn svého zrůdného otce obhajuje tutéž hrůznou ideologii.
    Karel I.

    Dnešní demokratičtí exekutoři mají na kontě víc lidského neštěstí, než všichni čeští komunisti v posledních dvou desetiletích vlády - a to máme ideologii pravdy a lásky:) Neříkám to proto, že si přeji návrat komunismu, ale proto, aby jste si uvědomil, v čem žijeme dnes. Hrůzných ideologií jsme se nezbavili ani náhodou.

    Nesmíte se divit, až ti dole vymění dnešní kleptokracii za další diktaturu. Možná budeme viset na kandelábru vedle sebe a meditovat o tom, jak jsme to mysleli dobře:) Bohužel pozdě.

    OdpovědětVymazat
  9. ad Karel I. Jakou Grebeníček Jr. zastává ideologii, o tom se můžeme bavit. (U jiného článku, chystám se o tom napsat post.) Ale to naprosto nijak nesouvisí s Grebeníčkem Sr. Opakujte po mně: Každý má právo na své vlastní omyly a jen za ně může být volán k odpovědnosti.

    OdpovědětVymazat
  10. ad Kapitán. Vidím to úplně jinak, ale to je na jiný post, zde je to off topic. Chci jen poznamenat, že ta „vina do třetího kolena“ mne nesmírně uráží jako člověka. Judaism zcela správně nechává stíhání dědičné viny na Bohu.

    OdpovědětVymazat
  11. >Judaism zcela správně nechává stíhání dědičné viny na Bohu.

    Ano, ale tomu svému, pod vlastní kontrolou:) Své by o tom mohli vyprávět Němci. Ale tam už bude pomalu v plné kondici čtvrtá generace, takže to skončí:)

    OdpovědětVymazat
  12. Grebeníček za svého otce nemůže, ale na druhou stranu on ještě za jeho života prohlásil, že je na svého otce hrdý. No, a to je ten problém. Kdyby Grebeníček ml. se držel stranou a nic neříkal, nedalo by se mu ohledně zločinů jeho otce nic vytknout. Ale takhle se jedná o druhou generaci genocidních hrdlořezů i když Grebeníček ml. je (zatím) genocidním hrdlořezem pouze virtuálním či potenciálním sedícím v parlamentu. Lidé jako já ale nerozlišují mezi potenciálním, virtuálním, či nějakým jiným přídavným jménem. Člověk otevřeně hlásící se k hrůzné ideologii komunismu by měl žít v ústraní a na okraji společnosti a ne sedět jako politik v parlamentu. A není vlastně propagace genocidních ideologií a hnutí v dnešním kocourkově vlastně trestná? Pokud je mi známo, tak ano, takže všichni členové komunistické strany by měli být nejméně obžalováni z trestného činu. Už jenom existence tohoto zákona a vedle toho parlamentní komunistické strany dělá jinak z normální malé zemičky uprostřed Evropy opravdový Kocourkov. Ale zdá se, že si to podstatná část Koucourkovských uvědomuje a chce s tím už konečně něco dělat...

    OdpovědětVymazat
  13. Odpověď je natolik rozsáhlá, že jsem ji sepsal do samostatného článku.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>