24. srpna 2010

Skutečný význam

motto: "These sophisters substitute a fictitious cause and feigned personages, in whose favor they suppose you engaged whenever you defend the inheritable nature of the crown. It is common with them to dispute as if they were in a conflict with some of those exploded fanatics of slavery, who formerly maintained what I believe no creature now maintains, "that the crown is held by divine hereditary and indefeasible right". — These old fanatics of single arbitrary power dogmatized as if hereditary royalty was the only lawful government in the world, just as our new fanatics of popular arbitrary power maintain that a popular election is the sole lawful source of authority."

Edmund Burke, zakladatel konservativismu

Musím říci, že už mne opravdu unavují "diskusse" s ideology, kteří tvrdí, že VŘSR a kommunism nebyla ruská záležitost, ačkoliv jim člověk až do zblbnutí předkládá fakta (1, 2, 3), tak oni přesto i nadále budou trvat na své utkvělé myšlence. I kdybyste jim předložili úplně všechny důkazy, oni přesto budou pořád mlít svou, protože víra ve vlastní smyšlenku má u nich vždy přednost před realitou a nálepkování ("římský katholík" jako označení řeckého katholíka, "lidová demokracie" jako označení vyšší formy demokracie) přednost před srozumitelností. Jenže nálepkování není klassifikace, nálepkování je hodnocení pomocí zneužití pojmů.

Co za tím vězí? Blátivost myšlení. Všimněme si, že tihle rádoby antinominalisté nikdy nevymezí, o čem je vlastně spor. Když Vodník řekne Rus, koho tím vlastně myslí? Je to россиянин nebo русский? Nevíme, ale o to víc je Vodník ve svém tvrzení neústupný. Je Uljanov Rus? Není, protože jeho děd byl Žid. Co na tom, že Uljanov byl pokřtěn a vychováván rusky v ruské kultuře. Prostě to Rus není, protože Vodník rozhodl, že VŘSR neřídili Rusové. Čirá svévole – zaslepená ideologie. Když už Vodník jako každý správný levičák nemůže rýsovat reálný svět, tak aspoň rýsuje myšlenkový.

Stejně jako s Leninem to dopadne s Burkem. To také není ten správný konservativec, protože Vodník, který o politických směrech všechno ví nejlíp, tedy i o konservativismu, rozhodl, že není. Inu, byl to Angličan a levicové kecy o Zlatém věku, které k němu doléhaly z Francie, poprávu odmítal. A myslím, že úplně stejně jako jakobínství by ho nechalo v klidu, kdyby věděl, jak ho Vodník škatulkuje podle skutečného (sic!) významu slova.

Myslím, stejně jako Burke, že debata se starými fanatiky nemá smyslu. Oni všechno vědí nejlíp a s jejich dogmatismem nic nepohne. Tak ať si ve své ignoranci vězí i nadále.

3 komentáře:

  1. Plkáte a dobře to víte. Navrch podtrhujete nominalistické zkreslení skutečnosti. Ale jak je Vaše ctěná libost...

    OdpovědětVymazat
  2. Dovolim si vyslovit nesouhlas s Vasim rozborem ktery Vam skoncil u "Blátivosti myšlení":-(

    Co za tím vězí? Blátivost myšlení. Všimněme si, že tihle rádoby antinominalisté nikdy nevymezí, o čem je vlastně spor. Když Vodník řekne Rus, koho tím vlastně myslí? Je to россиянин nebo русский? atd atd.
    Vy nechapete co pise Vodnik, ja v pohledu na "bolsevismus" v CCCP zase lepe Vodnika nez Vas.
    Aniz bych Vas chtel poucovat o rozdilu ktery Vy nechcete pochopit, ci ten rozdil nevnimate, ja Vodnikovu rozliseni povazuji za srozumitelne.
    On oddeluje Sovetsky bolsevismus od Rusa jako cloveka.
    Stalo se to v Rusku, ale Rus to nevymyslel, Rus tim nejvic trpel. On sam to bolsevismus nevymyslel. Do Ruska to bylo dovezeno, byl to implantat ne idea Ruske ci jak
    nepratele vseho Ruskeho rikaji RuskoAsijske duse. Vas seznam slozeni toho ktereho byra v tech ci onech letech ma patrne vytvorit dojem ze procento zidu bylo minimalni a zanedbatelne.
    Rada jmen a pokud pomerovano podle prislusnosti jsou tam Gruzinci, Lotysi, Estonci, Polaci a dalsi... Zidu procentuelne ve Vasich seznamech malo..
    Vazeny GP stejne tak jako VY si informace nevymyslite, Vy dokonce prepisujete citaty a zdroje i v azbuce, take ja si infrmace nevymyslim, jen zdroje jsem studoval jine nez Vy. Davam odkaz na nektere z tech ze kterych jsem ja cerpal informace a prosim ctete pozorne. Moje informace potvrzuji ze bolsevismus a revoluce byly do Ruska dovezene. To je patrne onen kamen urazu od ktereho se odviji Vase nedorozumneni s Vodnikem a kazdym jinym dalsim diskutujicim kdo vidi Sovetsky bolsevismismus
    ne jako produkt Ruskeho cloveka.
    Jewish prominence

    Astr

    OdpovědětVymazat
  3. Vazeny GP, jste ochoten akceptovat i tento muj nazor?

    Many Jews sold their soul to the devil of the Communist revolution and have blood on their hands for eternity. We’ll mention just one more: Leonid Reichman, head of the NKVD’s special department and the organization’s chief interrogator, who was a particularly cruel sadist.

    In 1934, according to published statistics, 38.5 percent of those holding the most senior posts in the Soviet security apparatuses were of Jewish origin.

    The Jews active in official communist terror apparatuses (In the Soviet Union and abroad) and who at times led them, did not do this, obviously, as Jews, but rather, as Stalinists, communists, and “Soviet people.” Therefore, we find it easy to ignore their origin and “play dumb”: What do we have to do with them? But let’s not forget them. My own view is different. I find it unacceptable that a person will be considered a member of the Jewish people when he does great things, but not considered part of our people when he does amazingly despicable things.

    Even if we deny it, we cannot escape the Jewishness of “our hangmen,” who served the Red Terror with loyalty and dedication from its establishment. After all, others will always remind us of their origin.

    Astr

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>