5. června 2010

Na připomínku

Israelské holčičky píší do Libanonu.

5 komentářů:

  1. Obrazek je kruty, ale nekterym to opet potvrzuje fakt, ze na lidi, co valku zacli je krutost nejen opravnena, ale ucinna a vyhrava!!!
    Obrazek je z valky z roku 2006, ktera byla take odsouzena "celym" svetem.
    Pro Israelce vsak vyhra. Palestinci prestali 4 roky provokovat a ted, kdyz se mohou s celym svetem spojit proti Israeli, zakrok na M.Marmane odsoudit, tak jsou relativne zticha. Jen Hizballahu vudce Nasrallah umirnene polemizuje, ze smrtelny zakrok proti Turecku (ne proti palestinskym bratrum:-) pohneval israelskeho spojence. Dosti slabe, nemyslite??

    OdpovědětVymazat
  2. Válku začali Israelci, když vyhnali z vlasti 600 000 Palestinců.

    Nicméně tento obrázek je z jiného aggressivního dobrodružství Israele, války s Libanonem, který byl Israelem přepaden, jako od roku 1982 pokaždé, když israelské "obranné" síly vpadly do jižního Libanonu.

    Myslím, že Palestinci mají té 60 let trvající genocidy jejich národa už dost.

    OdpovědětVymazat
  3. Ale no tak milý pane píítrsi! proč lžete? Izrael byl po skončení britského mandátu v r 48 ihned napaden 5 armádami ze všech stran. Arabské obyvatelstvo odešlo
    1/ na výzvu vlastních vůdců,
    2/ při logických obranných bojích izraelské armády
    3/ malá část byla vyhnána
    ....
    4/okolní státy vyhnaly 400.000 Židů ze svých území

    Bez přepadení nověvzniklého Izraele a při uznání hranic z roku 48 mohli plastelínci zůstat kde byli..tu příležitost se rozhodli nevyužít. Smůla..už nikdy nebudou mít tolik území, kolik tehdy měli přiklepnuto.

    a předtím ? Váš oblíbený Deir Jásín byl odvetou za několik bezprostředně předtím zničených osad nad Jeruzalémem, za přihlížení anglické správy stranící arabům a znemožňující Haganě bránit civilní židovské obyv. před neustálými útoky. Nemáte potuchy co se tam dělo od podzimu 47 do května 48, tak se raději zdržte komentářů, Jinak budu nucen konstatovat, že jste trapný!

    Váš MM

    OdpovědětVymazat
  4. Milý Magne, dobře víte, že to bylo složitější. Připomeňme si v této chvíli hrdinu Benjamina Ben-Davida, který nesplnil rozkaz vyhnat Araby z Nazaretu. Věřím, že po skončení genocidy Palestinců budou po něm v Palestině pojmenovány ulice. Nicméně, jinak byl předem připravený Plán D splněn.

    Obávám se, že jste nepochopil, že ruští kolonisté nemohou vzít domorodcům jejich půdu. Nikdy.

    Chápu, že nyní, kdy Israel prohrál bitvu o světové veřejné mínění, jste nervosní, ale Israel s tím může něco dělat, jen když přestane páchat zločiny proti lidskosti. Okamžitě.

    OdpovědětVymazat
  5. Co se týká vyhnání Židů z arabských zemí, připomeňme si, že operace Zuzana (Operation Susannah) byla jen špičkou ledovce.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>