12. prosince 2009

Licence to Kill

A. J. ze svého amerického nadhledu narazil na zajímavý aspekt popírání holocaustu. Existence genocidy Židů za druhé světové války je často vydávána za opravedlnění všech možných zločinů Státu Israel, stejně jako je genocida Čechů za druhé světové války vydávána za ospravednění vyhnání Němců z Československa.

Přiznám se, že tento aspekt mne nezajímá. Věřím, že sprostý vrah Ehud Olmert bude jednou potrestán za svůj opakovaný zločin aggresse: vůči Libanonu (2006; nejméně 1 191 mrtvých) a vůči Gaze (2008–9; nejméně 1 166 mrtvých) a že to s druhou světovou válkou nesouvisí. Skončila před 64 lety; to je stejné jako by bylo rekriminovat Napoleona v roce 1879.

Holocaust musí být zkoumán pro sebe samotný, jako historická událost. Není možné, aby jakékoliv historické bádání bylo tabu, aby nějaká historie byla prohlášena za jednou pro vždy danou. To je urážkou lidské svobody a principů, za něž ti Židé za druhé světové války umírali.

6 komentářů:

  1. Ten příklad s vyhnáním Němců mi nesedí...to proběhlo bezprostředně po válce, kdežto zločiny Israelel jsou tímto omlouvány desítky let.

    OdpovědětVymazat
  2. Oni Židé za WWII umírali za nějaké principy??

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že Peters chtěl napsat, že Židé umírali proto, že se na ty principy zvysoka nasralo - v zájmu principů jiných, zavržení hodných, které (je mi líto, pánové!) vystrkují růžky při obhajobě Židů jejich práva na stát Israel (národ, krev, země zaslíbená, odvěkův naše...), načež se Israelci diví, když jsou srovnáváni s nacisty a prohlašují to za antisemitism.

    OdpovědětVymazat
  4. Za druhé světové války zahynulo 50 000 ethnických Čechů; to je genocida a nic jiného.

    OdpovědětVymazat
  5. Samozřejmě, represalie v době heydrichiády toto označení snesou; nejsou ale ospravedlněním poválečné genocidy českých Němců.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>