15. října 2009

Omyl starosty Neorala

V Britských listech vyzývá trokavecký starosta Jan Neoral občany v závěru svého textu takto:
»Blíží se volby. A zase nás chtějí různými sliby a hesly oblbovat ti samí, kteří nám říkali, že nemáme právo rozhodovat a dělat referenda o cizí základně, že ničemu nerozumíme. Ti, kteří si myslí, že máme jedinou šanci - jednou za čtyři roky je bez remcání zvolit.

Někteří na to jdou i velmi rafinovaně: to se dělá tak, že se najde někdo ještě jakžtakž důvěryhodný (nejlépe třeba nějaký kníže), posadí se do auta nově založené strany na místo řidiče, a ze zadního sedadla mu ten vzadu prostrčí své ruce pod pažemi a uchopí volant. A celá kára jede zase tam, kam chce ten vzadu. A zase jsou u volantu ti samí, jen s jiným autem. ...

Naše jediná šance je v možnosti rozhodovat sami o sobě, nenechat se zase utáhnout na vařené nudli - a nazývat věci i „provařené“ politiky správnými jmény a podle toho se rozhodnout. A z té první řady je prostě ve volbách vypráskat.«

To je pochopitelně trpký omyl. Vypráskat ty politiky z první řady znamená prostě vypráskat řidiče. Ten vzadu tam bude držet ten volant, i kdyby za ním seděl člen KSČM, nakonec i sám Jan Neoral. O tom přece ty volby (nejen v Česku) jsou: volíme řidiče. Jan Neoral by si měl připomenout přesně popisný známý citát: "Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zrušili."

5 komentářů:

  1. Děkuji Bohu, že máme svobodné volby a že tedy nemusím volit ruské agenty typu starosty Neorala.

    OdpovědětVymazat
  2. Když Vy, skalní atheista, uvedete svůj kommentář slovy "děkuji Bohu", je to jako když v majoru Zemanovi tancují v berlínském klubu v r.1963 hippies: tedy avízo ve smyslu "pozor, následují samé nesmysly!"...

    OdpovědětVymazat
  3. Pane Vodnik, kdo je ten vzadu v tom taxiku ceske demokracie? Duchodci, cikani vsech barev a nezamestnani? Ti totiz urcuji, kam se pojede. Rebickove a Kozeni obcas trhnou volantem a jizdu plati deti dnesnich danovych popletniku.

    OdpovědětVymazat
  4. To kdybych věděl, v.p. Kreutzfeld, tak si tu s Vámi nepovídám, to mi věřte. Je dost pravděpodobné, že čeští účastníci Bilderbergu (Pehe, Žantovský, knížepán) jsou jejich poslíčky, ale pochybuji, že oni Vám to řeknou.

    OdpovědětVymazat
  5. Od radaru USA ustoupily, prichazi s jinym programem, mozno nazvat "protiraketovym stitem" obranou nejen USA ale i obranou Evropy pred moznym raketovym napadenim.
    detaily v rozhovoru
    Biden

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>