18. října 2009

Nepotism ve Francii

Francouzský president Sarkozy chce prosadit svého synáčka do sinekury. Jeho straník to zdůvodňuje takto: "Jean est le fils d'un génie politique". Nemohu si pomoci, ale je něco shnilého ve státě francouzském.

6 komentářů:

  1. je něco shnilého ve státě francouzském.
    Tak to bezesporu. Jeden případ by nic nedokazoval, ale jak uvádí Vámi odkazovaný článek: "Případ Jeana Sarkozyho není zdaleka prvním, kdy se prezidentovo dítě dostalo k vlivné funkci. Například dcera Jacquesa Chiraka Claude se ve svých 27 letech dostala do Elysejského paláce na pozici poradkyně hlavy státu v otázkách komunikace. Podobně se zachoval Chirakův socialistický předchůdce Francois Mitterrand. Ten dosadil svého syna Jeana-Christopha na funkci poradce pro záležitosti Afriky."

    Ale budeme se utěšovat, že demokracie funguje a že voliči v příštích volbách potrestají Sarkozyho tak, jako potrestali Chiraca a Mitteranda.

    OdpovědětVymazat
  2. Vskutku dojímavá je především obhajoba Sarkozyho jr. francouzskou vládou - za obviněními z nepotismu číhá... hrozba diskriminace!

    "Za Sarkozyho juniora se postavila i vláda, která kritiku označila za hon na čarodějnice. Nikoho prý nelze vylučovat z kandidatury jen kvůli jeho jménu. „Teď je to jméno, původ či věk. A příště snad rasa? Kam bychom se dostali?,“ ptá se mluvčí vlády Luc Chatel."

    OdpovědětVymazat
  3. "...hrozba diskriminace!"

    Vida, už o tom píší i tady.

    OdpovědětVymazat
  4. ad Radek. Není důvodu pro používání německých koncovek.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>