29. září 2009

Analysa ruské společnosti

Další skvělá analysa ruského způsobu života.

31 komentářů:

  1. Z nenávisti a zaujatosti vůči nějakému národu nebo kultuře se píše dost pohodlně, někdy i "vtipně". Však se toho za Třetí říše napsalo spousta "duchaplného" o Židech, dnes zase o Rusech, příp. o "kozomrdech", jak je toho kterého ctěná libost. Doležal by místo psaní měl chodit radši na ryby.

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně jak to formuloval Vodník, další rusofobní propaganda. Rozdíl mezi Streicherovým Der Sturmerem a tímto je jen v míře.

    Spíše jsem doufal, že nějak odpovíte na můj protikomentář k Vaším "3 bodům" (a zvláště pak tomu poslednímu "g)", velmi mne zajímá, jak jste ho myslel).

    OdpovědětVymazat
  3. A to nemluvím o následujícím:

    "Co kdo má, má od cara báťušky a kdykoli o to může přijít."

    Byla by zajímavé prodiskutovat, jak dalece se tato situace ve svých nejzazších důsledcích liší od nejzazších důsledků situace v zemi, kde - přes veškeré to divadlo s kongresy, senáty, presidenty atd. - pět procent obyvatel vlastní 95% národního bohatství a necelé jedno procento vlastní 50%.

    OdpovědětVymazat
  4. Alkibiade, určitě. Ale mám velice málo času, nestíhám.

    OdpovědětVymazat
  5. Jak jste Petersi přišel na to, že je skvělá? Byl jste tam, viděl jste jejich život za bolševismu nebo teď? Skutečně by mne zajímalo, co o Rusech skutečně víte.

    >Jejím základním kamenem je občan.

    Tak tohle jsem v upravené podobě (bylo tam člověk a ne občan, ale princip stejný) slyšel naposledy na semináři vědeckého komunismu:) Netušil jsem, že takto velkohubé pitomosti ještě v životě uslyším. Navíc, pokud člověk otevře jen jedno oko a podívá se demokratický svět okolo sebe ...

    Obě "revoluce" byly v principu velmi podobné (včetně více méně ústavního průběhu), jsou to typické "barevné" revoluce. Byly naplánovány a zorganizovány cizí mocí k jejímu vlastnímu prospěchu, za využití momentálních nálad domorodců. Ani v jednom případě se k lidu vláda jeho věcí nenavrátila, bylo to jen vytloukání klínu klínem.

    OdpovědětVymazat
  6. Ne, jenom jsem ruské dějiny podrobně studoval. Možná je to málo, ale mně to stačí.

    To, že základním principem Západu je rovnost, je zjevné. Nejprve to byla rovnost před Bohem, nyní je to rovnost před zákonem. To jen orientální společnosti setrvaly na deifikaci vladaře. Báťuška a Putin jsou toho názorné příklady.

    Srovnávat 1948 a 1989 je neuvěřitelná drzost.

    OdpovědětVymazat
  7. Vodnik opetovne lze, ale nakonec, co od nej cekat, kdyz se mu sahne na jeho RuSovetsko, ze ano? A zapomnel podotknout, ze velke procento bohatstvi urcite patri zidum ;-))

    OdpovědětVymazat
  8. Vy jste v USA byl, kapitane, ze tak dobre vite, jak je to tu s pozici "obcana"? Nebo jen prebirate hoaxy, lzi a vymysly jak vam je prednasi guru Stwora na Zvedavci ;-)))?

    OdpovědětVymazat
  9. zajímavé. Ještě zajímavější je, jak jsou někteří Češi svolní beze slova, spíše však s obdivem k statečnému kritikovi akceptovat extrémně nelichotivé psaní o Češích, ale chraňpánbu aby se někde objevilo cokoli proti Rusům. V této souvislosti mne napadá termín " Nový čech", stejně odpudivá kategorie jako "Nový rus", byť Čech se realizuje v shromažďování hoven, která by si nakydal na hlavu, aby vypadal světově, zatímco jeho dvojník v Rusku si kupuje zlaté řetězy a byty v New Yorku. Oba to však dělají ze stejných důvodů - naprosté ztráty zdravého sebevědomí a touhy se nějak odlišovat od toho plebsu, ke kterému cítí odpor, ač ví, že jsou s ním nerozlučně spjati.

    Čtu teď několik knih od ruských autorů dvacátého století, životopis Kateřiny Veliké s jejími vlastními postřehy, které zaznamenala v dopisech a po večerech Vojnu a mír. To je materiál, jen si nejsem jista, zda by ho Vodník schválil, Rusy totiž nepomlouvá, ale ukazuje takoví, jací jsou.

    OdpovědětVymazat
  10. to: Petr
    Vas odkaz ktery svymi procenty popira zjednodusene(ci nadsazene) cislo ktere uvadi Vodnik(5:95)Vas dovede i k tomuto zdroji
    levy
    ano mate to spravne
    A zapomnel podotknout, ze velke procento bohatstvi urcite patri zidum ;-))
    Na to kolik jich procentuelne zije v USA a jake bohatststvi a co ovladaji je to zajimave srovnani. Mimo jine i ty informace maji tak presne po svem zpracovane ze staci dat odkaz na jejich "vedecky" rozbor a hned jsou Vodnici usvedceni coby lhari. Pak jeste pridat Zvedavce a z Vodnika je prach. Vsak vic z Zzidu nez z Vodniku jde strach.


    to: Andy
    .. Rusy totiž nepomlouvá, ale ukazuje takove, jací jsou.
    To muze napasovat na Cechy Polaky, Anglany stejne jako Rusaky. Zalezi na tom na jakou vrstvu ktereho spolecenstvi se zamerite.
    Centrum Prahy neni Chanov, stejne jako Manhatan v NY neni New Orleans, obycejni Rusove na ulici v Rusku jsou jini nez ti ktere potkavate ve Svycarsku a kteri se tam roztahuji a "nasiraji" obycejneho obcana i turistu na kazdem kroku, od sjezdovek pres hotely az po nakupovani:-(
    Stejne tak maji "okupovane" Arabske emiraty(Dubai-Abu Dhabi)jsou roztazeni dnes po celem svete:-(
    SA obycejnym Rusem s jeho dennimi starostmi tato kategorie ma spolecneho jen to ze pouzivaji spolecny jazyk rustinu. Tim chci rici ze aversi vuci Rusum sdilim s panem GP, ale ja mam na mysli na rozdil od GP jen jistou kategorii, GP an block cely system, od pocatku az po soucasnost.
    Rika ze je studoval a take je to tu jeho blog.
    A vzdy to bylo a funguje na svete tak, ze nekdo je nej....na jednu stranu a jini nej.... na druhou.
    A stale plati i pokud jde o prirodni zakony, ze ceho je moc, toho je prilis... az se ucho utrhne:-(
    Miru nespokojenosti mezi lidem k poctu prevratu a revoluci si kazdy ctenar dosadi sam.
    A bude hure :-(

    OdpovědětVymazat
  11. Andy, nevím, proč bych to neměl schválit. Doležal totiž právě neukazuje Rusy takové, jací jsou, resp. zkreslene a zjednodušeně. Opakuji: stejně jako Der Stürmer ukazoval Židy "jací jsou".

    OdpovědětVymazat
  12. Astr: proč se s tím bonzákem vůbec bavíš?

    OdpovědětVymazat
  13. Všimněte si také, že Doležalův článek chce využívat nacionalistickou zaslepenost k ochraně zlodějů, tak jak to patří k nejlepším tradicím současného kleptokratického režimu.

    OdpovědětVymazat
  14. Protože mi nepřipadáš jako zrovna objektivní tvor, když je řeč o Rusku. Ostatně reakce na Doležalovo psaní je toho důkazem- žádná nenávist k ruskému národu nebo kultuře z něj neční. Popravdě, je to jeden z nejkrotších článků o ruské společnosti, jaký jsem kdy četla- včetně těch od Rusů. Tebe to ale rozhořčilo- jak bys potom snesl třeba zrovna tu mnohomluvnou Vojnu a mír, tak odhalující to, co velmi zkráceně a až primitivně jasně popsal i Doležal?

    OdpovědětVymazat
  15. Nakonec to vypadá, že chráním Rusy:) Měl jsem je před nosem po celou dobu studia, proto tak nesnáším okupační armády. Byl jsem pár týdnů v Rusku a když jsme překročili hranici zpět, tak jakoby ze mě spadl tunový balvan. Samou radostí jsem se opil ještě ve vlaku jménem Dukla. A to se naprosto nic zlého nedělo a naši hostitelé se nám snažili vynahradit naši starost o ně zde. Když mi někdo vypráví, jak hrozný byl u nás bolševismus, musím se smát, zajisté ani netuší jak vypadál ten skutečný.

    Na základě svých skromných zkušeností jsou autorovy rozbory nesmysl.

    OdpovědětVymazat
  16. to Vodnik:
    k Tve poznamce dodavam ze proti 95/5 a opacne pokud jde o pocty v bohatstvi tam je odkaz ktery predlozil pan Petr a tento pramen to cislo snizuje, ale stale se ty ruzne grafy pohybuji nad 50 % a vyssi ucasti pro bohatce a dalsi odkazy vedle vedou na "vedecke" Zzidovske organisace a ustavy ktere "vedecky dokazuji az mlzi" hlavne vsak dokazuji jak je to bohatstvi rozdrobene a mnohocetne.
    95/5 nebo 90/10 zni hrozne az hruzne a tak se hledaji cesty ruzne jako to rozdrobit a poprit a nepratele co to tvrdi potrit.
    Stale vetsi koncentrace moci a penez ve stale uzsi vrstve se sice v odornych kruzich vi, ale prostemu blbemu lidu se to nesmi presentovat, alespon ne v tak zjedodusene forme jako rikat ze 5 % nejbohatsich vlastni 90% vseho.
    Kdyz to bohatstvi prodelis cislem veskereno obyvatelstva planety zeme tedy cislem 7 milliard , pak Vam vyjde mnohem mensi nez cislo nez 5%!
    A svetle zitrky?
    "the world's population is expected to reach about 9 billion by the year 2040"
    9 milliard planety v r.2040 a FSICHNI budou bohati a shareholders ? cha cha cha :-)

    Ale ono se to pomalu hybe, viz odkaz nize a mladi Zzide uz nejsou ochotni ucastnit se na ostudnem holocaust industry a poslouchat stare struktury a rabiny.
    CFP
    Zidovsti mocipani vedi a citi ze tato mlada generace z jejich vlastni krve je pro ne opravdu nebezpecna ne Vodnici ci Zvedavci kteri se daji spocitat na prstech a maji hovno ne vliv na cokoli.
    A bude hure, tedy jak pro koho :-(

    OdpovědětVymazat
  17. Andy: rusofobum bude jakykoli jiny nez negativni pohled na Rusko nepripadat objektivni. Dolezal neni analytik, ale propagandista, ktery (nasledovan zhypnotisovanym Petersem) urputne klade rovnitko mezi ruskou pravoslavnou monarchii, trockoleninskou genocidu, stalinske imperium, breznevovskou gerontokracii a dnesni postkommunisticky bordel. To vse (cti: vse, co je na tom spatne) je "typicky ruske".

    Na Psu dnes dalsi propagandista, "vas" clovek J. Fistejn, cituje Medvedeva (s pochopitelnymi pripodotky typu "a tak to taky asi zustane"). Z citace je jasne, ze si Rusove (prinejmensim jejich president) jsou vedomi, ze to u nich neni zaden med...

    OdpovědětVymazat
  18. co je ""vas" clovek" ?
    Nevím, kdo kde klade rovnítko, ale "ruskou pravoslavnou monarchii, trockoleninskou genocidu, stalinske imperium, breznevovskou gerontokracii a dnesni postkommunisticky bordel." tím vším se táhne ruský člověk. Bez něj, jeho "špecifík" by to vše nebylo možné. Neříkám, že je špatný, zlý, degenerovaný...je to prostě Rus. Slovan. Slované takoví jsou, proto je Evropa taková, jaká je.Krásná i hnusná. Vyzdvihovat jen to hnusné, jako to dělá Stern je podle mne teprve ta pravá hnusná stránka slovanství. Ale mávat okolo jen tím krásným, to je také k ničemu, to je pak skutečně jen propaganda.

    OdpovědětVymazat
  19. A jak by se vám líbilo:

    je to prostě žid

    asi vůbec, mě taky ne, já rozlišuji, je to slušný žid nebo je to sionista.

    Doležal je hlas pražského primitiva.

    OdpovědětVymazat
  20. co je ""vas" clovek" ?
    Antirus, antiislam, proami, proisrael, (pseudo)pravice, atd. atd., neomalený propagandista, kopající za vaši stranu.

    mávat okolo jen tím krásným
    To nedělám ani já, ba ani D. Medveděv.

    OdpovědětVymazat
  21. Vodníku, asi jsem tě nepochopila. Kritizuješ Doležala a sám děláš ještě horší paušalizace a odsudky.
    " Antirus, antiislam, proami, proisrael, (pseudo)pravice, atd. atd., neomalený propagandista, kopající za vaši stranu.
    " - tak zde se můžu hlásit jen k proisrael a pokud ti to udělá radost, tak neomalený propagandista( i když si to o sobě nemyslím). V žádné straně nejsem, pseudopravičák, pravičák, pseudolevičák ani levičák také nejsem( tohle primitivní rozdělování je jen zkratka pro štěkání na netu, nemá žádný obsah). V žádné straně také nejsem, nebyla jsem a nebudu, mým cílem je zrušit všechny politické strany a zakázat je na věky věků.
    Tak nevím, Vodníku, jak pokračovat v diskusi, když se mýlíš v tolika bodech?
    T

    OdpovědětVymazat
  22. No zde samozřejmě paušalisuji. Všichni víme, za jakou stranu kopeš a vyjmenovávat jednotlivosti je vlastně zbytečné. Ačkoli jsem obecně rovněž proti užívání termínů "pravice" a "levice", tebe konkrétně já osobně samozřejmě považuju (výjimečně) za pravičáka jako řemen, na základě toho, co jsem kdy od tebe na netu četl. Zajímalo by mě, co si myslíš, že je na tobě nepravicového.

    Doležalův text lze posoudit a odsoudit i v kontextu jeho ostatního psaní.

    Diskutovat se mnou lze, pokud nesáhneš ke své oblíbené argumentaci o antisemitismu (popř. rovnou nacismu), popírání holokaustu nebo podpoře terrorismu. Pak samozřejmě jakýkoli dialog končí.

    OdpovědětVymazat
  23. hele tady na to asi není vhodné místo, ale buď mne sleduj pečlivěji nebo vůbec.
    Od takových kategorií se distancuji pravidelně a často.
    TO je ale jedno, řeč byla o Rusech.

    OdpovědětVymazat
  24. RUSKE nebezpeci si strcte:-)
    Hrozi Vam jine:-(

    Evropo, braň se, nebo zahyneš!
    Evropo
    asi opravdu dojde na Nostradamuse :-(

    OdpovědětVymazat
  25. A já bych viděl ještě jiné nebezpečí: že to tu ODS zgazduje tím způsobem, že to sem ani ty Araby nepotáhne, a to ani potom, co jim tam dojde ropa.

    OdpovědětVymazat
  26. Doležal je po mém soudu jedním z předních Nových Čechů (jak je trefně charakterizovala AndyP), ale jeho popis ruské společnosti je pravdivý. Rusko je jiná civilizace, má jinou strukturu i hodnoty.

    Některé pro nás nepřijatelné hodnoty ruské (pravoslavné) civilizace jsou ovšem úhelným kamenem její pozoruhodné vitality.

    OdpovědětVymazat
  27. Krista boha ten Huntington tady narazil na úrodnou půdu. Nikdo normální ve světě to nebere vážně, to jenom v odříznutých Čechách s dosud dost homogenním obyvatelstvem, jež má mizerné jazykové a ještě horší interkulturální schopnosti se to bere jako písmo svaté.

    Jedna ze zvláštností vzdělaných Rusů je samostatné myšlení, což nahrazuje opičí přežvykování pravd. Myslíte, že by se to v Čechách dalo zvládnout i bez toho pravoslaví?

    OdpovědětVymazat
  28. Píši ze své několikaleté zkušenosti s Ruskem a Rusy, Jene. Ne proto, že jsem si přečetl Střet civilizací a mám chuť chytračit. V Rusku jsem byl naposledy minulý týden, kdy jste tam byl Vy? Jakou knihu v ruštině jste naposledy četl? Já «Газпром. Новое русское оружие.».

    Jako maku je vás, Noví Čechové, jako maku.

    OdpovědětVymazat
  29. Jedna ze zvláštností vzdělaných Rusů je samostatné myšlení, což nahrazuje opičí přežvykování pravd.

    Děkuji, moje ruská čtvrtina je polichocena…

    U voleb ale o přemýšlení moc nejde, tam vítězí emoce, a dokud ruský volič bude emotivně váben k hlasu pro ty, kteří slibují obnovu imperia včetně (ex)středoevropských držav, bude Rusko pro Českou republiku nebezpečím.

    OdpovědětVymazat
  30. Teď jste mne dostal, ano, je to tak, člověk by se měl vyhýbat těmto generalizacím.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>