15. srpna 2009

K-strategie politické korrektnosti

Je dnes velice modní strefovat se do katholíků. Katholíci proti tomu nemohou nic dělat, neboť religionistika je rozvinutá věda, která už nikoho nepohoršuje. Má-li však takový posměváček skutečně koule, měl by své zraky obrátit jinam, kde za nesprávné názory skutečně hrozí intelektuální poprava.

Může začít třeba u všeobecně oblíbené postavy a analysovat, do jaké míry je přirovnání sociální demokracie k nacistům naplněním K-strategie. Před tím by si však měl nastudovat odbornou literaturu: I, II a III.

Updated.

69 komentářů:

  1. Tu poznámku o K-strategii v souvislosti s Tydlitátovou a jejím prskáním na Paroubka jsem nepochopil.

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak s tou skupinovou strategií judaismu bych byl opatrný! Na Zvědavci někdo přirovnal Židy k nějakým Borgům z nějakého seriálu, který viděli všichni kromě mě (tuším Star Trek), a podívejte se, jak Stworu za to prohánějí!

    OdpovědětVymazat
  3. Zde jsem měl na mysli K-strategii i r-strategii ve vztahu k hostiteli. Pokud by Paroubkova ethnocentrická politika získala podporu, tak by to znamenalo vážné ohrožení K-strategie. Museli by pak přejít na r-strategii jako v 17. století v Osmanské říši a v 18. století v Rusku.

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy ta Tydlitátová je neskutečná...jsem zvědav, z koho udělá nacistu příště.

    OdpovědětVymazat
  5. Tydlitátová je unikum! Měli bychom si ji hýčkat, ale současně dohlížet na to, aby se jí nedostala do rukou sebemenší moc.

    OdpovědětVymazat
  6. Ad GP: já jsem to pochopil z Vašeho textu tak, že to samo přirovnání je naplněním K-strategie.

    OdpovědětVymazat
  7. Ale jak? Já jsem pochopil r/K-strategie jako přirozené rozmnožovací taktiky, přizpůsobené podmínkám daného kollektivu. Pořád nechápu tu souvislost s Tydlitátové blábolením...

    OdpovědětVymazat
  8. OK. Tak Filipův domácí úkol udělám za něj:

    Nacism je absolutní zlo. Přirovnání něčeho, zde socialismu, k nacismu, znamená jeho totální odsouzení. Socialism je tedy absolutní zlo.

    Příčina? Paroubkův výrok je ethnocentrický. Ethocentricita znamená, že majoritní populace bude uzavřená až nepřátelská k ethnické minoritě. Naproti tomu PC zvyšuje přátelskost prostředí vůči minoritám všeho druhu. K-strategie, která je možná pouze v přátelském prostředí, je v ethnocentrickém prostředí nepoužitelná. V nepřátelském prostředí je možná pouze r-strategie.

    OdpovědětVymazat
  9. Aha. Já se ale domnívám, že Tydlitátová v tu chvíli nemyslela na K-strategii, ale pouze na PC a na příležitost popravit neoblíbeného Paroubka standardním způsobem (=nacista).

    Jinak četl jsem kousek Vašeho odkazu I a myslím si, že je to blábol: individualism je v judaismu mnohem silnější než v křesťanství a "reason & science" jsou v posledních 200 letech vysloveně židovskou domainou. Nicméně některé citáty, např. sv. Wiesela (everything about us is different. Jews are “ontologically” exceptional), jsou výživné!

    OdpovědětVymazat
  10. Nacismus je absolutní zlo? Proč? Aniž bych přepínal fantasii, dovedu si představit mnohem horší...

    OdpovědětVymazat
  11. Nacismus je absolutní zlo pro Tydlitátovou a pro předepsanou officiální ideologickou šablonu.

    OdpovědětVymazat
  12. Realisace strategie nemusí být vědomá. Dokonce je to mnohdy lepší. Kdo o ní netuší, nemůže ji totiž prozdradit.

    Je individualism a individualism. Se skupinovým altruismem nemusí být v rozporu.

    Za nejlepší považuji III. část.

    OdpovědětVymazat
  13. III. část je opravdu lepší, ačkoli fakta tam uvedená jsou známa už dlouhou dobu a zde jsou toliko podložena materiály. Je to asi tak jako když Mearsheimer s Waltem vědecky potvrdili to, co bylo už léta jasné každému Joe Sixpackovi. V Česku jsou lidé na dvojí metr a dvojí standard zvyklí tak, že jim to přijde zcela normální.

    OdpovědětVymazat
  14. Realisace strategie nemusí být vědomá. Dokonce je to mnohdy lepší. Kdo o ní netuší, nemůže ji totiž prozdradit.

    To máte pravdu: není nad užitečné idioty!...:-\

    OdpovědětVymazat
  15. Já bych Paroubkův kommentář nepodepsal, na druhou stranu to V. T. silně přepískla. Jak jsem však snad názorně demonstroval, nemohla za to, je tak naprogramovaná. Proto je tak užitečné studovat, kromě toho, že je to i komické. Je naprogramovaná a neuvědomuje si to. Proto mluví pravdu a není pokrytecká jako ti, co jsou chytřejší než ona.

    Každý si myslí (krom části pokrytců, kteří tvrdí opak), že ti z druhého břehu patří na šibenici.

    Tak jsem pokrytec. Myslím, že je to výsledek křesťanství, na který všichni ti obdivovatelé pohanství zapomínají. Člověk v antice vážil asi tolik co dnes v Číně, tj. nic. Křesťanství to změnilo a je to jeho obrovská zásluha.

    Nepovažuji ani ODS, ani ČSSD, ani KSČM za nepřátele na život a na smrt, které je třeba vyhladit. A je ostudné, že to není převažující názor.

    OdpovědětVymazat
  16. Filipe, chtěl bych Vás požádat, abyste mírnil své ad personam útoky. Zatím Vás nesmažu, ale přijde-li od P. B. či O. S. stížnost, udělám to.

    Je hrozné laciné udělat za někoho coming out, aniž by si to kdokoliv z nás mohl ověřit, ale s tím, co píše, to nijak nesouvisí a nelze to takto odbýt. To byste to měli příliš jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  17. Vážený pane Petersi, Vaše paranoia už začíná být na pováženou. Jednak jste dost zpozdilý, protože Bakalářova kniha se řešila už před několika lety na Psu, jednak nechápu Váš názor, že byl Bakalář intelektuálně popraven za "nesprávné názory".

    Bakalář byl intelektuálně popraven za svou blbost, což se v kritikách a recenzích dělá celkem běžně, jestli jste si nevšiml. Kdybyste se obtěžoval do jeho knihy podívat, zjistil byste, že je to snůška hovadin, Židé Nežidé. Tak jako je normální odkázat do patřičných míst Lunetic,autory Cobry 11, nebo podle Vás Marxe, nevidím také nic špatného na tom, napsat, že Bakalář píše sračky.

    Vy jste se od těch Židáků poučil a začínáte vytvářet novou skupinu lidí, která by v budoucnu mohla převzít roli tzv. Holocaust industry, a to Industry of Victims of Holocaust Industry.

    OdpovědětVymazat
  18. Vím, že díky vám je Bakalář odbytá veličina. Nicméně podnětem nebyl on, ale V. T. a Filipova záliba v katholících. Tak jsem mu poradil, že je thema, kde může víc ukázat, že má koule. Bakaláře jsem zmínil čistě jen na okraj, aby věděl, že to není tak beztrestné jako strefovat se do katholíků.

    Bakalář byl intelektuálně popraven za svou blbost

    Ano, tak deskriptivními a zcela neemotivním výrazy jako "mentální svět měřitelů lebek", "kdyby se jednalo o skutečný vědecký výzkum", "Bakalář zřejmě patří mezi ty, kteří trpí intenzivním strachem z degenerace společnosti", "od amerického "vědce" Kevina MacDonalda", "rádoby vědeckou formu", "útokem na lidská práva, toleranci vůči menšinám, rasistickým a antisemitským spiskem". Inu, potrefená husa se ozvala.

    Kdybyste se obtěžoval do jeho knihy podívat, zjistil byste, že je to snůška hovadin, Židé Nežidé.

    Ethnická skupinová strategie podle Vás neexistuje? A co je jiného je intellektuální poprava Finkelsteina, Cartera a dalších: "Vydání knihy Jimmyho Cartera „Palestina: Mír, ne apartheid“ je pro Ameriku i pro nás všechny velkou událostí. Ne proto, že by Carter řekl něco, co bychom o Palestině už nevěděli. Už před Carterem jsme věděli, že sionisté ve Svaté zemi zavedli rasistický systém apartheidu, kde mají Židé práva a gojimové povinnosti. Už před Carterem jsme věděli, že domorodý Palestinec nemá právo volit a svobodně se ve své zemi pohybovat a pracovat – že je držen za 20 stop vysokou zdí. Už před Carterem jsme věděli, že páchání zvěrstev a etablování režimu apartheidu umožnila americká podpora. Ale nevěděli jsme to, že existují prominentní Američané, kteří by se dokázali postavit hněvu organizovaného židovstva a říct to nahlas."

    Vy jste se od těch Židáků poučil a začínáte vytvářet novou skupinu lidí, která by v budoucnu mohla převzít roli tzv. Holocaust industry, a to Industry of Victims of Holocaust Industry.

    Jestli je něco paranoia, tak toto. Já nechci nic víc a nic míň než možnost mluvit o všem. Zatím vaše lobby o některých thematech zakazuje mluvit pod hrozbou žaláře. To musí skončit. Nejsme ve středověku nebo za kommunismu. Jsme dědici osvícenství.

    OdpovědětVymazat
  19. Já mluvil jen o Bakalářovi. Zbytek jste si zase přidal Vy. Jako vždycky. Ach jo. Najděte, kde jsem psal něco o nutnosti jeho pronásledování. Ale s Vámi nemá cenu se bavit.

    OdpovědětVymazat
  20. Najděte, kde jsem psal o tom, že je podle Vás nutné Bakaláře pronásledovat. Ale s Vámi nemá cenu se bavit.

    OdpovědětVymazat
  21. Zprostředkovaně tady: "Zatím vaše lobby o některých thematech zakazuje mluvit pod hrozbou žaláře."

    "Jestli je něco paranoia, tak toto." A tohle je vážně od Vás legrační. Vy mi budete říkat něco o paranoi, když s těmito tématy donekonečna masturbujete na blogu, zatímco mně je to celé dost už dávno u prdele. Jen nevím, proč z recenze sračky děláte intelektuální popravu. Když hudební kritik napíše o Madonně, že je to shit, taky nebude používat deskriptivní termíny.

    A jinak, potrefenou husu si strč do prdele, Ty zmrde. Na mě si vyskakuj, až si vyřešíš problém s vulgárním komunistou.

    OdpovědětVymazat
  22. Zprostředkovaně tady: "Zatím vaše lobby o některých thematech zakazuje mluvit pod hrozbou žaláře."

    Vždyť je to pravda. Nebo se snad v ČR smí volně debatovat o druhé světové válce?

    když s těmito tématy donekonečna masturbujete na blogu, zatímco mně je to celé dost už dávno u prdele.

    Vám třeba jo, to uznávám (i když pak nechápu, proč k tomu vyjadřujete), mne tento středověk uráží.

    Jen nevím, proč z recenze sračky děláte intelektuální popravu. Když hudební kritik napíše o Madonně, že je to shit, taky nebude používat deskriptivní termíny.

    Zásadní rozdíl je v tom, že když kritik napíše, že Madonna neumí zpívat, tak z ní zároveň nedělá hajzla. "Jejich metoda je naprosto jednoduchá: místo na argumenty se zaměří na osobu protivníka. Tak, místo abychom se bavili o apartheidu v Izraeli, mluvíme o Jimmy Carterovi, jestli je bigotní a antisemita nebo ne. Skutečná odpověď je „nepodstatná“: Carterova láska nebo neláska k Židům nemá s apartheidem v Izraeli co dělat. Pokud mluvíme o situaci v Bosně nebo v Kosovu, také neprobíráme naše city vůči Srbům, Albáncům nebo Chorvatům. Ale Židé jsou jiní!"

    A jinak, potrefenou husu si strč do prdele

    Nebuďte vztahovačný. Tím jsem myslel Michala Frankla.

    Na mě si vyskakuj, až si vyřešíš problém s vulgárním komunistou.

    Vulgární kommunista je protijed.

    OdpovědětVymazat
  23. Filipe, vězte, že jsou mi Vaše psychické problémy naprosto ukradené. Obvykle nemažu kommentáře bez výzvy, ale ve Vašem případě udělám výjimku. Lidi totiž obvykle sami poznají, že udělali přešlap. Vy jste to nepoznal, a proto tak musím učinit názorněji: Zde se P. B. ani O. Š. urážet nebude.

    Nevím, proč bych měl ukazovat své koule právě na židech

    Protože jste provocateur a provokace Vás baví. Bohužel si ale pravidelně za cíl vybíráte ty slabší, což je srabáctví. Zkuste aspoň jednou si za cíl vybrat někoho, kdo Vaše útoky nebude konsumovat v soukromí, bezmocný vzteky.

    Podívejte se laskavě do tváří rabínů, jsou to moudré, vážné tváře. Podívejte se do tváří katolických kněží - jsou to ošklebení blbci.

    Jak kdo. Taková generalisace není básníka hodna. 1 v. 2.

    Podívejte se do tváří pravoslavných - jsou to blbci nadutí.

    A znáte nějakého osobně? Nebo jen tak plácáte?

    je mým výsostným právem básníka popsat impresi

    Pak pište do šuplíku, sorry. Nikoliv na LW.

    A vás přitahují až příliš lidi, kteří jsou zlí, slizcí, úlisní, lidé nečistých úst a zahnívajících myšlenek.

    To je možné. Na rozdíl od Vás nejsem kalvinista, nedělím lidi na dobré a špatné; pouze jejich skutky. Proto věřím, že i Vy jste dobrý člověk, jen Vaše poslední skutky dobré nejsou. Kéž se vrátíte na stezku, která vede ze srdce.

    Co se týče Tomáše Peciny, zklamalo mě, když jsem zjistil, že je přítelem mých nepřátel a platí totéž.

    Přes všechnu Vaši provokaci, přes všechnu Vaši statečnost, jste člověkem establishmentu a bojíte se vyjít ven. Tomáš Pecina se nebál a zachránil Kopalovi svobodu. I kdyby neudělal již nic jiného, za tento milosrdný čin bude spasen.

    Buďte s Bohem, naše cesty se rozešly, stejně jako s Rossem Hedvíčkem.

    OdpovědětVymazat
  24. Je zajímavé, v jak výstředních demagogických figurách lze používat pojmy "establishment", "svoboda" a řadu jiných. Přejete mi, abych "byl s Bohem", nuže děkuji, ale já vám to nepřeji. Starý je totiž drak. A s Pecinou si jeho sviňárnu ostatně už vyřídil stejně jako s vámi vaše a se mnou moje. Odkrágloval ho a poslal do kartouzy, ať zpytuje otázky metafyzické. Jenže já - na rozdíl od vás - pochopil, proč to udělal. Nuže, příjemný zbytek života.

    OdpovědětVymazat
  25. Kdybyste mě znal blíž, poznal byste, že se zastávám i svých vlastních nepřátel, když to pokládám za nutné kvůli určitým základním principům.

    Nemám vůbec rád Dělnickou stranu a lidi kolem ní, ale podporoval jsem zamítnutí jejího zákazu. A vidíte, teď to může být užitečné i pro mě, když se budu soudit o registraci landsmannschaftu.

    OdpovědětVymazat
  26. Ad GP & TP: přiznám se, že mi uniká, z jaké příčiny nebo s jakou motivací se bavíte s někým, kdo o disskusi s Vámi (nebo s kýmkoli, kdo má jiné názory) vůbec nestojí - neboť takový opponent jako O.Š. když bude oběšen, bude to akt spravedlnosti (a kdo říká, že si myslí něco jiného, je pokrytec)! Možná FS není troll v pravém slova smyslu, ale pokud někomu nevadí (nebo nedochází), že dvojí metr je strukturálním základem jeho "myšlení", jež samo o sobě je zcela dokonale podřízeno subjektivním emocionálním preferencím bez ohledu na realitu (viz výroky o rabínech a kněžích ze zmizelého kommentáře), je k disskusi nepoužitelný stejným způsobem jako troll. Nechte ho psát básně (ale ne sem).

    OdpovědětVymazat
  27. Stejně je komické, že si někteří opravdu myslí, že jsou svým nadáváním na katolíky či bojem proti velkému zlému rasismu nějací rebelové či snad vykonávají něco, po čem vládnoucí papaláši a masmédia vůbec netouží.

    OdpovědětVymazat
  28. AHL 71: ano, ti usnuli v předešlé historické periodě, kdy to bylo "in". Dnes jsou z nich establishmentoví "rebelové" a "provokatéři". Sem patří např. David Černý a silně se obávám, že dnes i Plastic People.

    OdpovědětVymazat
  29. Filip má špatné období. To se někdy stává. Jeho nepovedené texty jsem smazal, ale není důvod ho kvůli nim zatracovat. Měli bychom být tolerantní.

    OdpovědětVymazat
  30. Filip má špatné období od té doby, kdy jsem na něj v disskusích narazil. To s tolerancí nemá co dělat.

    OdpovědětVymazat
  31. Asi jsem celou diskusi nějak přestal chápat (promazávání)...nemůžu se nezeptat: co máte proti O.Š.?

    OdpovědětVymazat
  32. Filip osobu O. Š. nevhodně přirovnával, jako kdyby nemohl mluvit neosobně. Tihle lidé mají plnou hubu člověka (zde přeživších holocaustu), ale konkrétní člověk je jim ukradený (zde O. Š.).

    Jinak když mi pošlete e-mail, dám Vám přístup do archivu zdejších kommentářů.

    OdpovědětVymazat
  33. Archiv komentářů? To bych tak občas chtěl vidět.

    OdpovědětVymazat
  34. Pane "Petersi". Zvažte, zda svůj text, jehož obsah zní "jsi-li muž, kopni si do žida" myslíte vážně, a zda jej chcete jakkoliv spojovat se mnou. Osobně vám spíš radím, abyste tento text stáhl a celkově omezil množství příspěvků, kde si mě berete do úst. Pokud jde o tak závažné věci trestního práva, o jaké se zde nepřetržitě otíráte, jde jistě autorský zákon a ochrana pseudonymu stranou, a tento blog by vás mohl stát přinejmenším zaměstnání. Prosím, myslete na to. Já se budu tvářit (pokud nebudu k opaku vyzván autoritou morální nebo jinou), že nevím, kdo je Guy Peters, a vy se prosím tvařte, pokud možno se zpětnou platností, že jste nikdy mé jméno neslyšel.

    OdpovědětVymazat
  35. ad AHL71. Není problém. Posílám odkaz, jméno a heslo.

    OdpovědětVymazat
  36. ad AHL71: "Technical details of permanent failure:
    Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 5.1.1 …
    Recipient address rejected: 550 User unknown (state 14)."

    OdpovědětVymazat
  37. Filipe, OK, není problém. Článek přepíšu a na Vás odkazovat nebudu.

    Jinak ale popírám, že bych Vás vyzýval k jakémukoliv kopání. Nebo snad do katholíků kopete? Jediné, co jsem po Vás chtěl, bylo, abyste se k vyvolenému národu choval stejně jako k nim. To uznávám, že chce odvahu, protože ti si na rozdíl od katholíků srát na hlavu nenechají.

    Ačkoliv je snaha osekat politické svobody na nejvyšší možnou míru, přeci jen zde jakousi úroveň svobody slova máme. Ani Israel není nekritisovatelný, jak se mylně domníváte.

    Od kdy má trestní právo dopad na pracovní? To zde bylo naposledy za kommunismu a nerad bych se toho znovu dožil.

    Takže to uzavřeme, Filipe. Jste konformista a troufnete si jen na ty, u nichž víte, že Vám nic nehrozí, jako jsou urážky na cti nebo pomluvy Petra Bakaláře nebo Ondřeje Šlechty. Nicméně vnímám Váš požadavek, že si vzájemně půjdeme z cesty jako legitimní. Respektoval jsem to u Jana Čulíka, budu to respektovat i u Vás.

    OdpovědětVymazat
  38. Tak ještě jednou, vše by mělo být v pořádku.

    Jinak "a tento blog by vás mohl stát přinejmenším zaměstnání" stojí za to, někoho dalšího (koho neznám, ale vím že nemá rád GP) mi to připomíná.

    OdpovědětVymazat
  39. Leon Kreutzfeld16. srpna 2009 v 22:23

    "Jinak "a tento blog by vás mohl stát přinejmenším zaměstnání" stojí za to, někoho dalšího (koho neznám, ale vím že nemá rád GP) mi to připomíná."

    Souhlas, byt vlastnikem blogu pozadam ho, at uz sem nikdy nechodi. Ja osobne jsem s panem Sklenarem nikdy moc nekomunikoval, dnes pro me jako blogger i charakter skoncil naporad.

    Pane Peters, zvazte dobre, koho si zde drzite, mate uz s tim zkusenosti.

    OdpovědětVymazat
  40. F. S., nechtěl byste na G. P. poslat taky pár ostrých chlapců se správným názorem?

    Možná byste si měl ten oslintaný preservativ radši nechat a natáhnout si ho přes hlavu.

    (on ví)

    OdpovědětVymazat
  41. Posláno.

    Ano, historie se opakuje a podruhé jako fraška. Nicméně rozdíl tu je. Filip nemá dobré období (pro Vodníka: asi tak měsíc) a já to chápu. Každý se občas dostaneme do situace, kdy nám není psychicky nejlíp. Někteří pak kopou kolem sebe. Přeji Filipovi, aby se z toho brzy dostal. Je to totiž v jádru dobrý člověk. A myslím, že sem už psát nebude. Drží slovo a netrpí komplexy méněcennosti. Nemusí si dokazovat, že je něco víc tím, že bude válčit se mnou. Respektuje zásadu: "já pán – ty pán".

    OdpovědětVymazat
  42. Yamato, neprovokujte prosím, to nikam nevede. Jen to zbytečně vaří krev.

    OdpovědětVymazat
  43. Leon Kreutzfeld16. srpna 2009 v 22:40

    Jiste Petersi, ale i "dobry clovek" vam muze vrazit kudlu do zad, kdyz zrovna nema "dobre obdobi". Proto je lepsi od nevyzpytatelnych drzet stranou.

    OdpovědětVymazat
  44. Ano, to máte do značné míry pravdu. Nicméně se tím do můžeme velice ochudit. Život je risiko a být bez risika je nuda.

    OdpovědětVymazat
  45. Milý Filipe, bohužel ani tento Váš příspěvek nepřežil.

    Co se týká pomluvy, abych se přiznal, tak Vám věřím, že to tak bylo. Nicméně pochybuji, že byste svá tvrzení byl schopen dokázat. A o to by u trestního soudu šlo.

    Co se týká nactiuhrání, doporučuji, abyste si tu problematiku více nastudoval, abyste jednou nenarazil. Jednou třeba Váš výrok smazat nepůjde a pak už bude pozdě. Vizte smutný osud Kateřiny Sidonové.

    OdpovědětVymazat
  46. Já zas nevím, jestli mám považovat za signifikantní, že aggresivní hulváti a udavači se vyskytují především v řadách zastánců předepsaného názoru. Vulgární kommunista Jan při všech svých nepřijatelných názorech nikdy nikomu udáním nehrozil

    OdpovědětVymazat
  47. Petersi, FS mne obvinil ze všech možných a nemožných zločinů na začátku ledna tohoto roku a dosud se mi neomluvil. Jeho "špatnou periodu" jsem nucen šacovat na minimálně 7-8 měsíců.

    OdpovědětVymazat
  48. Taky se mi to zdá velice příznačné.

    To byla jiná špatná perioda. :-) Umělci jsou jednou nahoře, jednou dole, jako na lodi.

    OdpovědětVymazat
  49. Umělci jsou jednou nahoře, jednou dole, jako na lodi.

    Já Vás ubezpečuji, že znám umělců dost. Pokud jsou svými špatnými periodami obtížní, neřku-li nebezpeční, přerušim s nimi veškeré styky. To není zloba nebo pomsta, ale prostá sebeobrana. Vy si sem pouštíte nevyrovnané psychopaty všeho druhu a pak se divíte, když Vám vyhrožují nebo Vás udávají.

    OdpovědětVymazat
  50. Člověk občas musí udělat nebezpečnou věc.

    OdpovědětVymazat
  51. Pane Vodnik, na ten vas odkaz jsem se podival a vubec nechapu za co chcete po Sklenarovi omluvu. Pokud nevidite rozdil mezi autobusem deti, vyhozeny do povetri teroristy a akcemi IDF, tak si tak akorat zaslouzite kopanec do prdele. Filosofovat muzete az budete modrej v obliceji, ale ospravedlnit neco, co se mezi slusnejma lidma ospravedlnit neda se vam nepodari.

    OdpovědětVymazat
  52. Pane habr, můj odkaz vedl na začátek debaty mezi mnou a FS, která pokračovala tímto článkem. Nám, kteří sem píšeme déle, je to známo, Vy si nejprve přečtěte celou výměnu názorů než začnete rozdávat odměny a rady na své úrovni.

    OdpovědětVymazat
  53. Člověk občas musí udělat nebezpečnou věc.

    Nechcete sem pozvat rovnou Schneidera? Co myslíte, jak dlouho by to trvalo než by Vás tento bývalý agent BIS nechal odposlouchávat nebo číst Vám poštu? Jak dlouho byste se udržel v zaměstnání?

    OdpovědětVymazat
  54. Zajímavé je, že vůbec neberete v úvahu skutečnost, že Jiří Paroubek ty výroky popírá. Jisté je, že se naprosto nehodí k ideologii ČSSD, ovšem nádherně pasují ke strategii ODS, která chce působit jako standardní strana, kterou volí řádný občan, jenž nechce mít potíže, zatímco všichni ostatní jsou extrémisté.

    OdpovědětVymazat
  55. Proč ne? Když sem bez následků mohl zavítat Jaroslav Achab Haidler, jeden Schneider by se tady také snesl. Když může psát na Délského potápěče, proč ne sem?

    Co myslíte, jak dlouho by to trvalo než by Vás tento bývalý agent BIS nechal odposlouchávat nebo číst Vám poštu?

    Když je bývalý, tak k tomu nemá pravomoci.

    Jak dlouho byste se udržel v zaměstnání?

    Mé zaměstnání s tím nijak nesouvisí. Navíc už je precedens. :-)

    OdpovědětVymazat
  56. ad Jan. Pravdivost Paroubkova výroku je irrelevantní. Podstatná je pouze reakce na něj.

    OdpovědětVymazat
  57. S Achabem jsem si vyměnil několik kommentářů na Eretzu. Udělal na mě dojem člověka především dost duchovního a ti se mohou jevit někdy i bizzarně. Od něj bych - na rozdíl od známých firem - nějakou podlost vůbec neočekával.

    Když je bývalý, tak k tomu nemá pravomoci.

    To možná ne, ale má konexe na ty, kdo ty pravomoci mají.

    Mé zaměstnání s tím nijak nesouvisí.

    Doufejme...

    OdpovědětVymazat
  58. Předešlý kommentář jsem psal já.

    OdpovědětVymazat
  59. Pane Vodnik, ten vas dalsi odkaz jsem si precetl, ale nenasel jsem v nem nic, co by zmenilo muj drivejsi nazor. Takze ja se vratim jeste jednou a slibuju, ze naposled k vasemu nasledujicimu vyroku:

    "V čem se IDF liší od takových radikálních palestinských studentů? Jen tím, že je to oficiální nástroj státu! A když ten stát nazvu terroristickým, nazvete Vy mě antisemitou!"

    Znovu opakuju, davate na roven teroristy, kteri vyhodi do povetri (teoreticky) autobus plny ceskych deti a israelskou armadu, ktera brani samou existenci prtaveho statu. I kdyz jste to mozna tak nemyslel, nevim jak jinak si takove prohlaseni vylozit, nez jako omlouvani terorismu. Teto zakladni otazce se vyhybate a misto toho napisete zavadejici clanek na tema spratkove. Slovo Sklenarem pouzite nevkusne a temer trapne (v tom s vami souhlasim), ale nepochybne s nadsazkou. Teroristicky stat Israel, :))) vy jste ale srandista.

    OdpovědětVymazat
  60. Pane habře,

    1) skutečně považuju akci IDF v Gaze (a nejen tu) za terroristickou. Máte-li opačný názor, dokažte ho v disskusi, napište někam článek, whatever, ale pokud podle Vás nositel opačného názoru zaslouží nakopat do prdele, tak jste si coby fašista nevybral vhodný disskusní server.

    2) v disskusi mezi mnou a FS nešlo o to, zda IDF je či není nástrojem terrorismu, ani o to, aby se mi FS omlouval za svůj (opačný) názor. V té disskusi šlo o to, že mne FS obvinil z podpory a ospravedlňování terrorismu na základě vlastních myšlenkových konstrukcí a za toto falešné obvinění se odmítl omluvit. Já odsuzuji veškerý terrorismus, jak palestinský, tak israelský, zatímco FS sám ten israelský terrorismus plně podporuje. Na tento (v mých očích odpudivý) postoj má samozřejmě právo, nemusí se mi za něj omlouvat, ani bych ho za něj nenakopal do prdele, ale nemá právo podsouvat podporu (opačného) terrorismu svým odpůrcům. To je křivé obvinění a za to jsem žádal omluvu, které se mi od tohoto hulváta dodnes nedostalo.

    OdpovědětVymazat
  61. Prťavého státu - to je zřejmě nějaké nedorozumnění, síla státu dnes nezáleží na jeho velikosti, rozhodující nejsou hektary orné půdy, rozhodující je vojenská síla, a Izrael je vojensky velmi silný stát, má jaderné zbraně, má podporu supervelmoci, a jeho chování v oblasti lidských práv je naprosto nepřijatelné. Přece sám uznáte, že není přijatelné třídit lidi do kategorií podle náboženské příslušnosti, a každé kategorii dát více či méně občanských práv.

    OdpovědětVymazat
  62. ad Vodnik:
    Samozrejme, ze si nemyslim, ze je Israel teroristicky stat. Takove tvrzeni je pro me dost nepochopitelny a temer patologicky. Proto myslim, ze nema smysl abysme my dva na tohle tema polemizovali, protoze by to nikam nevedlo. Co se tyce obrazneho "kopani do prdele" za odlisne nazory, tak je to u me predevsim otazka obsahu. Nemam v planu vas "kopat" za to, ze mate rad hrusky a ne jabka :). Chci tim rict, ze je snad kazdymu jasny a urcite i vam, proc jsem si kopnul. Nazvat me muzete fasistou, komunistou ci jakymkoliv jinym istou. Me to nevadi a srandy neni nikdy dost. Je to taky takovy kopnuti, takze jsme si vlastne kvit.

    ad Jan:
    Vy jste nakousnul hned nekolik veci, ktery jsou na dost dlouhy debaty, ale pokusim se odpovedet aspon ve zkratce. Mozna, ze si z toho vezme neco i Vodnik.
    Nemyslim, ze by slo o nedorozumeni. Israel je velmi maly stat a od sveho zalozeni pod neustalym nepratelskym tlakem. Mate pravdu, je lip vyzbrojen a ma podporu USA. Silna armada a podpora USA je ale jednim z hlavnich duvodu, proc jeste Israel jako stat existuje. Atomove zbrane pokud je maji (tak jako vy si myslim ze ano) maji v soucasnem boji proti teroristickym skupinam v podstate nulovou pouzitelnost a slouzi temer vyhradne jako vystraha. Nemam ale pochyby, ze by byly pouzity, kdyby byla ohrozena sama existence Israele. Z jejich hlediska by jaderny Iran predstavoval primou hrozbu a vzhledem k tomu, jaky rezim v Iranu vladne se jim ani nedivim. Maji proste strach.

    Nevim presne, jak jste to myslel s tou separaci na zaklade nabozenstvi. V Israeli zije silna arabska muslimska mensina a neslysel jsem, ze by jim nekdo upiral nabozenske svobody v ramci statnich zakonu. Pokud ovsem mate na mysli islamske fanatiky z Hamas a Hezbollah ci podobnych organizaci, tak je separace zcela na miste. Dle meho mineni si za soucasny stav veci obyvatele Gazy a jejich vedeni mohou prevazne sami. Misto aby se snazili o konstruktivni a realisticke reseni problemu a zlepseni zivotnich podminek, tak vsadili na nekonecny jihad za zniceni Israele. Soucasti teto strategie je i vychova deti k nenavisti a zvracenym moralnich hodnotam, coz bych temer prirovnal ke zlocinum proti lidskosti. Tezko potom vyjednavat s lidma o kterych vite, ze vam pri prvni vhodne prilezitosti zakrouti krkem a vubec se tim netaji. Ztraty na zivotech civilniho obyvatelstva vcetne zen a deti jsou bohuzel tragickou soucasti tohoto procesu. Osobne si myslim, ze prijde cas, kdy nas civilizovany politicky korektni svet bude muset prehodnotit svuj postoj k islamu jako takovymu. To je ale tema na jinou diskusi a ja uz toho nazvatlal dost. Mejte se.

    OdpovědětVymazat
  63. Izrael je od svého vzniku pod tlakem, je to dáno tím, jak vznikl - jako plán vyvraždit obyvatelstvo a nahradit jej novým. Tím si nezískáte lásku nikdy a nikde.

    Náboženské svobody Palestincům nikdo nebere, jsou však diskriminováni občansky.

    Jinak co si představujete pod tou civilizací, 19. století máme dávno pryč a civilizace v žádném případě nepatří bílému muži s bílou přilbou, zkuste se trochu porozhlédnout kolem sebe.

    OdpovědětVymazat
  64. ad Habr. Myslím, že stát, který nenávidí všichni sousedé, by se měl vážně zamyslet na dalším způsobem své existence. Jaderné zbraně a pomoc světového četníka je jen zdánlivé řešení.

    Peršané mají strach, aby se tam nestalo něco podobného jako v Iráku. Jaderné zbraně jsou proti tomu pojistka.

    Dle meho mineni si za soucasny stav veci obyvatele Gazy a jejich vedeni mohou prevazne sami.

    Dle mého mínění za to mohou ruští kolonisté, kteří přišli na Střední východ, aniž by je tam kdokoliv zval, původní obyvatele vyhnali a na ten zbytek uvalili apartheid.

    Misto aby se snazili o konstruktivni a realisticke reseni problemu a zlepseni zivotnich podminek

    = Dobrovolné přijetí otrockého postavení? Měli se snad Češi smířit s německým protektorátem?

    Soucasti teto strategie je i vychova deti k nenavisti a zvracenym moralnich hodnotam

    To jsme viděli.

    Osobne si myslim, ze prijde cas, kdy nas civilizovany politicky korektni svet bude muset prehodnotit svuj postoj k islamu jako takovymu.

    A já zase k jediné "demokracii" na Středním východě. Bude muset ethnický princip nahradit občanským.

    OdpovědětVymazat
  65. ad Jan.
    "Izrael je od svého vzniku pod tlakem, je to dáno tím, jak vznikl - jako plán vyvraždit obyvatelstvo a nahradit jej novým."

    Z tohoto vaseho tvrzeni mi je jasny, ze mi dva se nazorove prilis rozchazime, nez abysme mohli na tohle tema smysluplne diskutovat.

    O tom, ze Israel diskriminuje sve obcany arabskeho puvodu jsem nevedel. Budu si to muset nahledat.

    Ja povazuju nasi spolecnost za civilizovanou ve srovnani s islamskou doktrinou a terorismem. Vy ne? Toho bileho muze jste si tam dosadil sam. Nemyslim, ze to je otazka rasy.

    ad GP.
    Asi vas neprekvapi, ze s vami v podstate v nicem nesouhlasim. Neprinesl jste do debaty nic nez demagogii. Vy, Vodnik, Jan a ja jsme ideologicky na mile daleko. Pridame-li k tomu vasi gramatickou "policii" :) a muj nezajem delat jakekoliv textove upravy, tak si na teto strance sam sectu svoje dny :). Bude to tak lepsi pro vsechny. Mejte se.

    OdpovědětVymazat
  66. Řekl jste mi, že se názorově rozcházíme, ale neřekl jste mi ten svůj názor. Myslíte si snad, že sionističtí kolonizátoři měli s původním obyvatelstvem dobré úmysly?

    Dávat do protikladu civilizaci a tu islám, tu terorismus (nebo snad ty dvě věci ztotožnovat) podle mého názoru nevede k žádnému rozumnému výsledku. Islám je náboženství. Terorismus je způsob boje. Takový, který je možný jen v civilizaci, bez civilizace máte násilí jiného druhu. Takže zde máme tři věci, z nichž dvě k sobě neodlučně patří, jinak se mohou vyskytovat nezávisle na sebe (je možný islám v civilizaci i mimo ni - v Afgánistánu, je možná civilizace s terorismem i bez něho, ale není možný terorismus bez civilizace).

    OdpovědětVymazat
  67. A důležitá věc mi vypadla - samozřejmě je možný terorismus islámský či z jiných motivů - motivovaný jiným náboženstvím, nacionalisticky či jinak sekulárně.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>