24. srpna 2009

Ach ta pravice a levice!...

Nejnověji se stal obětí myšlenkových stereotypů, upínajících se k uvedeným obsolentním a nefunkčním pojmům, Roman Joch. "Konservativní" zastánce mučení je náhle překvapen, když se "typický levičácký projev" jako antisemitismus stane charakteristikou pravicové političky, a teď neví, co s tím.

9 komentářů:

  1. Joch je manichejský fanatik. V jeho světě existuje pouze bílá (pravice) a černá, což jsou "levičáci, podkopávající základy západní civilizace."

    Měl se držet medicíny, snaží se fušovat do politického myšlení a filosofie, ale to mu evidentně příliš nejde. Pravice a konzervatismus samozřejmě měl (a dodnes má) větve, které byly/jsou antisemitské, nebo minimálně odmítaly politické židovství, viz výmarská konzervativní revoluce, nebo Action Francaise...

    OdpovědětVymazat
  2. Pravice a levice v USA neni nic jineho nez system slouzici k oslepeni populace.
    Volici se mezi sebou handrkuji a ve skutecnosti nevidi, ze i samotne volby je pouhe divadlo. Obe strany slouzi stejne ideologii.
    V ceske politice zrejme nastava stejna komedie.
    Otazka antisemitismu je dalsi komedie. Pravi, semitsti zide protestuji proti politice Izraele..
    Obcane onoho statu, puvodem ze severni Euroasie je ovsem nenavidi a povazuji je za zpatecnicke fanatiky.
    Znamena to, ze samotni Izraelci jsou antisemite?
    Nejsou Arabove i pravi Zide stejneho, semitskeho puvodu?

    OdpovědětVymazat
  3. OS: Joch není politik ani politolog, nýbrž propagandista. Ten pracuje se stereotypy a pokud stereotypy neodpovídají realitě, má pproblém. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jerry, máš samozřejmě pravdu, ale pojem "antisemitismus" se při jakémkoli použití vztahuje vždy jen proti Ž/židům, takže je už zbytečné na to upozorňovat. Samozřejmě i zde se propagandista dostává do problému s terminologií, najmě když nejde o Ž/židy, nýbrž o sionisty - proto byl vynalezen termín "self-hating Jew".

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ač s Jochem souhlasím velmi vzácně, tak bych jej zas tak neodsuzoval. Minimálně proto, že je brutálně upřímný! A to je vzácné!

    OdpovědětVymazat
  6. pan Joch a jeho rozbor,
    to je sila:-)
    plati vzacne celosvetove:
    "cim vetsi magori, tim vice hovori:-(
    proc pan Joch reaguje a komentuje prave timto zpusobem ? a proc je to i komentovano nekterymi jako presne, trefne a podobne?
    treba toto:

    Naše mladá, krásná lidsko-právnička však již nebyla jen „anti-sionistkou“, ale stala se plnohodnotnou, vydatnou, šťavnatou antisemitkou.

    Jmenuje se Krisztina Morvai a byla zvolena za Jobbik poslankyní Evropského parlamentu.

    Lidé na levici si řeknou: jak se to mohlo stát? Jak to, že tato nadějná, nadaná levicová, progresivní, osvícená lidsko-právní právnička kandidovala a byla zvolena za stranu, o které přece každý „ví“, že je stranou extrémní, ultra-konzervativní křesťanské ultra-pravice?

    Jednoduše: Jobbik není stranou ani konzervativní, ani pravice. Jak vidíte: pro ultra-liberální, ultra-levicovou, ultra-protikřesťanskou (v morálních otázkách) a anti-sionistickou (v zahraničních otázkách) političku je v ní místo – a víc než jen místo: dokonce křeslo v Evropském parlamentu..


    Proc prave takto? Proc nejde Joch na koren veci?
    To neni zadny rozbor ci vysvetleni kdo je Krisztina Morvai.
    Spravne ma Joch jenom to, ze budou dalsi. Ale nejde na koren veci, nepta se jak je to mozne, nepta se ani nevysvetluje PROC! Jsou to lide kteri umi "chytit" za nazor urciteho procenta populace.
    Podobnych odbornych rozboru a odsouzeni v souhrnu vsemoznych nenavistnych "kecu" bylo mnoho, treba proti muzi jmenem Jörg Haider v Rakousku. Stejne jako Morvai, Haider byl representantem nejakeho nazoru, volila ho tretina obyvatel, nezvolil se sam, stejne tak Krisztina Morvai, stejne tak to bude platiti, pokud o svem programu presvedci lidi Vase nova strana 09 a dostane tretinu hlasu, muze Knize Pan spolecne s genialnim economem, padakovym helikopterem Kalouskem sestavovat novou vladu v sametove CR. Take oni budou representanti urciteho procenta hlasu a nazoru obyvatel.
    Kdy uz to konecne o temhle moudrakum typu Jocha a dalsich "rozboraru" dojde, ze nepomuze besnit nad jmeny, ale nutno resit problemy?
    Pokud zakony, prava a povinnosti budou ve Vasi sametove CR platit pro FSECHNY stejne a bude to tvrde vyzadovano, pak ma DS po programu a po existenci. Automaticky a bez zakazu. Ale misto toho problemy resit, ji budete zakazovat? Pred casem jste zlikvidovali Sladka dokonce pri volbe Havla dali za mrize aby neprekazel, ted Vam na neresenou situaci vznikla DS. Zakazete? Zakazte:-) Vznikne jina. Vzdy se jedna o reakci na neco.
    Jochove budou rozbirat osobnosti:-( A opakovane a zas a znova se vynoruji moudra slova ktera situaci charakterizuji. Hledani pijavic u pacienta ktery ma otevrene zily:-(

    OdpovědětVymazat
  7. z"antisemitismus" se při jakémkoli použití vztahuje vždy jen proti Ž/židům......"
    Samozrejme, ze si uvedomuji o co jde.
    S terminologii se dnes deji podivne veci.
    Klidne bych tebe mohl nazvat teplym, protoze ti jsou vsichni gay. Tohle slovo prece znamena vesely-bezstarostny.
    Ale mas pravdu, antisemitismus a gay ma dnes jiny prvotni vyznam.
    Ale jak je to potom s rasismem?
    Kdysi me jeden byvaly pritel nazval zidobijcem. Dnes takova vec neni tak vseobecna. Sam bych se nazval ziobijcem, klidne se spojil s takzvanymi "self-hating Jew" zidy.
    Mohou me za tohle zavrit?

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavé je, že v době největšího rozkvětu antisemitismu naprostá většina židů vůbec semité nebyli, hebrejsky uměl málokdo.

    OdpovědětVymazat
  9. Vodniku ze Sa-Fra
    "Mohou me za tohle zavrit?"
    Oni mohou FSECHNO a take to svetu predvadi. Zajed si do CR a zpochybni a oni Ti to predvedou:-(

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>