19. června 2009

Ševče, drž se svého kopyta

Miss všeho možného, např. footballové soutěže, Dominika Hužvárová (její stránky fungují jen v M$IE) "žádá poslance a poslankyně, aby z navrhovaného znění zákona vypustili ustanovení zavádějící údajně presumpci viny. "I u jiných trestných činů, jako je znásilnění nebo přepadení, existuje presumpce neviny," uvedla modelka; oběti těchto činů jsou přitom podle ní v obtížnější situaci než diskriminovaní lidé." Tento nesmysl samozřejmě Lidové noviny ponechaly bez kommentáře, což svědčí o jejich úrovni.

Kdyby se slečna méně starala o svůj vzhled a více studovala, pak by třeba pochopila nejen triviální rozdíl mezi občanským a trestním právem, ale užitečnost feminismu. I když od někoho, kdo se živí svým tělem, zřejmě nelze podporu zrušení genderu očekávat.

18 komentářů:

  1. Souhlasím s titulkem ve Vašem odkazu: feminismus skutečně bere ženám ženskost. A ten Špidlův antidiskriminační zákon, kde obžalovaný musí dokazovat, že on neobtěžoval, to je jedním slovem zrůdnost.

    OdpovědětVymazat
  2. Vodníku, Vy byste se mohl s dotyčnou vzít za ruce. Obžalovaní a antidiskriminační zákon mají nullový, ještě jednou pro jistotu opakuji: nullový průnik.

    Přesun důkazního břemene je v českém právním řádu 9,5 roku – § 133a OSŘ: "Skutečnosti tvrzené o tom, že účastník byl přímo nebo nepřímo diskriminován na základě svého pohlaví, má soud ve věcech pracovních za prokázané, pokud v řízení nevyšel najevo opak." Důsledky, před nimiž tito právní ignoranti varují, se jednoduše nekonaly.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak je v českém právním řádu už 9.5 roku zhovadilý nesmysl. Není divu, že to v Kocourkově vypadá, jak vypadá...:-( A nakonec nejen v Kocourkově.

    OdpovědětVymazat
  4. Narazila kosa na kamen:-(
    Feminista GP objevil stranku Dominiky Huzvarove, ktera se projevila nejen telem, ale i duchem takto:
    ---------------------
    Stránky stopfeminismu.cz vznikly proto, aby ukázaly, že feministické názory zastává pouze malá část žen.

    Feminismus dosáhl svých původních smysluplných cílů a nyní se stal ve svých požadavcích nejednotným a extrémistickým hnutím
    ------------------------
    a asi i nadale nepujde o to vzit se za ruce, ale vzit se za zmenu zakonu a vyhlasek ve stylu broskvovin ktere jsou zde od GP vyse uvedene a v CSR vydavanych v mnozstvi vetsim nez malem, viz
    § 133a OSŘ :-(
    ... pokud v rizeni nevysel na jevo opak.
    cha cha cha
    Kolik a jakych musi mit Vodnik pro Sametovy soud v CSR dukazu ze nedoslo k brani za ruce a haraseni?
    2 nebo 3 nebo minimalne 5 svedku s overenym ceskym obcanstvim kteri prohlasi ze Vodnik v dobe kdy zalujici uvadi haraseni Vodnik se nachazel mimo hranice CSR ?

    Tim chci jako neodbornik na Vase nektere sameto-broskvove zakony rici, ze v okamziku kdy soud ma jiz dopredu neco za predem prokazane, jde spravedlnost pravo a demokracie do prdele :-(
    Kocourkov:-(
    Za komunistu meli soudy take nektere veci za predem prokazane a podle toho take soudily:-(

    Nevim zda predem prokazane, ale kazdodennim "pravnim" jednanim prokazujete jak jsou nektere Vase praktiky padle na hlavu. Neni pak divu, ze zena zivici se vice telem nez rozbory pravnich predpisu a zakonu vyda prohlaseni o feminismu. Ceho je moc toho je prilis.

    OdpovědětVymazat
  5. Přesun důkazního břemene mají ve všech evropských zemích, protože to tak ukládá směrnice. V USA platí desítky let, a to bez sebemenších problémů. Jak se má přesouvat důkazní břemeno u diskriminace starých lidí, nedávno rozhodl ústavní soud. Proto věřím, tito dilettanti si brzy najdou jiný problém, kterému nerozumějí a o to vášnivěji se k němu vyjadřují.

    OdpovědětVymazat
  6. Také si myslím, že problém je především v tom, že média jsou tak mizerná, že ani inteligentní lidé nejsou informováni o základních skutečnostech světa, jenž je obklopuje. Neplatí to samozřejmě jen o právu.

    OdpovědětVymazat
  7. Ta věc s diskriminací podle věku ještě bude zatraceně výbušná. V poslední době jsem dost přemýšlel o těch vajíčkových výtržnících, a dospěl jsem k tomu, že to nejsou jen média, ale skutečně zoufalá situace lidí, kteří právě vstupují do pracovního života. Já jsem začínal pracovat těsně po revoluci, tenkrát to už taky bylo drsné s byty, ale ne tak jako teď, a především na trhu práce byly nádherné podmínky a člověk si mohl vybírat, všechno bylo otevřené. Nechtěl bych být v jejich kůži.

    OdpovědětVymazat
  8. Jene, marxism Vás opět zavedl na zcestí. Já začal pracovat 10 let po Vás a ujišťuji Vás, že se mýlíte.

    OdpovědětVymazat
  9. Milý Jene, ubezpečuji Vás, že podmínky na trhu práce těsně po r. 1989 a dnes jsou srovnatelné. Ono to chce 1) něco umět a 2) chtít pracovat. Komunisté jako vy ovšem barví skutečnost načerno a tvrdí, že nezaměstnaní jsou z velké části pracovití, vzdělaní a schopní, ale režimem marginalisovaní chudáci. Blbost, jsou to z největší části lemplové a vykuci, kteří pracují a zároveň berou dávky.

    OdpovědětVymazat
  10. V USA platí desítky let, a to bez sebemenších problémů.

    :-)))) Už před lety psal Škvorecký, že v USA se stává pomalu o hubu zeptat se ženy na ulici, kolik je hodin - člověk tím riskuje obvinění z harašení. Samozřejmě je to hyperbola, ale o něčem svědčí: o tom, že to definitivně není bez sebemenších problémů.

    OdpovědětVymazat
  11. Vztahy mezi pohlavími jsou v USA velmi napjaté. To je jistě pravda. Nehledejte však příčinu v něčem co je jeden z důsledků

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně tak. Je velká chyba plést si důsledky s příčinou.

    OdpovědětVymazat
  13. Vy, Jene, jako marxista, byste s těmi příčinami a důsledky měl zacházet móóóc vopatrně! U vás, dialektiků, jeden nikdy neví!...;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Vazeny GP:-)

    Přesun důkazního břemene mají ve všech evropských zemích, protože to tak ukládá směrnice. V USA platí desítky let, a to bez sebemenších problémů.

    Pokud jde o PRAVO tak toho s USA mate spolecneho mene nez vice :-(
    Presunem dukazniho bremene pocinaje a vykladem svobody slova konce:-(
    Vas odkaz na rozhodnuti ustavniho soudu coby dukaz o tom ze pravu a spravedlnosti se dostalo zadostiucineni neni az zase tak perfektni, kdyz si pod clankem doctete vyhrady Vasich kolegu expertu:-(
    Fakta sice rikaji ze nejen stezovatel ale rada dalsich "starych" byla vyhozena z prace a nabrani mladi, ale... to prece nic neznamena, jak se vyjadruji nekteri pod rozhodnutim:-(
    Ma to 4 nohy, rohy a meci to ? Jen pro dilettanty to je jasne jiste zvire, podle expertu pokud nedojte ke spravnemu posunu dukazniho bremene...
    hlavne ze Vam "dilettanti" kecaj do remesla :-(
    Dovolim si simple srovnani.

    Kdyz instalater odflakne praci a vysledkem je vyplaveny byt,nebo stavitelovi spadne barak, je to jasne, neni zadny instalater ci stavitel, ktery by to obhajil, ale kdyz nekteri Vasi pravni experti poslou chybne do kriminalu, ublizi, ci jinak znici neci zivot, FSICHNI kteri si dovoli kecat expertum do jejich zkurvenych rozhodnuti jsou dilettanti, ,...
    A pouze nejvyssimu ustavnimu soudu prinalezi, aby se k pripadu odborne vyjadril, jak jste dolozil odkazem na ukazkove spravedlive rozhodnuti :-(

    Hlavne ze v tom mate s nekterymi Vasimi kolegy jasno vazeny GP :-)

    Mimochodem neni od veci Vam pripomenout, ze sam jste kdesi kdysi napsal ze ve Vasich sametovych kriminalech sedi nekolik tisic nespravedlive veznenych ?
    To svedci o cem ?
    Ze mimo jine presun dukazniho bremene se nekonal? Nebo konal spatne ?

    A to se "odborne" rozcilujete a vyhrady do oci bijicich selhani a spatnych rozhodnuti oznacujete jako diletantstvi:-(
    Stejne vehementne jako bojujete coby "FEMYNYSTA" za prava utiskovanych zen, ktere Vam na to asi ....., se zasazujte o vylepseni skolnich osnov a poucujte a vyucujte obcany jiz od malicka o jejich pravech a nepravech:-)
    Nebude "dilettantu" :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Švec Doležal.

    http://neviditelnypes.lidovky.cz/udalosti-my-darwin-a-opice-dcd-/p_spolecnost.asp?c=A090623_173220_p_spolecnost_wag

    I když je velká otázka, zda vůbec existuje nějaké to jeho kopyto.

    OdpovědětVymazat
  16. Gogo: :-)))))) (i když nevím, jestli tím pojmem v tomto kontextu neurážíš všechny ševce)

    OdpovědětVymazat
  17. V tomto kontextu zcela jistě. Ale praví ševci už u nás stejně neexistují, tak mi nic nehrozí.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>