15. června 2009

Persekuce kommunistů

Začalo to persekucí neonacistů, pokračuje to persekucí kommunistů: na snímku je uprostřed "zakázaný" prapor. Kdy už konečně fašisté "bránící demokracii" přestanou omezovat svobodu v ČR?

18 komentářů:

  1. A kterej je ten zakázanej, ten horní nebo ten horní

    OdpovědětVymazat
  2. Je charakteristické, jak si nedávno místní komunista stěžoval, že to tu "hnědne": oni vůbec nechápou, že po náccích přijdou na řadu sami, jejich bytostná nenávist ke svobodě přesvědčení je silnější než pud sebezáchovy.

    OdpovědětVymazat
  3. Svoboda přesvědčení - to jako vraždění a násilí? Ne, tak to opravdu nefunguje. Problém není v tom, že někdo je méně či více tolerantní k jinému vyznání, problém je, že kapitalismus jako každá chcípající kobyla kope. A projevem toho je fašismus.

    OdpovědětVymazat
  4. Jan: o legalizaci vraždění a násilí tu nikdo nemluvil. Vraždění a násilí je vraždění a násilí ať je pachatelem neonacista, anarchista, ředitel podniku, žák gymnázia, nebo dělník.

    Neonacista, který bude chtít zabíjet, nebude od záměru odrazen paragrafem o "podpoře a propagaci".

    OdpovědětVymazat
  5. Vražda je právní pojem. Aby právo mohlo vůbec fungovat, musí pracovat s nejrůznějšími domněnkami a fikcemi. Dívá se na všechny jako na myslící bytosti odpovědné za své činy. Jděte se na nějaký ten neonacistický koncert podívat a uvidíte jak daleko je tato představa od reality.

    OdpovědětVymazat
  6. V tom problém není. Problém je v tom, že vy, stejně jako fašisté, neuznáváte legitimitu jiných než vašich – protože správných a "vědeckých" – názorů.

    Je opravdu komické sledovat, jak komunisté podporují persekuci neonacistů a neonacisté persekuci komunistů, aniž by chápali, že jde o jedno a to samé právo, které je státem porušováno.

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že se Pecina mýlí. Zájmem komunistů ani neonacistů není svoboda názorů, takže si zcela logicky a správně nestěžují na porušování práva na svobodu názorů. Stěžují si maximálně na to, že stát málo vynucuje ten správný názor. Protože ani jedna skupina nepodporuje svobodu názorů, je nesmysl přesvědčovat je, aby se spojily a prosazovaly tu svobodu společně. Cílem obou skupin není demokracie, ale nšco jako "regulovaná demokracie" nebo rovnou totalita, tudíž se jistě nemohou spojit v boji za demokracii.

    OdpovědětVymazat
  8. Mýlíte se vy. Nevzpomínáte si snad, jak komunisté i náckově vřeští, když se sáhne na jejich svobodu projevu? Jejich cílem je maximální svoboda projevu pro ně a minimální svoboda projevu pro jiné, což ovšem manifestováno v podmínkách demokracie vytváří mnou popsaný komický efekt.

    OdpovědětVymazat
  9. Mýlil jsem se, ale jen v tom, že jsem nepochopil, že svým návodem, jak se mají chovat jen naznačujete absurdnost jejich chování. Jako návod to skutečně není ani pro jedny ideologicky přijatelné a to jsem chtěl říct.

    OdpovědětVymazat
  10. Legitimutu názorů - popravdě řečeno nevím co to je. Některé názory jsou chytré, některé hloupé, u některých věcí je to tak, že některý názor je správný a některý chybný, u jiných věcí to tak jednoduché není, ale co má být ta legitimita nevím.

    OdpovědětVymazat
  11. To jste si mohl před r. 1989 velmi jednoduše ověřit, Jene. "Kyselinový test" byl tento: jděte na náměstí, vyslovte nahlas nějaký názor a pokud skončíte v cele, legitimní nebyl.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak podle tohoto hlediska si myslím, že by opravdu nemělo být umožněno lidem jako je paní Edelmannová, aby hecovali primitivy k násilí. Samozřejmě jsou v současné době uplatňovaná hlediska nesmyslná, podstatný by měl být úmysl způsobit pogrom a ne přítomnost háknkrajcu.

    OdpovědětVymazat
  13. To je jistý pokrok. Před Listopadem jste takto nesměl veřejně říct, ani že nesouhlasíte s ruskou okupací nebo že životní prostředí v ČSSR je zničené (pobuřování, hanobení, šíření poplašné zprávy…).

    OdpovědětVymazat
  14. Zato teď je tu svoboda že z toho jde hlava kolem. Už jsem to sem jednou dával, co říkáte na činnost tohoto bývalého poslance FS a natěrače tanku a budoucnosti na růžovo?

    http://www.lupa.cz/clanky/rejstrikfirem-cz-legitimni-podnikani-nebo-doupe-vyderacu/

    http://michalmaly.blog.idnes.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Jak to souvisí se svobodou projevu? Od stíhání podvodníků je policie, ovšem ta momentálně své kapacity směřuje na potlačování "extremistických" názorů.

    OdpovědětVymazat
  16. Jaké momentálně, ten už to provozuje spoustu let, proti demokratickým grázlům policie nezasahuje.

    OdpovědětVymazat
  17. Jan: "Svoboda přesvědčení - to jako vraždění a násilí?"

    Jsem rád, že se shodneme, že je třeba zakázat kommunisty.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>