13. června 2009

Nový process s Horákovou

via Tomáš Pecina. Poté, co byl odvysílán úspěšný dokument o processu s Horákovou a spol., stalo se módou vše přirovnávat právě k němu. Nicméně terroristické régimy, jako nacism nebo kommunism do Chruščova, byly extrémní. Byly extrémní v tom, že stanovily neuvěřitelně drakonické tresty (zpravidla trest smrti) i za zcela banální provinění. Problém rozsudků soudů státního terrorismu byl ve výroku o trestu, nikoliv ve výroku o vině (po prostudování některých nových dokumentů se domnívám, že odboj byl širší, než jsem si dříve myslil).

Dnešní régime má cenu srovnávat s kommunismem po roce 1954, zejména s normalisací, dnešní process s pořadateli koncertů závadové hudby (PDF) s processem s Plastiky, kteří byli odsouzeni za výtržnictví: Ivan Jirous na 18 měsíců, Pavel Zajíček na 12 měsíců, Svatopluk Karásek na 8 měsíců a Vratislav Brabenec na 8 měsíců. Kolik se za závadovou hudbu podle § 260 TZ dává dnes?

Dokladem kontinuity kommunistické a nynější myšlenkové policie je obvinění z útoku č. 7 (p. 6 obvinění), v němž se skví tato věta: "V uvedené písni od slovenské skupiny Krátký proces je kladen důraz na násilí a společný boj rasistických, dnes neonastických, skinheads, resp. stoupenců hnutí Národní odpor, proti třídnímu nepříteli, kterým je myšlena obecně krajní levice (Antifa), ale i romská menšina společnosti." (pravopisné chyby opraveny) Nevím, jak vy, ale já tam žádný třídní boj nevidím.

Příklady závadových písní: Hail & Kill a Swastika Eyes.

10 komentářů:

  1. Ano, je až s podivem, že závadová hudba na Rádiu Wave trestním stíháním neskončila.

    OdpovědětVymazat
  2. Na jednu stranu Mormegilův odkaz ved opravdu na stránku plnou názorů kreténů, na druhou stranu mi srovnávání s Plastiky v původním Petersově článku přijde zcestné, protože tam šlo o něco úplně jiného.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jistě, že ten process nebyl úplně stejný. Ale v posledku šlo o hudbu. A troufám si tvrdit, že normalisační régime dal mnohem mírnější tresty, než dostanou tihle. Není to ostatně poprvé, vizte info o "zakázané" hudební skupině.

    OdpovědětVymazat
  4. Přeháníte. Tohle vidím na zproštění.

    OdpovědětVymazat
  5. Pojďme se vsadit, že v první instanci padnou nepodmíněné tresty.

    OdpovědětVymazat
  6. A o co to seknu že ani náhodou, přece nezavřou nácky

    OdpovědětVymazat
  7. OK, dohodnuto. Když padnou 2 či méně nepodmíněných trestů, zvu já Vás, když 3 a více, tak Vy mne.

    OdpovědětVymazat
  8. Odkdy je důležitá první instance? Ta musí potvrdit rozhodnutí o vazbě.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>