28. května 2009

Vajíčková válka

ČR v posledních dnech nežije ničím jiným než vajíčkovou válkou proti ČSSD. Protože se o ní diskutuje taky na LW, tak přičiním několik poznámek:

Ačkoliv středeční (27. května 2009) útok na Andělu dosáhl nebývalé intensity, je zjevné, že celá campagne není organisovaná ODS, která se navíc od ní několikrát distancovala. Podobné obviňování je jen paranoiou ČSSD. Členů ODS je asi 30 000 a mají jiné starosti než se zviditelňovat podobnými infantilními hrátkami, ani nemají potřebnou kreativitu. Skupina na Facebooku má momentálně 53 519 členů, což je téměř 2x tolik.

Příčina je jinde, jak zcela správně napsal Jan: Je to protest adolescentů (podobných, jací ovládají wikipedii) naočkovaných médii, které na předsedovi ČSSD, jako od Zemana ostatně pokaždé, od samého počátku nenechají niť suchou. Podívejte se na video z meetingu na náměstí Jiřího z Poděbrad, je to úplně jasné.

Kromě adolescentů, kteří ve svém mladistvém radikalismu vidí svět černobíle, jsou v hnutí i starší lidé, kterým se stýská po občanské válce, kdy je vše jasné a přehledné a není žádných pochyb o tom, kdo jde s námi a kdo proti nám. Jedním z nich je Michaela, druhou je Christabel. Je zajímavé, že když si pár opilců zahajluje, tak podle nich patří do žaláře; zatímco útok proti demokracii napadáním meetingů politické strany v duchu nejhorších tradic SA je podle nich nejen v pořádku, ale dokonce to schvalují.

Když si člověk čte podobné texty, tak má sto chutí na just těmhle modrým svazákům ČSSD volit. Ale pak si uvědomí, že emoce jsou špatným rádcem. A stejně jako v případě Jižní Osetie musím ocenit postoj presidenta republiky.

76 komentářů:

  1. Je zajímavé, že když si pár opilců zahajluje, tak podle nich patří do žaláře; zatímco útok proti demokracii napadáním meetingů politické strany v duchu nejhorších tradic SA je podle nich nejen v pořádku, ale dokonce to schvalují.
    Tímto dvojím metrem trpí velká většina diskutujících, Vás nevyjímaje.

    Já považuji vejcomety za sice otřesnou ukázku politické nekulturnosti, na druhou stranu ale kocourkovská "demokracie" si o defenestraci žadoní už dlouho ("nevolit" není řešení, jestliže není nikdo, koho "volit"). Vajíčkový útok by si plně zasloužil Vaše odsouzení, kdyby byl útokem proti demokracii. Já ho ale považuji za (jediný možný) útok proti představitelům regentství, klientelismu a papalášské byrokratické hydře, proti které byl byzantský státní apparát pružným a čestným nástrojem k prosazování zájmů lidu, a mrzí mě jen, že se omezil pouze na představitele ČSSD. Ostatní by si ho zasloužili neméně. Je to prostě důraznější forma petice "Děkujeme, odejděte!", na kterou papaláši neslyšeli.

    A to jsem ješte milášek! Neználek už navrhoval brát rukojmí, popř. jich pár oddělat pro výstrahu (vsadím se, že stejně jako já těmi "jimi" nemyslel příslušníky nějaké konkrétní partaje).

    OdpovědětVymazat
  2. V demokracii se politika nedělá na náměstích, je mi líto. O politiku na náměstích usilovala SDDSR(b), NSDAP či Dělnická strana. Já jsem v tomto konservativní a požadavky na defenestraci považuji za primitivism sládkovského typu.

    Vždy je koho volit. Samozřejmě, že volba je otázka kompromisu. Nejradši bych volil Liberály, ale ti se tam nedostanou. Proto budu volit zelené, i když tím zároveň podpořím i jejich tmavězelenou frakci.

    proti které byl byzantský státní apparát pružným a čestným nástrojem k prosazování zájmů lidu
    No, jasně. Zejména to oslepování, včetně vlastních synů, to skutečně bylo úrovni. Orientu.

    Je to prostě důraznější forma petice "Děkujeme, odejděte!", na kterou papaláši neslyšeli.
    A proč by měli na nějaké samozvance slyšet? Negativism není program.

    OdpovědětVymazat
  3. V demokracii se politika nedělá na náměstích
    Souhlas. V demokracii ne. Ale v Kocourkově je to jiná.

    Vždy je koho volit.
    Jak pro koho...

    to skutečně bylo úrovni. Orientu.
    Ano. Tehdy byli smrdutí, chlupatí, barbarští západní rytíři 100 a více let za Orientem. Mimochodem zde je ukázka Vašeho dvojího metru: nejste schopen vidět, že se na Západě dopouštěli přinejmenším stejných (ale IMHO horších) ukrutností. Zločiny Američanů nebo Britů měříte jiným metrem než zločiny Rusů nebo Srbů a když Vás na to upozorním, děláte ze mě ruso- nebo srbofila.

    A proč by měli na nějaké samozvance slyšet?
    To je přesně reakce KSČ na Chartu 77! :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Mate pravdu Petersi, neni to standardni reseni, ale kdyz vidim, jak tahle strana valcuje kocourkovskou demokracii nezodpovednym populismem nejhrubsiho zrna, tak je to alespon male, i kdyz mozna zbytecne zadostiucineni. Jako plivnout katovi do tvare kdyz vas vlaci na sibenici. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. No on je ten problém přesně tady: že se omezil pouze na představitele ČSSD protože těm už šest let serou na hlavu všechna mainstreamová média, je třeba najít toho škodlivýho černýho berana, co nám kazí ve stádečku klid na práci, a když nejde ukřižovat, tak ho aspoň ukamenujem vajíčkama. Dyť je to archetyp starej nejmíň několik tisíc let ;-)

    Mně se náhodou líbilo jak to včera ustál (šel jsem zrovna kolem), tak ho třeba budu volit ODS nazdar, teda nazmar. Sice jsem to považoval za jednorázový nouzový řešení, ale nouze viditelně trvá .. a pidistrany holt nejsou těm druhejm hajzlíkům důstojnými protivníky. V podstatě jde celej čas o to, aby žádná z těhle loupeživých partají nepožrala sama tolik hlasů, že by mohla zplundrovat všecko. Když se budou muset trochu přetahovat, tak je třeba udržíme na hřišti.

    OdpovědětVymazat
  6. Fascinuje mne tohle povyšování. V ČR demokracii máme už 20 let. Sice mladou, slabou a nedokonalou, ale máme.

    Tehdy byli smrdutí, chlupatí, barbarští západní rytíři 100 a více let za Orientem.
    Tehdy. Ale pak se ukázalo, že se Orient se svým pravoslavím dostal na mez svých vývojových možností a Západ mu natřel prdel.

    Západě dopouštěli přinejmenším stejných (ale IMHO horších) ukrutností.
    Jako excessy. V Byzanci byla orientální krutost systémem.

    Zločiny Američanů nebo Britů měříte jiným metrem než zločiny Rusů nebo Srbů
    Ano, protože nemají na svědomí 100 000 000 mrtvol a okupaci půlky Evropy 40 let.

    To je přesně reakce KSČ na Chartu 77
    Je mi jedno, zda se mnou souhlasí Bůh či Ďábel. Pravda je jen jedna.

    OdpovědětVymazat
  7. Proti populismu se nedá bojovat hulvátstvím. To jsme na bojích se Sprchou poznali na vlastní kůži. Byla chyba oplácet jim stejným. Morálně jsme se ušpinili.

    OdpovědětVymazat
  8. ad Jonáš. Nechápu, kde se tady berou ti věční revolucionáři. To si jako myslíte, že kdybychom vyměnili celou politickou garnituru, že tady budeme rázem mít ráj na zemi?

    Paroubek není černý beran, ale do značné míry si za to může sám. Jako bytostný technokrat není schopen elementární empathie. Nicméně, tím nijak neomlouvám ty novodobé SA.

    Já ČSSD volit nebudu, i kdyby SA zmařily všechny meetingy ČSSD. Jejich program není pro mne. ČSSD nějak zapomněla, že se nevolí do Poslanecké sněmovny. A protože stejnou zapomětlivost prokázala podruhé, počkám, až ji konečně překoná.

    Volit negativně mi přijde stejné jako vyvolávat občanskou válku. Já vždy volil jen positivně.

    OdpovědětVymazat
  9. Dá se říci, že tyto výtržnosti nevyvolala ODS ve smyslu jejího aparátu, ale jednoznačně při nich převládají jejich příznivci.

    Jinak jak už jsem řekl, osoba Jiřího Paroubka je irelevantní, reakce na předsedy sociální demokracie byla stejná, přestože typově si nebyli vůbec podobní - samorost Zeman, intelektuál Špidla, bystrý ale neškolený mladík Gross, nenápadný fotřík Paroubek - média z nich vždy udělají totéž.

    OdpovědětVymazat
  10. To si rozhodně nemyslím, že ti adolescenti jsou příznivci ODS. To by dělali positivní práci tam. Spíš jsou znechuceni politikou obecně, ale nejvíce ČSSD.

    OdpovědětVymazat
  11. Jakápak pozitivní práce se dá dělat mezi těmi nácky.

    OdpovědětVymazat
  12. To nejsou náckové. ČSSD by měla být schopna sebereflexe. I když ty mládežníky zblbla média, měla by si položit otázku: Jak to ta media dokázala?

    OdpovědětVymazat
  13. To máte jednoduché, převažují v nich pražšstí primitivové a tak působí pěkně unisono.

    OdpovědětVymazat
  14. V ČR demokracii máme už 20 let. Sice mladou, slabou a nedokonalou, ale máme.
    Zřejmě se budeme lišit v názoru na to, kdy ještě mladá, slabá a nedokonalá demokracie zasluhuje toho názvu a kdy už ne. Dále se asi budeme lišit v názoru na to, co s tím.

    pak se ukázalo, že se Orient se svým pravoslavím dostal na mez svých vývojových možností a Západ mu natřel prdel.
    Naše myšlení je natolik nekompatibilní, že toto ponechám bez kommentáře.

    Jako excessy. V Byzanci byla orientální krutost systémem.
    :-)) To je Vaším zbožným přáním. Spěte dál.

    nemají na svědomí 100 000 000 mrtvol a okupaci půlky Evropy 40 let.
    To má na svědomí doktrína a ideologie, kterou do "Orientu" implantoval Západ a oběťmi byli Orientálci sami. Oběťmi okcidentálních zločinů nebyli okcidentálci a nebylo jich málo, byť nešly do stamillionů. A pokud připíšeme okcidentálnímu systému na triko i jen polovinu těch dětí, co denně umírají v Africe hlady, tak jsou bolševici proti nim úplní žabaři.

    Pravda je jen jedna.:-D Nu ovšem! Škoda, že zrovna Vy ji neznáte!...

    OdpovědětVymazat
  15. Když někdy slyším Paroubka, hodil bych po něm i něčím těžším nebo smradlavějším:) Na celé vajíčkové aféře je vadné jen to, že se vejci nehází i po Topolánkovi, Bursíkovi a spol.

    Nejvíc mě baví bláboly o porušenování demokracie. V zemi, kde je většinový názor systematicky ignorován a obcházen, je to myšlenka docela komická. Elita pro to má dokonce i název, říká tomu politická odvaha:)

    OdpovědětVymazat
  16. Na celé vajíčkové aféře je vadné jen to, že se vejci nehází i po Topolánkovi, Bursíkovi a spol.
    Na tom se zřejmě shodneme s Jonášem. Pokud elita nepochopí, že se jedná o závažný signál, začnou skutečně létat těžší předměty a Petersovy obavy o kocourkovskou "demokracii" se naplní.

    OdpovědětVymazat
  17. že se jedná o závažný signál

    a co to signalizuje, podle mého jen hulvátství těch výtržníků

    OdpovědětVymazat
  18. Světe div se v určení viníků souhlasím s Filipem Sklenářem. Sice bych nebyl tak kategorický, ale je to především ta samá sorta co chodí na Czechtek a do různých klubů na podobné akce.

    OdpovědětVymazat
  19. a co to signalizuje, podle mého jen hulvátství těch výtržníků
    To si, bohužel, zřejmě myslí i sami papaláši...:-(

    OdpovědětVymazat
  20. Elita je velmi překvapena a pohoršena, když lidé, do nichž kopala, použijí metody, proti nimž je bezmocná. Protivník prostě MUSÍ bojovat metodami, které ona stanoví a které jsou samozřejmě bezzubé. Jen tak je to správné, slušné a právně čisté:) Jenže život kráčí jinými cestami a tak vznikají více či méně násilné převraty, defenestrace a revoluce. Elita nikdy nechápe, že dějiny nezkončily jejím příchodem k moci:)

    Házení vajec je pokračování politiky jinými prostředky:) Škoda, že není možné vejce teleportovat přes obrazovku do televizního studia. Na takové Otázky Václava Moravce bych si koupil alespoň dvě plata:)

    OdpovědětVymazat
  21. http://www.lidovky.cz/vajecnou-smrst-si-organizovala-cssd-tvrdi-senator-ods-p12-/ln_domov.asp?c=A090528_154453_ln_domov_bat

    Dodávám verzi, se kterou koketuje část ODS

    OdpovědětVymazat
  22. ad cnemo

    No vidíte, jak je rozčilení problematické. Naštve vás ódéesák Moravec v televizi, a tak byste měl chuť napadat jejich konkurenty.

    OdpovědětVymazat
  23. Ja si myslim, ze demokracie potrebuje tez nektere formy zpetne vazby kdyz papalasi zacinaji prerustat populaci pres hlavu. Jiste formy obcanske neposlusnosti, kdy jednou za cas prijit k urnam a pak drzet hubu a krok a nechat panstvo vladnout je prilis velky luxus.

    Ja si myslim, ze to byl protest porad jeste velice decentni, nenasilny a humorny, kdyz se podivam, co Paroubkova strana za posledni mesice napachala a co chysta pachat dal.

    Cesi v tom mezinarodnim srovnani vychazeji jako narod beranci. Mohli jim treba narazit kolem krku pneumatiky a pak je zapalit, tak se to dela na Haiti.

    OdpovědětVymazat
  24. LK

    Oni také ti čeští politici jsou ve srovnání se světem větší beránci. Nebo si opravdu myslíte, že si zaslouží hořící pneumatiku?

    Mi osobně ta vajíčka připadají lehce hysterická. Speciálně, když je terčem pouze jedna strana.

    OdpovědětVymazat
  25. >Naštve vás ódéesák Moravec v televizi, a tak byste měl chuť napadat jejich konkurenty.

    Moravec mě neštve, to je moderátor a to, v tom marazmu, z těch vyváženějších. Jen je v tom pořadu hodně zajímavých cílů ze všech stran:)

    OdpovědětVymazat
  26. Není odkud kam přecházet, Topolánek nebo Paroubek, to je totéž družstvo. V této zemi neexistuje skutečná opozice, proto je propast mezi lidem a parlamentem tak velká.

    Napsano na vedlejsim serveru.

    AJ pri hodnoceni politicke sceny v USA vlastne napsal vlastne jinymi slovy totez o neexistenci oposice.
    Tak jak byste si ji "demokraticky" vetsina Vas zde predstavovala.
    Mladez patrne nevidi jinou cestu, tak chteji politiky skrzeva vajicka upozornit na jine pohledy a nazory nez jsou ty vladni, soc.demacke, ODSacke.?
    Kdo to zorganisoval, do toho muzete videt opravdu jen VY co v tom zijete.
    Tady jsou jine starosti, vevodi tomu umele prizivovana "prasacka chripka" i kdyz u Vas ji "praseci" nenazyvate tak casto a opakovane nebezpecne. Navic nam tu jeste zaprsi tak mocne ze nam to oddeli velky kus zeme,
    ze vody je na rozdavani kdyz jen o kus dal voda neni k mani,
    no jak rikam trochu jine starosti, ale jinak ctete se moc dobre:-)
    je to poctenicko :-)
    Volicstvo v CR pres vajicka politiky svoje hycka :-)
    cha cha cha
    Pripadne opet ozivte, vymyslete neco dalsiho originalniho, to pak dorazi az do Klokanie, jako drive bezpecne dorazily zabery Macka facky a tehdy opohlavkovany Rath byl uvaden snad na FSECH kanalech:-)
    V soucasnosti zpravy o mnoztvi vody a obetech chripky prolozila mistni TV ...tentokrat Vasimi vejcohody:-)
    ..no jste jednicky jak se rikalo drive, vydrzte souzi :-)
    a shalom
    (jak rika pan Kreutzfeld)

    OdpovědětVymazat
  27. Mladez patrne nevidi jinou cestu, tak chteji politiky skrzeva vajicka upozornit na jine pohledy a nazory nez jsou ty vladni, soc.demacke, ODSacke.?

    Jaképak pohledy, jaképak názory, je to tupé stádo schopné čehokoli a k čemukoli je také média mohou přimět, to je právě ten vlastní důvod, proč demokracie nemůže fungovat.

    OdpovědětVymazat
  28. Ad Jan: skutečně, papálášům se o nějaké názory nejedná. Těm se jedná jen o koryta. Jsou to oni, kteří mění systém v ČR z demokracie na zmrdokracii.

    S Vaším názorem o tupém stádu lze souhlasit. Bohužel, zatím se systém, který si říká "parlamentní demokracie" ukazuje jako nejsnesitelnější k žití. Rozhodně lepší než bolševická diktatura a nebo nějaká absolutní monarchie, kde by král byl agnostik, oddávající se nějaké své existenciální jedinečnosti ve stylu té moderní filosofie, kterou vyznává Tomáš nebo MM.

    OdpovědětVymazat
  29. Petr Holec v časopisu Reflex č. 21/09, na str. 12:

    "Expremiér ve volbách znovu vsadil na tak hnusnou třídní nenávist proti úspěšným lidem, že bych se vůbec nedivil, kdyby nějaký úspěšný občan popadl těžší kalibr než vejce a předsedu ČSSD navždy uklidil do historie"

    OdpovědětVymazat
  30. presentuje jako neobyčejný hulvát

    Mě to spíš připadá, že hulváti jsou ta druhá strana. Pan Pecina to ale vidí třídně.

    OdpovědětVymazat
  31. mimo clanku o Brasilii spolupracujici s tridnim nepritelem otiskly BL i clanek s nazvem:
    29.5.2009
    Na fotografiích z Abu Ghraib "je znásilňování"
    BLneni uz konecne na case BL zlikvidovat? To je verejne podnecovani k nepratelstvi k nasemu Bratrovi a Sestre na vecne casy s USA a nikdy jinak.
    CR by mohla jit prikladem, odsoudit v nepritomnosti a jiste se dalsi pridaji. Silu slova a obvzlast psaneho spravne vystihli zakonodarci CR a tak zpochybnovani nabadani a veskere zavadne slovni delikty postavili mimo zakon.
    Spravne demokrate v Sametu, zacina to nevinnymi slovy a konci plynovymi komorami.
    Pritvrdit souzi je treba, bez pochybovacu na vecne casy, kupredu zpatky ni krok!

    OdpovědětVymazat
  32. Astr: Britské listy jsou v posledních letech opravdu dost sračka a exhibice komunisty Kotrby.

    Jinak nezveřejnění fotek chápu a to i vzhledem k osobnostním právům obětí. Co je na nich zobrazeno a co se tam dělo by však zveřejněno být mělo.

    OdpovědětVymazat
  33. A jsou to ódéesáci, ne že ne

    toto je ta dívka, co se na Andělu prala s babičkou

    http://img.aktualne.centrum.cz/235/61/2356166-cssd-andel.jpg

    a jak se vzdělává

    http://www.cevro.cz/cs/o-cevro/osobnosti/198800-lucie-litomiska-asistentka-manazerka-distribuce.html

    OdpovědětVymazat
  34. A tady máme scénku s tou mladou dámou na videu

    http://www.novinky.cz/zahranicni/169877-zahranicni-media-si-na-vajickove-kampani-smlsla.html

    OdpovědětVymazat
  35. A tady máte důkaz, že to není žádný klausovský odštěpenec, inspirací jí je přímo Mirek Topolánek

    http://img.aktualne.centrum.cz/235/61/2356185-cssd-andel.jpg

    OdpovědětVymazat
  36. Buďte zdráv pane Petersi,

    odpusťte, že Vás neoslovuji jménem, ale nevím, jestli si nepřejete, aby v tomto prostředí byla respektována Vaše virtuální totožnost.

    Znepokojil mě Váš pohled na středeční vaječný happening, který považujete za ohrožení demokracie. Pokud uznáváte za za nedílnou součást demokratického systému právo na svobodu projevu, mělo by Vás podstatně více rozrušit chování sociálních demokratů, kteří přímo - ve smyslu kontaktně - útočili na své odpůrce, kteří je neohrožovali jinak, než tím, že měli odlišný politický názor.

    Narozdíl od drtivé většiny české publicistické scény, která toto skutečně zásadní omezování svodody projevu okázale ignoruje, odvedli novináři z Novinek.cz příkladnou žurnalistickou práci. Díky ní můžeme vidět, jak je z litoměřického shromáždění odvlékán muž v marťanském přestrojení, který nikoho neohrožoval. Předseda ČSSD celý výjev sleduje se slovy týkajícími se demonstrantovy cedule s (patrně) protestním nápisem:

    "Akorát to máte, pane, obráceně, tak já Vám to nemůžu přečíst. Možná kdybyste se naučil lépe psát..."
    http://www.novinky.cz/domaci/169630-martan-byl-z-paroubkova-mitinku-vyveden-nezakonne.html

    aniž by se napadeného jakkoli zastal.

    Na stránce: http://www.novinky.cz/domaci/169696-paroubka-v-plzni-kryli-pred-vajicky-destnikem.html
    můžete v její spodní části vidět podobné útoky v Domažlicích a Duchcově, kterých se zúčastňují dokonce i policisté!

    Věřím, že Vám tyto záběry unikly, protože jestliže v souvislosti s házením vajec, které ani nevedlo k přerušení předvolebního vystoupení ČSSD na Smíchově, hovoříte o "útoku proti demokracii napadáním meetingů politické strany v duchu nejhorších tradic SA", jak byste pak zhodnotil odvlékání názorových oponentů a ničení jejich předmětů, kterými dávají najevo svůj protest (nemám teď na mysli vejce, abyste mi správně rozuměl)?

    V této souvislosti musím vaječné útoky proti zmíněné straně považovat za projev občanského vzdoru, který je posledním prostředkem k obraně demokratických hodnot, který nám zbývá. Prostě buď na sobě necháme štípat dříví, anebo se budeme řídit pořekadlem o hrubém pytli a záplatě. Možná ale existuje i jiné řešení restrikcí občanských svobod. Pokud ho znáte, rád se nechám poučit. Doufám však, že bude alespoň minimálně funkční.

    Osobně se domnívám, že při současné rozkladu principů právního státu, ho můžete nalézt jen v teoretické rovině.
    Naštěstí se v demokracii politika dělá i na náměstích. O vytlačení politiky z ulice usilovala minulá státní moc. Tak vehementně až jí to nakonec stálo... moc. Nevracejme se k jejím myšlenkovým modelům byť bychom byli kons/zervativci na slovo vzatí.

    OdpovědětVymazat
  37. Legitimní občanský vzdor by to byl před r. 1989 – anebo v Německu ve 30. letech. Ale dobře víš, že tehdy by si to nikdo nemohl bez následků dovolit.

    OdpovědětVymazat
  38. Jistě, málem bych zapomněl, že žijeme v právním státě s funkční justicí. A to jsi mi to tolikrát opakoval...

    OdpovědětVymazat
  39. ad R. M. Díky za ohleduplnost. Skutečně si nepřeji, abych na WWW byl oslovován svým pravým jménem.

    Odpovím později.

    OdpovědětVymazat
  40. Vazeny pane Pecina, ja vam svuj nazor napisu zde, ne na vasem blogu, kdyz uz se zde ta debata rozvinula a mozna to odpovi I panu Juchelkovi.

    Z hlediska technokrata demokracie s vami souhlasim, ze odmitate vejcomety. Imho ale nastanou situace, kdy neni nejvice statotvornym resenim jit s poker face k volebnim urnam, nerusit papalasum “klid na praci” a snizit jim preference o par procentnich bodu. Ta naprosto nezodpovedna extremne populisticka kampan, kterou vede skupina okolo Paroubka (zdraham se uz rict socialni demokracie), takovou situaci pripravila. Obcanska neposlusnost (obcansky vzdor jak vy pisete), je naprosto legitimni soucasti demokratickeho procesu. Byla dulezitym katalyzatorem v americkem civil rights movement, v diskuzi okolo globalizace, nebo v dnesni zmene tonu kterou proziva USA. Tim nestavim tyto fenomeny na stejnou uroven, jen poukazuji na jeji pritomnost a vliv v demokratickem procesu.

    Vajickova valka ukazala, ze hlas mladych dneska visi v Kocourkove pro strany mimo CSSD a KSCM ze stromu jako zrala hruska. Nevim, jestli se nekomu podari ho utrhnout, ODS ani jine strany nejsou o moc lepsi alternativou. Ale ta poptavka po zmene tu je, bublala pod povrchem a ted vytryskla. Mozna ne uplne kosher, ale byla humorna a nenasilna, a diky za to.

    OdpovědětVymazat
  41. LK

    VP Kreutzfelde, děkuji za další popis reálií. Nejsem stoupencem nedotknutelnosti politiků 'až do příštích voleb' a myslím, že určitá forma občanského protestu je v krajním případě OK. Vajíčka mi také připadají relativně neškodná, i když nějaké hromadné opakované vajíčkování považuji za nedůstojné.

    Co ale vlastně p. Paroubek tak strašného udělal? Čím se provinil, ve srovnání s celou plejádou předchozích českých politiků, praštěnou kampaní stoupenců radaru, apd., aby se lidé, kteří, předpokládám, vyčerpali všechny nenásilné formy protestu či nesouhlasu, museli uchýlit k vajíčkům?

    Kde byli vajíčkáři, když p. Parkanová vyla ódy na USA? Kde byli, když radaristé měnili důvody pro umístění radaru v ČR každý druhý týden? To nikoho neuráželo? Nebo myslíte, že se to prostě nakupilo a p. Paroubek dostal vajíčkem i za p. Vondru? Myslíte, že v ČR neexistuje dvojí metr, pouze na základě toho, jestli ten, ši onen politik patří k tzv. pravici, nebo tzv, levici?

    OdpovědětVymazat
  42. Jak se zdá, idiocie je nakažlivá. Parta spratků se chce předvádět a tady se filosofuje o svobodě projevu.

    Jistěže si za to neprůbojný Paroubek může sám: kdyby chytil jednoho výtržníka, ohnul ho přes koleno, odepnul řemen a dal mu pořádný výprask, nebylo by co řešit.

    OdpovědětVymazat
  43. Vítám AJ do našeho spolku (cnemo, Jonáš, já): vajíčko pro každého papaláše od komoušů přes Vondru s knížepánem až po Havla!

    Konkrétně velezrádné proradarové poltiky bylo záhodno zasypat i něčím těžším či smrdutějším za ty jejich lži!...

    OdpovědětVymazat
  44. Ad LK:

    Občanskou neposlušnost beru, pokud jsou omezována moje práva, nebo pokud bych je chtěl mít širší. Rozhodně ne jako prostředek k omezování práv druhých.

    V této zemi máme za sebou skoro 20 let politického procesu, nebo, odpustíte-li mi germanismus, demokratického provozu, a produktem je, ať se vám to líbí nebo ne, Klaus, Paroubek a Topolánek. To nezměníte požadavkem permanentní sametové revoluce, to je prostě fakt, stejně jako je fakt, že Paroubek zřejmě vyhraje příští parlamentní volby, a to sliby, které vy možná vnímáte jako slib rovnosti v chudobě, ale skuteční adresáti v nich vidí reálnou šanci, jak si zlepšit své postavení: za vaše (a moje) peníze, přirozeně. To je realita, jiná politická representace s demokratickou legitimitou tady není a díkybohu, že není horší.

    Mladí vrhači vajec jsou z hlediska volební málo významní, jsou to desetiny procenta, v nelepším případě 1–2 % hlasů. Dřív, když ODS byla konservativnější, volili tito voliči liberální malé strany typu ODA nebo US, nyní, když se transformovala a tuto posici obsadila (a naopak uvolnila druhý konec pro malé konservativní subjekty), to budou, možná jen dočasní, voliči ODS.

    OdpovědětVymazat
  45. Vodník

    To bylo myšleno čistě teoreticky, chtěl jsem hlavně poukázat na to, že házení vajíček bylo IMHO motivováno především politicky. Věci dnes ale nejsou tak černobílé jako v roce 1989, kdy nepřítel byla jednoznačně levice - komunisté.

    Z mého pohledu žádný český politik za vajíčko nestojí. Nevajíčkoval bych ani Bushe a proti tomu je Paroubek slušný inteligentní skautík. Mám jinou povahu.

    OdpovědětVymazat
  46. ad Tomáš Pecina. Vynikající analysa!

    OdpovědětVymazat
  47. Dodávám, že konservativní Klausova ODS byla pro mne nevolitelná, zatímco liberální Topolánkova ODS pro mne volitelná je.

    OdpovědětVymazat
  48. Ano, to je zřejmá anomalie. Jako středový liberální volič s inklinací k socialismu byste měl mít pro vajíčkový pravicový trockismus víc pochopení.

    OdpovědětVymazat
  49. A jako odpůrce vajíčkové demokracie zase méně pochopení pro ODS

    OdpovědětVymazat
  50. ad Tomáš Pecina

    slib rovnosti v chudobě, ale skuteční adresáti v nich vidí reálnou šanci, jak si zlepšit své postavení: za vaše (a moje) peníze

    Vzhledem k tomu, že jsme kolegové, mám tak trochu představu kolik se tím dá vydělat. Nevěřím, že byste tratil při návratu k původnímu stavu před zavedením lineární daně. A to ani tehdy, kdybyste makal jako šroub a nezabýval se nesmysly na internetu.

    OdpovědětVymazat
  51. AJ: já sám bych taky nevajíčkoval. Ovšem jsem rád, že to někdo "dělá za mě" (obrazně řečeno). Ale mám-li pro vejcomety pochopení a ospravedlnění, tak s tou výjimkou, že na řadu darebáků zapomněli.

    On to ani není protest proti ČSSD, ale proti papalášství, jehož se jim stal Paroubek ikonou.

    OdpovědětVymazat
  52. Tady je článeček o těch mladách konzervativních výtržnících.

    http://www.blisty.cz/art/47099.html

    OdpovědětVymazat
  53. Re. AJ: "Co ale vlastně p. Paroubek tak strašného udělal?"

    Obecne mi na nem jeho skupine vadi pristup politickeho intrikana, misto statnika.

    To se projevilo napr. na torpedovani vlady v dobe ceskeho predsednictvi EU, kdy mel myslet jako Cech a ne jako Topoluv sok. Dale podil na demontazi pravniho statu v pripade zdravotnickych poplatku. Pak mocenske postupy Ratha za ucelem konsolidace moci ve stredoceskem kraji. Pak prilis stedre sliby ekonomicky neaktivnim volicum na ukor tech aktivnich. To vse ve state, ktery uz dnes konfiskuje pro sve ucely polovinu HDP (takze nadpolovicni cast tech co plati dane), kde lide chodi do duchodu v podstate ve strednim veku ackoliv budou nejmene dalsich 10 let praceschopni, kde socialni rozdily jsou nejmensi v celem EU. Pak treba jeste betonovani regulovanych najmu, ktere nema zadny vyznam socialni, ale nese hlasy tech, co nemoralne pozivaji jeho vyhod. Opet na ukor ekonomicky aktivnich a mladeze, ktera to v hudoucnu zaplati. Dale vladnuti s komunisty v nekterych krajich a nebezpeci tehoz i po pristich volbach. Toz tak. Bylo by toho i vic! :-)) proste tahle skupina je ted mocenskym nastrojem special interests tech co se vezou, ne tech co tahnou.

    Radar je imho typicke "wedge issue". Zivot normalniho cloveka nijak neovlivni, ale vzbuzuje emoce. Pokud vim, tak taky u nej letala rajcata.

    OdpovědětVymazat
  54. Vazeny pane Pecina, ja sve dane odvadim zidovskemu statu, ale kdybych je platil v Cesku, to bych musel vyletet z kuze.

    Rano v sest do Kolbenky, v aktovce termosku s cajem a chleba s maslem a potkaval bych Cikany jak se nad ranem vraceji z herny a rvou na me "makej ty bila svine, at se mame dobre" a odpoledne bych se vracel jako kote utahany do sve garsonky s trznim najmem a potkal vysmateho sedesatileteho duchodce Jana jak se vraci do sveho 4+1 s regulovanym najmem ze 70-ti kilometroveho cyklistickeho vyletu a rve na me "makej ty modra svine, at se mame dobre", a doma by na me z televize rval Paroubek "Jistoty a prosperita" to by bylo peklo!

    OdpovědětVymazat
  55. Tak vy snad opravdu žijete někde v poušti. Kdepak je kolbence konec, v Praze byste pracoval v "sektoru služeb", to znamená moc ne, žil byste si celkem slušně, to akorát na venkově to tu stojí za pendrek, Romy byste moc nepotkával, ti byli vytěsněni, mě není šedesát a nějakou dobu ještě dělat budu, i když to, jak jsem již řekl, tady není tak špatné, jako svini bych vás určitě neoznačoval, není to můj způsob, to spíš vy antikomunisté máte takové móresy, ten, kdo má regulovaný 4 plus jedna na tom není vůbec dobře, a ty perspektivy jsou pochmurné, no a Paroubka budete vidět v televizi nanejvýš jako vůdce opoziční strany, protože se to v demokracii pokaždé nějakou tou Kubiceho zprávou nebo vajíčkovými puberťáky nějak zvládne.

    OdpovědětVymazat
  56. Tak to jste me uklidnil vazeny pane Jan. Ja uz si to tam predstavoval jako nejaky oranzovy gulag!

    OdpovědětVymazat
  57. To se projevilo napr. na torpedovani vlady v dobe ceskeho predsednictvi EU, kdy mel myslet jako Cech a ne jako Topoluv sok.

    Takže to nakonec byla Paroubkova vina, že nezabezpečil vládu ODS? Jeden by řekl, že když někdo chce vládnout, tak by si to měl ohlídat sám, nemyslíte?

    A ne hystericky ječet jako debil Topolánek "nekažte mi to, nekažte mi to, mě to hrozně baví".

    OdpovědětVymazat
  58. Zkuste si to říci s vyšší mírou abstrakce. Vůdce největší opoziční strany je špatný, protože se mu podařilo prosadit v parlamentu nedůvěru vládě.

    A mimochodem ústava pokud vím není suspendována na dobu administrativního vedení EU.

    OdpovědětVymazat
  59. Rano v sest do Kolbenky, v aktovce termosku s cajem a chleba s maslem a potkaval bych Cikany jak se nad ranem vraceji z herny a rvou na me "makej ty bila svine, at se mame dobre"… 

    Celkem výstižně jste uvedl důvody, proč se domnívat, že zavedení všeobecného volebního práva byla chyba. Pro začátek by stačilo obnovit majetkový census.

    OdpovědětVymazat
  60. Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod

    Ale nebojte se, kdyby vás někdo sejmul tak to kapitalistický stát tak nenechá.

    OdpovědětVymazat
  61. Pane Kreutzfelde, to byl dobrý popis, pobavil jsem se, ale tyto věci se IMHO jednoznačně řeší volbami, ne vajíčky. Kdybych měl vaši versi situace srovnat s tím, jak to popisuje p. Jan, přiznám, že bych ze své středové posice udělal aspoň jeden úkrok jeho směrem. Přijde mi to víc realističtější.

    OdpovědětVymazat
  62. Pane Juchelka, jestli se v USA povazujete za stredoveho volice, tak po par mesicich v Kocourkove by se z vas stal na mistni pomery pravicovy extremista.

    Mate pravdu, vajicka nic nevyresi, jedine volby. Ja kdyz vidim toho ceskeho Chaveze v akci, tak jsou ty vajicka alespon malym zadostiucinenim. :-)

    Mam stale duveru v demokraticky proces, u Bushe to taky trvalo dlouho, ale na kazde prase se nekde nakonec najdou necky.

    OdpovědětVymazat
  63. To je ztráta jakéhokoli fousu smyslu pro realitu, Jiří Paroubek se snaží zabránit přechodu z toho typu financování zdravotnictví, jaký je v Kanadě, na to, co je v USA. Kromě toho tvrdí (čert ví, jestli je to vůbec pravda), že chce vrátit progresivní zdanění daně z příjmu, jak je tomu ve většině civilizovaného světa. Veškeré ropné vrty by nechal v soukromých rukou a nic by nezestátnil.

    OdpovědětVymazat
  64. Pane Kreutzfelde. Neměl jsem na mysli USA ani ČR, ale středovou posici mezi mantinely, které jste s p. Janem nastavili v rámci této konkrétní diskuse.

    K pravici a levici (obchvatem) - mi vadí neskonale více, že se moje peníze formou daní ztrácejí ve výdajích na zbrojení, na hloupou zahraniční politiku, než to, že jdou do nějakých domácích sociálních programů, apd. Podotýkám, že k některým sociálním programům bych asi měl také své výhrady, ale ty jsou ve srovnání se vším ostatním naprosto druhotné.

    Takovou situaci, pokud vím, v ČR nemáte a je možné, že bych byl u vás v mnoha věcech extrémním pravičákem, ovšem v jedné místnosti s těmi, kdo se označují u vás za pravici a které jsem poznal na Psu nebo na jiných českých serverech, bych asi nevydržel. Navíc si myslím, že bych v dílčích věcech neváhal souhlasit se socialisty, nebo komunisty, pokud by měli v mých očích pravdu. Co s tím?

    Asi jsem se do diskuse o vajíčkách neměl pouštět.

    BTW, já jsem začal mít pocit, že americká demokracie selhává až po odchodu Bushe, předtím jsem také z větší části doufal a důvěřoval ; )

    OdpovědětVymazat
  65. Co si planujete koupit za 13. duchod vazeny pane Jan? Nebo 14. ja uz jsem zapomnel kolik jich vlastne berete.

    Paroubek kritizuje radar:

    http://www.youtube.com/watch?v=TI0_VzFxTzs

    OdpovědětVymazat
  66. Už jsem řekl, že do důchodu mám dost daleko. A skutečnost, že tu za nepřátele státu místní mediální elity prohlašují seniory, také o něčem svědčí. Proboha, to si neuvědomujete, že také budete časem staří (pokud se toho dožijete)

    OdpovědětVymazat
  67. Pane Juchelka, ono jde o rovnovahu opatreni. Ja nejsem proti socialnim programum, vseobecnemu zdravotnimu pojisteni a duchodovemu systemu. V USA jsou takove programy slabe na ukor zbrojeni, takovy nazor by me asi stavel na uroven "levicaka".

    Naproti tomu v Cesku je to extremni obzerstvi, ktere produkuje profesionalni lemply, mentalitu naroku a zavislosti na statu, demotivuje k praci a zivotu za sve.

    Prosim vas, vzdyt je tam ten Obama jen par mesicu, oni z nej vystrizlivi. Vy byste mel byt rad ze tlaci na Israel.

    OdpovědětVymazat
  68. Pane Jane. To zdravotnictví mě zaujalo. Vrátil jsem se před nedávnem z ČR a samozřejmě přišla řeč na třiceti korunový poplatek u lékaře. Ptal jsem se a bylo mi vysvětleno, jak jsou odpůrci poplatků hloupí a krátkozrací, jak směšná je částka třiceti korun v českém kontextu, co se za ty poplatky dá pro zdravotnictví všechno pořídit, a já jsem musel souhlasit.

    Po návratu jsem ale někde četl, že tyto poplatky jsou zamýšleny jako první krok na cestě k placenému zdravotnictví v americkém stylu, což je z mého hlediska (mám teď na mysli čistě jeho ekonomickou stránku, systém pojištění, apd. ) naprostá hrůza a rozhodně bych takvýto systém, který je dnes v samotných USA všeobecně odsuzován, nepřál nikomu v ČR.

    Může to někdo okomentovat?

    OdpovědětVymazat
  69. Pane Kreutzfelde. Prosímvás, tomu říkáte tlačení?

    Pro mně to je jenom trochu chytřejší opálený Bushův brácha. Hovno se koplo pod stůl a jede se dál ; )

    OdpovědětVymazat
  70. Ad AJ: Tak ja bych taky byl rozhodne proti systemu financovani zdravotnictvi jake je v USA. Nemyslim, ze by to kdy v CR proslo, je to opet demagogicke straseni. Mirne regulacni poplatky jsou bezne i v rade zemi EU.

    Ad Jan: vy jste me paroubkovsky misinterpretoval. Ja nejsem proti seniorum, ale proti populistickym slibum za ucelem koupe jejich hlasu na ucet nekoho jineho.

    Dnesni seniori jdou do duchodu v 60 a maji duchod plus minus ve vysi dvou tretin prumerneho cisteho platu. V tak skvele podminky nemohou vejcometi ani nahodou doufat, ten systemn to neudrzi. Ale populiste se potrebuji dostat moci, tak k certu s tim co bude za 40 let.

    OdpovědětVymazat
  71. http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/policie-zadrzela-v-litvinove-protestujici-proti-ds/379762


    http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/odpurci-cssd-vymenili-vejce-za-transparenty/379638

    Může to někdo okomentovat?

    OdpovědětVymazat
  72. To je poměrně složité téma. Americké zdravotnictví, jak jistě víte lépe než já, není nic, co by se dalo snadno prodávat v zahraničí. Proto to otevřeně v České republice neřekne. Navíc jsou lidé dost špatně informovaní o tom, jak to vůbec v zahraničí vypadá.

    Existují ovšem dlouhodobé snahy přejít k tomuto systému. Dosavadní systém je nadále systémem veřejného pojištění, ve kterém pojišťovna není podnikatelský subjekt v pravém slova smyslu. Vlastnit ji nepřináší užitek, vlastně je zvláštní že o to někdo stojí. Neexistuje sebemenší důvod, aby jich bylo více, ale je tomu tak - to je něco jako čtyři nuselské radnice, které si vzájemně konkurují, nebo pět Klausů, kteří mají soupeřit, kdo zblbne víc ódéesáků, a proto při novoročním projevu sedí vedle sebe a vykonávají stejné pohyby.

    V Listině základních práv a svobod je na potvoru článek 31
    Každý má právo na ochranu zdraví. Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon.

    Pravicová vláda Mirka Topolánka také nechtěla rovnou zavést to, co je u vás - ono by to ani nešlo. Místo toho zavedli systém poplatků, který nebyl ani tak určen k získání financí, jako spíše k prolamování děr do statu quo. Poplatky jsou příjmem toho, kdo je vybere (lékař (podnikatel), zdravotnické zařízení nebo lékárna). Tím je zajištěno, že se proti nim nebudou bouřit lékaři.
    Jsou současně nízké i vysoké. Pro toho, kdo jen občas zavítá k lékaři, je to zanedbatelné. Pro důchodce to ale je dost, takže je to často odrazuje vyhledání zdravotní péče, což je vidět v číslech. Ta jsou potom hlasitě oslavována.

    Bylo to u ústavního soudu, výsledek je složitý a víceméně se podařilo prolomit bezplatnost zdravotnictví, resp. bezplatně znamená za peníze.

    Je to jenom krok na té cestě k vašim poměrům, samozřejmě ještě hodně moc chybí, ale ti, kdo to prosazují, jsou trpěliví.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>