9. května 2009

День Победы 2009

Vynikající záběry RussiaToday (ruská obdoba CNN) z oslav vítězství ve "Velké vlastenecké válce," jsou dostupné na Youtube, zde je první část:



Fanoušky Vladimíra Putina by mohlo zaujmout i toto video, ve kterém je zachycen při pilotáži strategického bombardéru Tu-160:

12 komentářů:

  1. No jestli to není natočeno ve studiu, tak je to šikovná propaganda: president (nebo premiér) u kniplu bojového letounu - Independent Day hadr!...

    OdpovědětVymazat
  2. Studio to pravděpodobně není, stejně jako to nutně nemusí znamenat, že ten Tu-160 sám odpilotoval. Jako cvičený voják asi nemá problém zvládnout přetížení, ale sám tam nesedí, pravděpodobně "pouze" asistuje hlavnímu pilotovi. Navíc tam tak jako tak na něj někdo musí dávat pozor, ať si je jaký chce borec, přeci jen se nehody i při cvičných letech občas stávají a prezident, který se zabije na výletě ve strategickém bombardéru, není moc dobrá reklama :-)

    OdpovědětVymazat
  3. a prezident, který se zabije na výletě ve strategickém bombardéru, není moc dobrá reklamaanebo jako premiér

    OdpovědětVymazat
  4. Podle pravítka byste toho moc nevybombardoval; není to nic jiného než zpravodajský trik.

    OdpovědětVymazat
  5. Prosím nereagujte na ty, kteří se neumí podepsat ani přezdívkou; budou vymazání.

    OdpovědětVymazat
  6. ad Alkibiades. Splést si ruský státní propagandistický kanál s nezávislou televisí, to už vyžaduje velkou dávku nekritické rusofilie.

    OdpovědětVymazat
  7. O čem to mluvíte pane Pecino?

    OdpovědětVymazat
  8. Petersi, já si RT s CNN nepletu, pouze cituji účel, za nímž byla RT zakládána (jako protiváha vlivu CNN v Eurasijském prostoru) a pod nímž neustále funguje. Její pokrytí gruzínského pohledu nabízelo tolik potřebný druhý pohled na věc, jelikož ony tzv. "privátně" (od kdy je soukromé vlastnictví zárukou zpravodajské objektivity?) vlastněné kanály jako CNN nebo Fox News, pokrytecky odsuzovaly ruské potlačení gruzínské invaze, zatímco kdysi skákaly radostí jak čertíci z krabičky nad americkými "osvobozujícími misemi" v Iráku a především Kosovu. To v mých očích objektivnímu zpravodajství amerických privátních kanálů nijak kredit nezvyšuje a jak jejich reportáže, tak reportáže RT, hodlám posuzovat případ od případu.

    OdpovědětVymazat
  9. Vzdyt i Bush sel na prochazku po erkraftkarieru v uniforme pilota.

    OdpovědětVymazat
  10. To je letecká kombinéza, tak se správně nazývá ten oděv, uniforma je něco jiného. Nevyjadřujte se jako laik k něčemu, čemu opravdu nerozumíte! A proč by pilot Bush neměl nosit leteckou kombinézu, když je pilot?

    OdpovědětVymazat
  11. 789456 dekuji za opravu. Na presnost se musi dbat. Jen lituji, ze se neumis podepsat, abych priste vedel na koho se mam obratit, kdyz potrebuji poucit.

    OdpovědětVymazat
  12. Prosím, rádo se stalo. Ano, přesnost je výsada králů a nepřesnost je výsada plebsu, stejně jako soudružské tykání. Můj nick je 789456 a použil jste ho v první větě, tak nedělejte ze sebe naprosto zbytečně natvrdlého. Obrátit se na mne můžete kdykoli, ochotně Vás poučím.

    Bush je pilot a u těch je normální létat letadly a nosit leteckou kombinézu. Putin je agent KGB a u nej je to tudíž šaškárna.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>