7. března 2009

Starší článek o Ondřeji Caklovi

Doporučuji k přečtení, čte se to samo: "Pravidelně například navštěvoval demonstrace Sládkových republikánů. "Mně se zprvu Sládkovy řeči líbily, ale později jsem cítil, že lže. Každou chvíli říkal něco jiného a manipuloval s námi. Také jsem si kupoval sládkovský týdeník Republiku. Bylo to také proto, že jsem měl v mládí konflikty s Romy, byl jsem tehdy hodně protiromský," přiznává Cakl. S Romy se prý dostal do křížku několikrát a byl na ně vysazený. Jak se tedy dostal na druhou stranu? Naštěstí zasáhla shůry matka inteligence." Tím bych si nebyl tak jist.

"Tohle hnutí není nebezpečné v tom, že by se chopilo moci. Je nebezpečné v násilí, které produkuje. Spíš je zajímavé, že při jejich koncertech v hospodách majitelé dost často řeknou, že to jsou hodní kluci. To je způsobeno tím, že dostávají velké peníze za pronájem. V tom je rozdíl mezi koncertem pankáčů a nácků. Když je koncert pankáčů, tak je bordel, vždycky tam něco rozbijou, počmáraj, kdežto u nácků je disciplína. To, že se tam hajluje, hospodští kolikrát ani nevidí, protože to ani vidět raději nechtějí." Krutá upřímnost.

""Já mám sociální cítění, ale jsem proti revoluci. Nevěřím v socialistické utopie a vize. Kapitalismus vnímám jako systém, který je logický, ale musí se kontrolovat. Já jsem pro parlamentní demokracii, i když je mi v mnoha věcech odporná. A hlavně lidé, kteří tam jsou, tak mě často hodně vytáčí. Takže co největší decentralizace a politicky - nevím. Asi spíš něco napravo. Ale nevím tedy koho."" To mluví samo za sebe.

0 – počet kommentářů:

Okomentovat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>