29. ledna 2009

Zvrácená logika

Papež prominul (it. rimettere, angl. remit) exkommunikaci tradicionalistickému biskupu Richardu Williamsonovi. Církev se žádnými jinými jeho skutky nezabývala.

Jenže ouha,
Richard Williamson je popírač holocaustu, tedy vyvrhel všech vyvrhelů. Z toho důvodu jeho exkommunikace zrušena být nesmí, i když s popíráním holocaustu nijak nesouvisí. Papež se sice pokusil přijít ke křížku, ale nebylo mu to nic platné. Osvědčený Elie Wiesel řekl, že "the pope's decision gave credence to "the most vulgar aspect of anti-Semitism."

A Cynika toto ostouzení papeže jako představitele katholictví samozřejmě nezajímalo, dokud jsem ho zde k vyjádření výslovně nevyzval. Nácek Pospíšil si navíc plete skutkovou podstatu (o níž jsem byl mylně informován) a právní kvalifikaci. Ale co od maturanta Ignáce čekat lepšího?

Vyjádření českého blábolisty: "Papež Benedikt XVI., byť je oficiálně neomylný, se dopustil velkého omylu." Papež je neomylný toliko ve věcech věrouky, nikoliv v rozhodnutích v individuální věci.

Židovský postoj.

Updated.

8 komentářů:

  1. Tak to se budu muset podívat. Nad představou, že Cinik nějakou zprávu "objektivisoval", mi naskakuje husí kůže.

    OdpovědětVymazat
  2. Nereagujte, prosím, na anonymní příspěvky, neboť budou smazány.

    OdpovědětVymazat
  3. Zbytečné mazat anonymní příspěvky pokud jsou obsahově přínostné.

    OdpovědětVymazat
  4. Učí to kázni. Ten, kdo nepečuje o formu, nepečuje obvykle ani o obsah. Navíc mám pocit, že oba příspěvky byly anonymní schválně, jako trolling.

    OdpovědětVymazat
  5. Vzkaz trollovi: "Bude-li příspěvek začínat slovy "Anonymní řekl(a)...", bude vymazán." Jste tak pitomý, že tomu nerozumíte, či co?

    OdpovědětVymazat
  6. Český blábolista je kousek k pohledání, jak dokazuje i Váš jiný post. Já jsem naopak našel rozumný článek na Eretzu.

    OdpovědětVymazat
  7. Ostatně Palata bude zřejmě dobře prokádrovaný modrobolševik, protože nad jeho schopnostmi vyjadřovacími zůstává rozum stát:

    "Ale to, že mezi čtyřmi biskupy je i Angličan Richard Williamson, jenž patří k jednoznačným a často veřejně vystupujícím popíračům holokaustu, je velký omyl."

    Aha! Tak on mezi ně teda nepatří! Zaplaťpámbu, to sem si voddych!... :-D

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>