4. ledna 2009

Schwarzenberg vede ČR do mezinárodní isolace

Posici českého předsednictví EU nepřímo odsoudila Francie, neformálně Spojené království a výslovně Palestina.

Zdroj: Reuters.

Nicméně se zdá, že si Schwarzenberg svou chybu uvědomil a otočil o 180°.

Zdroj: Lidové noviny.

Kdo porušil dočasné příměří (truce) v den amerických presidentských voleb? A kdo ho porušoval před tím?

Zdroj: Guardian a Al Bawaba.

8 komentářů:

  1. Ano. ČR začala své předsednictví EU ostudou.

    OdpovědětVymazat
  2. On se jen zapomněl zeptat v Bruselu, jaký má být jeho názor. Nejhorší je, když se cílová prdel pohybuje příliš rychle a složitě a řitní alpinisté nestačí měnit základní tábor. Je jen otázka, jak dlouho budou ostatní evropské země tolerovat senilní demenci, povýšenou na politický styl. Už se těším na Knížecí blamáž na další blamáž. Alespoň skuteční hybatelé evropské politiky trochu odkryjí karty.

    Chudák Potužník, tak dlouho mu tloukli do hlavy, že co bratr Izrael činí, dobře činí, až tomu uvěřil:)

    OdpovědětVymazat
  3. A říkal jsem vám to, ale vy jste nechtěli poslouchat. Mysleli jste si, že to tak hrozný nebude. Uklidňovali jste se v duchu, že to to nějak přetrpíme. Nechtěli jste mi věřit, ale zase jsem všechno správně předvídal. Kdy se konečně poučíte???

    OdpovědětVymazat
  4. ad Vodník. Velice zajímavé. Je výtečné slyšet, že ten šílený kurs ČR byl výslovně korrigován.

    OdpovědětVymazat
  5. Schwarzenbergovi to řekli. Jen on to opomněl sdělit Topolánkovi.

    Rozpor mezi ČR (převzato US stanovisko) a státy EU (vyváženější stanovisko) byl vždycky. Jsem upřímně rád, že tento rozpor nyní končí a že ČR to šílené Bushovo stanovisko opustila.

    Jo, Potužník je obětí vlastní blbosti. To je tak, když se lidskost nahrazuje ideologií.

    OdpovědětVymazat
  6. K tomu mám rozporuplný vztah.

    Naprosto se shodneme, že zabíjení civilistů, navíc zjevně zbytečné, je barbarství, které není možné podporovat. Na druhé straně mi vadí, že Palestinci se na tyto oběti dívají jako na mučedníky své kausy, tzn. nevadí jim, že se Israel dopustil násilí, ale využívají toho k prosazení svých politických cílů, které za legitimní nepokládám. A v tomto způsobu boje se nechci stát užitečným idiotem.

    OdpovědětVymazat
  7. Ad TP: nešlo o samotnou situaci na Blízkém Východě, nýbrž o šaškovské chování současného předsedy EU, Republiky Kocourkov.

    V konfliktu samém souhlasím, že se obě strany chovají odporně. Střílení raket Hamásem je neomluvitelné, stejně jako chování Israele (před začátkem útoku, nemluvě o tom po). O legitimitě politických cílů bychom mohli vést diskusi. Ale pokud zachování státu Israel bude možné jen za cenu jeho barbarisace (protože proti barbarským útokům se může bránit jen barbarsky), poplyne z toho pro Israel, jeho vztah k okolnímu světu a jeho významu v historickém nadhledu řada závažných konsekvencí.

    Pro úplnost a spravedlnost bych doplnil, že pokud se někdo rozhořčuje nad "barbarským bombardováním Gazy" aniž by odsoudil mnohem barbarštější bombardování Drážďan Spojenci, stává se trapným pokrytcem. Na tom nemění nic ani fakt, že Spojenci se mstili Němcům za vyvolání války s miliardou mrtvých, zatímco Israel barbarsky pacifikuje lidi, kteří usilují (pravda, odpudivým způsobem) o navrácení území, které jim bylo Israelci ukradeno.

    OdpovědětVymazat
  8. Posice České republiky a jejích výtečníků je naštěstí irelevantní, i když nepopírám, že jednotlivé projevy pobaví.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>