11. ledna 2009

Čas spravedlivých

Kvalitní překlad z pera p. Zemana, pro ty, kteří neumějí anglicky.

47 komentářů:

  1. Domnívám se, že Gideon Levy i Aleš Zeman ospravedlňují terrorismus, že si přejí, aby terroristé začali vyhazovat do vzduchu české děti, že říkají, že na to Palestimci mají právo, že schvalují a podporují terrorismus v nejhrubší podobě. Nemám se za co omlouvat, beru na vědomí, že se poněkud neobratně vyjadřují tak, že to neúmyslně působí jako otevřená podpora terorismu a šíření nenávisti k židovskému etniku.

    OdpovědětVymazat
  2. ... Gideon Levy i Aleš Zeman ospravedlňují terrorismus, že si přejí, aby terroristé začali vyhazovat do vzduchu české děti, že říkají, že na to Palestimci mají právo, že schvalují a podporují terrorismus v nejhrubší podobě...


    fis: v podstatě ano.

    OdpovědětVymazat
  3. Pánové, nechtěli byste laskavě těchto nesmyslných půtek zanechat? Oba?

    OdpovědětVymazat
  4. A v tom je u Guye Peterse ten hlavní problém, umí hodně dobře anglicky a slušně německy. To, že ho k jeho postojům vede humanita, mu nevěřím ani za fajfku tabáku. Vidí ale rozpornost a zjevnou nepravdivost zpravodajství o mezinárodních událostech (Gaza, Jižní Osetie), takže mu u těchto věcí dochází, že se z něho někdo snaží dělat vola. Kdyby jazyky neuměl, žil by šťastně jako jeho ostatní vrstevníci, např. Filip Sklenář, tak, jako vnitropoliticky v podstatě nemá problém.

    OdpovědětVymazat
  5. V jazycích to není. Že jsou media plná propagandy, musí být zřejmé každému dostatečně inteligentnímu konsumentovi zpravodajství.

    Problém je v tom, že jedni se snaží dozvědět pravdu, zatímco druzí věří jinému, stejně nepravdivému levicovému dogmatu.

    OdpovědětVymazat
  6. Problém je v tom, že jedni se snaží dozvědět pravdu, zatímco druzí věří jinému, stejně nepravdivému levicovému dogmatu.

    Místo toho aby věřili tomu, co je legitimní :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ano. Hltají levicovou propagandu a věří, že je to čistá pravda.

    OdpovědětVymazat
  8. Víte kterou levicovou propagandu bych vám doporučil? Ta kniha se jmenuje Nonstop a napsal ji Brian Aldis. Do jisté míry by vám to ukázalo, v jak umělém světě žijete, umělá je i ta legitimita, umělé je vaše myšlení, je to kruté, ale musím vám řici, že vás naprojektovali a vyrobili.

    OdpovědětVymazat
  9. TP: Tím myslíš Levyho a Zemana?

    OdpovědětVymazat
  10. BTW, nechtěl bych se mýlit, ale mám pocit, že Zvědavec zas po delší době trefil do černého.

    OdpovědětVymazat
  11. Ad GP: Nechtěli. Situace je vážná a terror Hamásu schvalují, podporují a přejí si i čelní britští židé!

    OdpovědětVymazat
  12. ale musím vám řici, že vás naprojektovali a vyrobili

    Neustále se nás někdo pokouší programovat, to je za poslední století normální stav (N. Chomsky se zmiňuje o tom, že propaganda moderního typu začala za 1. světové války, když bylo nutné přesvědčit pacifistické americké obyvatelstvo pro válku proti Německu).

    OdpovědětVymazat
  13. Hltají levicovou propagandu a věří, že je to čistá pravda.

    A docela by mne zajímalo jakou levicovou propagandu to konkrétně hltám, vy o nějaké snad víte?

    OdpovědětVymazat
  14. Ovšem. Vás programují z Moskvy, přímou linkou :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ovšem. Vás programují z Moskvy, přímou linkou :-)

    A to si skutečně myslíte? To, že miluji ruskou kulturu a nechápu rusofobii neznamená, že by mi byl nějak blízký současný ruský režim. Mimochodem, ideál těch radikálnějších odéesáků je v Rusku uskutečněn a mají tam "rovnou" daň, a nižší než u nás.

    Pravoslaví nemám rád, militarismus se mi hnusí, kde proboha vidíte ruskou vlivy ruské propagandy.

    OdpovědětVymazat
  16. K tomu, abyste realisoval ruské zahraničněpolitické záměry, nemusíte vůbec milovat ruskou kulturu
    (mám ji rád neméně než vy a programovat se nedám). Stačí, když budete jednat tak, jak ruskému panstvu vyhovuje: např. pod záminkou "nezávislosti" odmítnete americkou radarovou stanici nebo budete volit Rusku nakloněnou paroubkovsko-filipovskou levici. To vše samozřejmě zcela na základě svého svobodného přesvědčení…

    Velmi správně poukazujete na to, že Rusko, Ukrajina a další země, to je cílový stav, do kterého by dospěla Česká republika pod vedením svérázných představ o liberalismu, nejen v podání ODS, ale ještě více ODA a US-DEU.

    OdpovědětVymazat
  17. Aha, takže volím jinou partaj než vy a tak jsem zaprodanec. A okupanty je rovněž nutno milovat, jinak člověk spáchá velezradu. S tou demokracií je to nějaké divné.

    OdpovědětVymazat
  18. Re: T. Pecina

    Nevím, zda vám rozumím. Co považujete za levicovou propagandu a proč?

    Levyho? Levyho názory? Názory, které kritizují sionismus? Levicové proto, protože je v ČR hlásá levice?

    Uvědomte si, že z mého pohledu takové dělení nemá naprosto žádný smysl, neb Israel je v USA oficiálně zcela nekriticky podporován oběma hlavními stranami a zároveň má na obou stranách kritiky...

    Já vycházím (mimo jiné) kupř. z toho, že jestliže v USA existuje co se týče podávání objektivních informací o Israeli de facto censura, či přinejmenším silné moderování toho, co se vypustí na veřejnost, znamená to samo o sobě, že kauza Israele je nějakým způsobem shnilá. Rovněž fakt, že během posledních amerických presidentských voleb se kandidátů zcela bez zábran a specificky ptali na jejich vztah k Israeli (jaký je váš postoj k Sovětskému svazu, soudruhu) svědčí IMHO, že jsme na stopě něčeho nekalého, atd., atd. Podobných příkladů je víc než dost a pak vidíme, k čemu je tento vliv využíván - oddalování příměří během poslední války v Libanonu, vydávání společného prohlášení Kongresu na bezvýhradnou podporu Israele v současném konfliktu, vetování jakékoliv kritiky Israele v OSN, atd., atd. Prostě svinstvo, které nemá obdoby.

    OdpovědětVymazat
  19. To mne chápete nesprávně. Klidně si buďte proti radaru a volte komunisty, je to vaše právo a nikdo vám ho nemůže upřít jen proto, že tím podporujete Putina.

    OdpovědětVymazat
  20. Ad AJ:

    Israel je už desítky let v situaci, že jakákoli chyba může být osudná. Umlčování kritických hlasů není standardní demokratická praxe, řada akcí Mossadu nebyla v západním kontextu akceptovatelná, vojenské akce israelské armády mají nanejvýš pochybnou legitimitu, přesto trvám na tom, co jsem napsal: nechci se stát užitečným idiotem v boji za zničení Israele.

    OdpovědětVymazat
  21. A ještě k té hrozbě z Ruska - já se absolutně nebojím, že by sem měli namířeno. Jejich současný zahraničněpolitický programm není zaměřen na expanzi.

    Víte v čem vidím velké nebezpečí pro naši zemi? Kdyby se skutečně měla realizovat myšlenka Šanghajské organizace pro spolupráci, octneme se s celou Evropou na okraji světa a muzika se bude hrát někde jinde.

    Mimochodem, Bělorusko požádalo o status pozorovatele v této organizaci a Rusko se k nim zachovalo velmi macešsky. Oni se opravdu orientují jiným směrem, a není to nic, z čeho bychom měli mít radost.

    OdpovědětVymazat
  22. Jejich současný zahraničněpolitický programm není zaměřen na expanzi.

    Ne? Tak proč zastavili plyn?

    OdpovědětVymazat
  23. Pořád nechápu, co je na názorech kritizujících Israel levicového, ale budiž...

    "...nechci se stát užitečným idiotem v boji za zničení Israele."

    Já myslím, že když člověk naslouchá svému svědomí, nemůže být považován za idiota nikdy.

    BTW, mi nejde vůbec o zničení Israele, i když bych dnes jistě dal přednost tomu, aby v této své nešťastné reinkarnaci nikdy po 2. světové nevznikl. To ale především kvůli situaci v USA, ne proto, že bych to židům nepřál...

    Já prostě tvrdím, že taková existence, jakou si Israel vybojoval na svém okolí a s podporou silného strýčka za mořem v podstatě nemá cenu a je dlouhodobě neudržitelná. Žádná kritika Israele, z jakýchkoliv posic, mu nemůže ublížit tak, jako poslední ofenzíva v Gaze a nebo bombardování Libanonu.

    OdpovědětVymazat
  24. Kdyby se skutečně měla realizovat myšlenka Šanghajské organizace pro spolupráci, octneme se s celou Evropou na okraji světa a muzika se bude hrát někde jinde.

    Takové úvahy mne budou nechávat klidným, minimálně do okamžiku, kdy v Číně začnou vyrábět lepší auta než v Německu. Nepopírám, že tento okamžik může být blízko.

    OdpovědětVymazat
  25. Re: T. Pecina (plyn, radar)

    No, vy aspoň trošku hltáte propagandu pravicovou, o tom není sporu... ; )

    OdpovědětVymazat
  26. Já prostě tvrdím, že taková existence, jakou si Israel vybojoval na svém okolí a s podporou silného strýčka za mořem v podstatě nemá cenu a je dlouhodobě neudržitelná.

    Je udržována již 60 let a Israelci v ni věří, proto bych neřekl, že "nemá cenu".

    OdpovědětVymazat
  27. Nejde o to, zda ji někdo věří (Spousta Israelců si na základě stejné logiky jistě myslí, že jim půda a nemovitosti, které ukradli lidem, kteří tam žili před nimi, skutečně právoplatně patří), jde o to, že je na něčí úkor. Střílení raket do Israele jim to připomíná...

    OdpovědětVymazat
  28. Plyn - vojenská expanze - mě to hlava nebere

    Takže Rusko tím, že projevilo lhostejnost o tuto část světa do té míry, že nepřimhouřilo oči nad přikrádáním ukrajinských "elit" jako to dělalo dřív nějak projevuje expansionismus?

    Ještě jednou, ukázali, že Evropu dále chtějí jako zákazníka (dále dodávali ostatními cestami), ale již na ni nejsou odkázáni - o jejich suroviny bude zájem i na druhé straně jejich hranic.

    A k těm autům - vaše znepokojení by mělo začít i tehdy, až jejich auta budou nikoli lepší než české škodovky, ale až budou mít lepší poměr cena/výkon. Jejich plány v automobilovém průmyslu jsou obrovské a myslím, že ten okamžik je velmi, velmi blízko. Porsche nás zase tolik zajímat nemusí.

    OdpovědětVymazat
  29. Plyn - vojenská expanze - mě to hlava nebere

    Expanse nemusí být vojenská. Šlo o to ukázat, kdo je v regionu pánem.

    k těm autům - vaše znepokojení by mělo začít i tehdy, až jejich auta budou nikoli lepší než české škodovky, ale až budou mít lepší poměr cena/výkon.

    Ano, kdyby vyrobili něco, co se dá v Evropě prodat výhodněji než škodovka, samozřejmě i s úvahou nákladů na dopravu, to by samo o sobě bylo důvodem ke znepokojení. Ale z hlediska této země nikoli velkému: pro české pepíky je celkem lhostejné, budou-li v MB pracovat pro německého nebo čínského majitele.

    Kdyby byla ta auta lepší než mercedesy a BMW, byl by to větší problém, protože by je začali vyvážet do USA, kde se zatím luxusním autům z Asie tolik nedařilo (nevím, jaká je aktuální situace, ale měl jsem pocit, že lexusy jezdí spíš po Evropě).

    OdpovědětVymazat
  30. Kdo je v regionu pánem

    Jo tak to je jiné kafe, když jde o takové to obchodní já pán - ty pán, to potom chápu, oni prostě a jednoduše chtějí za ten plyn dolárky na dřevo.

    Znepokojivé je, že je vidět, že jim jde především o krátkodobé cíle. Může to být nevinné (teď mají opravdu velké potíže, finanční krize na ně doléhá velmi těžce), ale někde ve mně hlodá pochybnost, jestli na Evropu (ne na nás, my jsme v tom naprosto vedlejší) také myslí jako na strategického partnera.

    OdpovědětVymazat
  31. Dobrá otázka. Pokud mohu posoudit ruskou mentalitu, Evropou pohrdají a představují si ji ve svém područí. Hitler chtěl mít z Paříže zábavní centrum své Říše; ani Putin by, myslím, nebyl proti.

    OdpovědětVymazat
  32. pro české pepíky je celkem lhostejné, budou-li v MB pracovat pro německého nebo čínského majitele.

    Jo tak to mi hlava taky nebere - činská automobilka rozjede výrobu, ukáže se, že je úspěšná, tak to zase všechno zavře, zjistí si na mapě, kde je Mladá Boleslav, udělají rodině pana Porsche cenu, a rozjedou to zase v Boleslavi.

    Obávám se, že by to vypadalo dost jinak.

    OdpovědětVymazat
  33. U levnějších vozů se to tak dělá, nevyplácí se je vozit přes půl zeměkoule.

    OdpovědětVymazat
  34. Ono to má spíše celní důvody, ta cena dopravy není tak vysoká.

    OdpovědětVymazat
  35. Pro zajímavost, škodovka má závody v Indii a v Rusku, kam vozí díly, které se potom na místě montují, aby to auto bylo daňově a celně povážováno za domácí výrobu. Převézt tu ocel stojí stejné peníze, ať už je rozebraná nebo složená.

    OdpovědětVymazat
  36. a další věc, kterou mi hlava nebere - chápu, jak by nám mohla (nemusela) pomoci přítomnost amerických vojáků, kdyby Rusko chtělo naši zemi vojensky dobýt. To ale zjevně nechtějí. Není mi zřejmé, jak nám to pomůže, když se na nás prostě vykašlou a nebudou nám dodávat suroviny, a už vůbec mi není jasné, kdo nám pomůže, když sice ochotni dodávat suroviny budou, ale my na ně nebudeme mít peníze, protože tu zkrachuje průmysl.

    OdpovědětVymazat
  37. Není mi zřejmé, jak nám to pomůže, když se na nás prostě vykašlou a nebudou nám dodávat suroviny, a už vůbec mi není jasné, kdo nám pomůže, když sice ochotni dodávat suroviny budou, ale my na ně nebudeme mít peníze, protože tu zkrachuje průmysl.

    V takovém případě nám americká základna nepomůže vůbec nijak.

    OdpovědětVymazat
  38. Ono to má spíše celní důvody, ta cena dopravy není tak vysoká.

    Doprava hotových vozů je o dost dražší než doprava dílů (ty můžete nacpat do kontejnerů ve velkém počtu, s auty je to složitější). Ale bylo by dobré zjistit, na kolik ta doprava u jednoho vozu skutečně přijde.

    OdpovědětVymazat
  39. nejde sprcha, tak to píšu sem...
    Gideon je myslícími lidmi v Izraeli považován za zrádce a je chován v Haaretz v zájmu potěmkinovské plurality. Jeho neustálé vymezování se mu leze na mozek, netřeba si ho všímat.
    Je schopen jen demagogií...
    " Kdo schvaluje válku , schvaluje i válečné hrůzy" či co...to ale vůbec nejde spojit neboť jde o dva různé žánry, válka má jinou fenomenologii než tzv válečné hrůzy, tj hodnocení jednoho není přenosné jako hodnocení druhého.

    Navíc za "hrůzy" je odpovědný hamás..nikdo ho nenutí stavět rakety u škol, skladovat je v mešitách či nemocnicích a vozit v sanitkách.

    ta věta má znít tak, že
    " My schvalujem válku /bodejť by ne když hamás chce prostě Iz. zlikviodvat všechny Izraelce zabít, kdo toto nechápe je idiot,že ano nejmenovaní pánové zde.../ a hamás schvaluje válečné hrůzy "

    Je také dobré si představit jak by hamás na rozdíl od Iz. asi šetřil civilisty, kdyby byly síly opačné:)))

    Celkově je plastelínskou intencí zabít při jakémkoli teror. útoku a jakémkoli boji co nejvíce jakýchkoli Židů .
    Izrael tento přístup zjevně nemá. Přesto je kritisován, zatímco hamás hizballáh, al aksá, sv. džihád atd za ten svůj přístup jest "chápán".

    MM

    OdpovědětVymazat
  40. Magne, OK, ale nemohl byste se podepisovat na místě tomu určeném, tj. v příslušné kolonce? Ale že jste to Vy, udělávám Vám výjimku. S formou jste měl vždycky problém.

    OdpovědětVymazat
  41. Izrael tento přístup zjevně nemá. Přesto je kritisován, zatímco hamás hizballáh, al aksá, sv. džihád atd za ten svůj přístup jest "chápán".

    - a vám to připadá tolik zvláštní, že se na jadernou mocnost kladou trošku jiné nároky než na skupinu povstalců?

    OdpovědětVymazat
  42. "nároky" kladou vetšinou ti, kteří o možnostech ,jak vést válku proti plastelínským sviním schovávajícím se
    za ženský s dětma, nic nevědí.

    to co se děje je až na některé přirozené omyly maximum korektnosti ve vedení války. Kdo to nevidí , ten to zjevně vidět nechce a je nekorrektní....

    OdpovědětVymazat
  43. Jo tak to jste mi to vyjasnil, národ, který nemáte rád, jsou svině, a tak je ten, komu se nelíbí vraždění není dostatečně korektní. A to zneužití civilního obyvatelstva je mimochodem součástí každé gerilové války vždy a všude, neexistuuje čistá válka.

    OdpovědětVymazat
  44. bože to je logika..přece je to tak, že je nemám rád, protože to jsou svině
    a nikoli že by platilo, že protože je nemám rád, tak to jsou svině

    OdpovědětVymazat
  45. mein Gott, Herr Píítrs , co to tady máte za talenty? jak to tady má být zajímavější než na sprše, když tam je zajímavé a inspirující ticho, zatímco zde taková inflace balastu?

    OdpovědětVymazat
  46. A co takhle ta varianta že jen svině je schopna o celém národě prohlásit že jsou to svině?

    OdpovědětVymazat
  47. ad Magnus. Zkuste si, jen tak pro zajímavost, do Vaší rovnice: "bože to je logika..přece je to tak, že je nemám rád, protože to jsou svině
    a nikoli že by platilo, že protože je nemám rád, tak to jsou svině" dosadit vyvolený národ.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>