15. listopadu 2008

Polemika s Okinem

Okino na konkurenčním blogu vystavil dementi a přiznal se, že autorem termínu "passivní právo" je on, nikoliv Beren.

Jeho bezelstnost je odzbrojující: O právu nic neví, přesto je členem arbitrážního výboru. O právu nic neví, přesto polemisuje o zakládání spolku na Metě. Připomíná to situaci, kdy by se Cynik přiznal, že sice nemá žádné znalosti na vysokoškolské úrovni, ale přesto se domáhá oprávnění psát encyklopedii.

Pokud budou tato jeho práva nějak zkrácena Už byla. Nedovolili jste mi se zúčastnit arbitrage, a to ani za podmínek berenistické vazby, ačkoliv toto oprávnění má každý wikipedista.

Také chci upřesnit formulaci, že výbor wikipedistovi Z zabránil pomoct Vrbovi proti Cinikovi. Není to pravda a jednotliví arbitři to ve zdůvodnění rozhodnutí jasně zdůraznili. Ano, zabránila a žádná lež Vám nepomůže dokázat opak. Formálně mám sice možnost využít nějakou meat puppet a vystavit ji nebezpečí berenistického terroru, ale proč bych to dělal? Na výsledku arbitrage nemám přímý zájem. Chtěl jsem sice pomoci Vrbovi a spol., ale když mi v tom ArbCom zabránil, nemíním se tomu jakkoliv protivit nebo rozhodnutí jinak obcházet.

Jak Tomáš Pecina správně předpokládal, ignoranti z ArbComu vůbec netuší, co to vedlejší účastenství je. Není to zastupování žalovaného Vrby, nýbrž nezávislé postavení pouhého účastníka, nikoliv strany. Není proto jediného důvodu, proč bych měl se správcem Vrbou cokoliv konsultovat, stejně jako katarský princ nic nekonsultoval s nejvyšší státní zástupkyní Veseckou.

navíc způsobem, o kterém musel předpokládat, že je kvůli zákazu jeho přispívání vyloučen Nic vyloučeno není. To se jen smečka gaunerů rozhodla, že si wiki ukradne pro sebe a mně navždy znemožní jakoukoliv positivní práci pro českou jazykovou versi.

1 komentář:

  1. Myslím, že bychom neměli podporovat jejich kastovnictví tím, že píšeme "správce Vrba" nebo "wikipedista Cinik". Správce má zvýšená práva proto, aby pomocí nich vykonával vůli komunity, není to žádná stavovská výsada, ač se to Beren a stoupenci jeho ideologie snaží tak presentovat.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>