22. listopadu 2008

Násilnosti v Janově

Zajímavá reportáž přesvědčivě vysvětlující, jak to s počátkem násilností a policejním zásahem proti demonstrujícím občanům vlastně bylo.

26 komentářů:

  1. Účastníky průvodu média pojmenovávají stále stejným slovníkem, vesměs jako radikály, extrémisty, rasisty či neonacisty. Ale, ať se to novinářům a zastáncům politické korektnosti líbí či nikoliv, z rozhovorů s neromskými obyvateli Litvínova vyplynula jedna zásadní věc: místní obyvatelé je vnímají jako jedinou sílu, která se dostavila, aby jim pomohla. To není dobrá bilance. Ale je to realita.
    A co z toho plyne pro policii? Minimálně jedna neveselá skutečnost: Masivní odsouzení, kterého se policistům dostalo od neromských obyvatel sídliště již v průběhu zásahu a po něm. Policii, která průvod nepustila do ulic, vnímají jako ochránce těch, ze kterých mají strach, totiž Romů. Kdo nevěří, měl by se do Litvínova přijet podívat. My jsme tam byli.
    ---------------------------------
    a tady je jadro pudla:-(
    ne vlada,
    ale "nevladni"organizace coby pomoc obyvatelstva pred Cikanskym ethnikem:-(
    a patrne bude hure:-(
    a politicky korektni "media" opet napisi "rasismus"!
    Kdy uz konecne napisi jak to opravdu je, slovy kterymi to LID nazyva presne a vystizne: "CIKANSKY BORDEL".
    Kdy konecne zacnou v CSR platit zakony pro vsechny stejne? Jeste lepe byvaleho starostu NY Gullianiho na reseni problemu, system "no tolerance" !

    OdpovědětVymazat
  2. Je zajímavé, že někde s cikány problémy nemají - viz můj starší článek.

    OdpovědětVymazat
  3. Demonstrující občané jsou ve skutečnosti fašizoidní pakáž, na kterou platí jen síla. Buď budeme my, nebo oni, fašisty není třeba psychologicky uklidňovat, ty je třeba zabíjet.

    OdpovědětVymazat
  4. A jejej, dorazil nějaký revolucionář a začíná hrozit smrtí jednotlivci i skupině občanů:) Je to skoro třídní boj:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jan je přeci starý znamý přispěvatel Sprchy, Vrby i LW. Jeho radikální názory nejsou nic překvapivého.

    OdpovědětVymazat
  6. Víte, Jane, vzhledem k tomu, že jste štěpánovský komouš, tak mě Vaše "My a Oni" dost děsí.

    OdpovědětVymazat
  7. Samozřejmě že "občany", kteří chtějí provádět pogrom, má policie poučit, že se to nedělá, skuteční občané je potom mají v rámci antifašistické akce prostě likvidovat.

    Jde totiž o to, že fašismus se snaží vyhnout třídnímu boji tím, že na jeho místo chce raději vyprovokovat boj mezi rasami. Nic nového.

    Nemyslím, že by Štěpán měl recept na marxismus. Panu Petersovi bych doporučoval četbu Kapitálu, potom by viděl, že ten "špatný filosof" má význam i po více než 150 letech i v praktických věcech, jako je krize z nadvýroby, jež ho tak překvapila.

    Mimochodem, co živ jsem na Vrbu nebo na Sprchu nic nepsal, to si mne asi s někým pletete.

    OdpovědětVymazat
  8. Aha. Myslel jsem, že jste někdo jiný. Omlouvám se.

    OdpovědětVymazat
  9. BTW, když si čtu texty neonacistů, tak tam vidím ukřivděnost zakomplexovanců, když si čtu texty Antify nebo Vaše, tak tam nevidím nic jiného než aggressi a apotheosu násilí.

    OdpovědětVymazat
  10. Násilí neoslavuji, násilí považuji za fakt a neodstranitelnou součást dějin, které nadále pokračují. Za určitých okolností je možno se mu vyhnout, ty samozřejmě při pogromu dány nejsou. Ovšem, také je možno jen pogromu přihlížet, to ovšem asi nejlepší způsob, jak se násilí vyhnout.

    OdpovědětVymazat
  11. No, mě násilí svým způsobem taky trochu fascinuje, ale jen proto, že se mi líbí exploze policejních aut.
    Potřebuje-li si to někdo ideologicky zdůvodnit, je to opravdu štěpánovskej komouš (což dále podporuje fakt, že nechápe, že když někoho označím za štěpánovského komouše, nemá to nic společného s tím, jestli má Štěpán recept na marxismus).

    OdpovědětVymazat
  12. No, když mluvíte o Štěpánovi, myslím si, že máte na mysli Štěpána a jeho stranu, do hlavy vám samozřejmě nevidím. Pokud vím, Štěpán není autentický marxista, spíše preferuje státní kapitalismus.

    OdpovědětVymazat
  13. Trockisté, ti nám tady ještě chyběli. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Variace na Jana:

    Cikáni/Židé jsou ve skutečnosti pakáž, na kterou platí jen síla. Buď budeme my, nebo oni, Cikány/Židy není třeba psychologicky uklidňovat, ty je třeba zabíjet.

    OdpovědětVymazat
  15. ad anonym: to snad chápete, že je rozdíl mezi víceméně náhodně vybranými menšinami, na které buržoazie chce směřovat hněv ulice, a fašisty.

    OdpovědětVymazat
  16. "Variace na Jana:"

    Mam takovy dojem ze anonym zkousi vyvolat reakci a zapsat si jmena do sveho seznamu zavadnych osob.

    OdpovědětVymazat
  17. "buržoazie chce směřovat hněv ulice"

    Říká se "buržousti", Ty sráči.

    OdpovědětVymazat
  18. Pánové, nemohli byste trochu mírnit slovník? Nechtěl bych z toho mít druhé Novinky. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  19. Proč ten plurál? Silnější slovník jsem použil jenom já.

    OdpovědětVymazat
  20. Ano, je to tak, hulvát je samozřejmě pravičák, to tak bývá. Jakmile zaslechne něco, co mu připomíná marxistické myšlení a ne pouhé přežvykování současných schémat, začne běsnit a pořvávat (proč Novinky, vy, kteří se právě fašizujete, přece čtete jiné tiskoviny).


    Základ neštěstí této země je paradoxně způsoben příliš dobrou péčí o hmotné potřeby obyvatel někdy v sedmdesátých letech, jež vedla k zmaloměšťáčtění rozsáhlých vrstev, jak to popisují /byť nepříliš elegantně/ i tehdejší autoři, jako byl Páral. Od té doby se myšlení považuje za cosi nepatřičného a jediná společnsky akceptovaná činnost je broučí valení majetkového hovénka.

    OdpovědětVymazat
  21. Nepatřičnost myšlení, kritického uvažování, je charakteristická spíš pro americkou pravici, konkrétně tu neoconskou, evangelikální. V tomto ohledu je v USA volba Obamy rozhodně změnou.

    OdpovědětVymazat
  22. To je jen vývojové zpoždění, ano, v USA jsou mnohem dál, a proto už tam ubohý maloměšťák upadl do zoufalého třeštění a svůj strach ze ztráty statusu si uklidňuje při setkáních na stadionu tím, že hovoří neznámými jazyky jako apoštolové na letnice, přičemž je mu vidět bělmo očí a dělá se mu pěna u huby. Jiná dobrá metoda je také řvaní Sieg Heil, Nic než národ a vím já čeho dalšího, vynalézavosti se meze nekladou a kdo je opatrnější, může na rozdíl ode mne vymyslet něco, co naši kazuističtí pedanti za extremismus nepovažují.

    OdpovědětVymazat
  23. Jana jsem pozoroval několikrát, a dospěl jsem k názoru, že je to -jkb-. Snad se mýlím, důkaz pro to nemám.

    OdpovědětVymazat
  24. Toho pána neznám, ale -jkb- to podle stylu vyjadřování není.

    Mám spíš podezření na to, že se jedná o nějakou rádobyvtipnou parodii na komunistu, ale je možné, že to myslí opravdu vážně.

    OdpovědětVymazat
  25. "hulvát je samozřejmě pravičák"

    Hm, jenomže Starý pán není pravičák, takže to asi bude něčím úpně jiným. Ale nedivím se, že Vám to nedošlo, když stále jedete ve schématu "My" a "Oni", nejlépe "marxisti" a "fašisti". Ale to je v pořádku, takoví salónní pseudomarxisté nekončí v džungli jako Che, ale na golfu s chlápkem, co se jmenuje Gerald.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>