18. října 2008

První výsledek voleb

Na Praze 9 do druhého kola postupují Tomáš Kladívko z ODS, který získal 11 644 hlasů, a Jiří Koskuba z ČSSD, který získal 9 623 hlasů. Výsledky z Prahy 1 a Prahy 5 budou za chvíli.

Update: V Libereckém kraji chybělo Straně zelených 69 hlasů, aby se dostala do zastupitelstva.

Updated.

36 komentářů:

  1. Děkuji za opravu chyby v počtech. Podcenil jsem zaokrouhlovací chybu.

    OdpovědětVymazat
  2. Modré syčáky nahradí syčáci oranžoví. Ale že tahle zlodějská a velezrádná tlupa konečně dostala co proto, to jednoho potěší!

    OdpovědětVymazat
  3. Nejen, že nechápu, čím je radar a uznání Kosova vlastizrádné, ale navíc ani nechápu, jak to souvisí s krajskými volbami.

    OdpovědětVymazat
  4. To Guy Peters: Radar vlastizrádný je. Kosovo ne, ale přesto je to svinstvo. Vrcholně vlastizrádné je přijetí Lisabonské smlouvy a Nečasových a Topolánkových zelených karet.

    OdpovědětVymazat
  5. Zapomněl jsem dodat do minulého příspěvku: Vodníku, máte pravdu, v kradení se modří a oranžoví skutečně neliší. Ani v jejich spoluprácích s mafiemi. Jejich ideologie a postoje se ale liší. Obávám se, abychom kvůli socialistům typu Paroubka, Ratha, B.Sobotky a Škromacha neskončili jako Maďaři. Anebo tak, jak možná Maďaři skončí...

    OdpovědětVymazat
  6. GP ta pripominka vlastizrady je reakci na co?

    .....ale kdyz jste to pripomenul tak snad jste jiz i jako historik zaznamenal, ze zatim co v r68 byl tak zvany "zvaci dopis"jednemi napsan ve snaze zafixovat si navecnost sva privilegia delnicko-predvojna, vetsinou naroda pozvani cizich vojsk na uzemi Ceskoslovenska bylo vnimano jako omezeni svobody, suverenity, jako vlastizrada.

    A stejne je tomu dnes s pozvanim silneho bratra ze Zapadu!
    Stejne s tim radarem, co je na tom tak nepochopitelneho?
    Nepochopitelne s krajskymi volbami(nevim kdo Vam to napsal) a kratkozrakost tohoto komentare by mohla byt v tom, ze o radaru zacalo jednat jiz vedeni soc.dem, takze problem odporu ze strany soc.demaku je asi jen smutek nad tim, ze smetanku sliznou Modri ptaci ne soc.demaci:-)

    70 % lidu to tak vnima,70% blbyho lidu, zatimco vlada toho lidu vzdy dobre vedela a vi ze je treba se primklout, mit silneho bratra, ktery ochrani a kteremu je nutno slouzit, jste maly stat, jinak to nejde a smytec! Drive k dubisku z Moskvy, dnes z Washingtonu, za 50 let kdo vi mozna z Pekingu?
    Tak jen tak dal, ke svetlym zitrkum:-)
    ---------------------------------
    necht ctenar posoudi sam a porovna ten "zasadni" nerozdil... cha cha cha
    -----------------------------------
    rekl soudruh v r.1968:

    "…zkušenosti nás několikráte v historii poučily, že není možné přehlížet důsledky, které vyvolává náš vnitřní společenský pohyb a naše vnitřní činnost v mezinárodních vztazích, Československá socialistická republika není izolovaným ostrovem, odděleným od vnějšího světa.
    Základním východiskem veškerého hodnocení naší činnosti z mezinárodního hlediska musí být plné respektování existence dvou světových soustav a příslušnosti Československa k socialistickému společenství. To je nejen naše vlastní přesvědčení; tak hodnotí naše postavení též naši přátelé, tak je ale hodnotí i kapitalistické země.
    Trvalá zahraničně politická orientace Československa na upevňování společenství socialistických států a její neustálé rozvíjení má pro naši budoucnost klíčový význam.
    -----------------------------
    Zmente jen par slovicek v tomto zduvodneni z r.68 a dobre se hodi na dnesni pohled vladnouci garnitury, zamente pouze oznaceni "socialisticke staty" a prislusnost k socialistickemu taboru za KAPITALISTICKE a je to presne pouzitelne na zduvodneni pritomnosti vojsk druhe strany a jejich zarizeniv CR dnes !
    a nikdy jinak a na vecne casy !
    a nebo take jen docasne?
    take nektera pristi vlada se zachova jako ta dnesni v Iraku a bude zadat odchod?
    Ale kdo by v dnesni CR zadal, pry jsou FSICHNI z tech 70% nesouhlasniku nic nez obycejni kecalove a "couch potato".:-(

    Kdo nevi, ci se "gaucovy povalec" nebo "gaucovy brambor" v CSR bezne nepouziva, (zatim jen na nekterych vybranych serverech) tak
    zde
    ---------------------------------
    BL
    ----------------------

    OdpovědětVymazat
  7. Je to reakce na Vodníka.

    Stejne s tim radarem, co je na tom tak nepochopitelneho?
    Zásadní rozdíl spočívá v tom, že v roce 1968 pozvali vlastizrádci cizí vojska, aby svrhla vlastní vládu, dnes se vláda snaží zajistit ČR proti Rusku. Asi jste si nevšiml, že oproti roku 1968, kdy jsme byli naposledy okupováni, se vzdálenost mezi Prahou a Moskvou nezvýšila ani o milimetr.

    70% blbyho lidu
    Kdo si myslí, že se proti Rusku ubráníme sami, měl by se jet podívat do Gruzie.

    OdpovědětVymazat
  8. Lisabonská smlouva by byl pokrok, byť malý. Správné by bylo přeměnit EU na federaci po vzoru USA.

    Zelené karty neposoudím. Upozorňuji na to, že v USA je zelená karta povolení k pobytu, což máme v ČR již dnes.

    OdpovědětVymazat
  9. GP
    naposledy to byla zaminka pro Hitlera jit "osvobodit Nemce utiskovane v CSR"

    Nevim jak Gruzinci utiskovali sve mensiny, ale s ohledem na skutecnost ze tam byla Mirova mise tam neco v poradku nebylo, Gruzinci pouzili silu, Rusove sli mensinu branit.
    Koho by sli branit ci pod jakou zaminkou dle Vas by sli do CR?
    Napred by museli vzit Slovensko, Madarsko , Polsko atd..
    Nepripada Vam to trochu prehnane?
    Kdyz dle oficialnich zprav se dostavaji do vojenskeho zpozdeni vuci USA, pujdou se Vam GP nastehovat za barak jako za Vaseho detstvi? Patrne Vas to tizi a lezi na Vas jako mura dodnes. Nejen na Vas. Ale neni treba zvat a kricet o pomoc, kdyz Vam zadne Ruske nebezpeci nehrozi.
    Jestli budou Rusove Evrope nekdy v budoucnu vyhrozovat priskrcenim oleje a plynu, tak radar to nebude co Vam pomuze!
    Nebezpeci ktere Vam v soucasnosti hrozi od Ruska, to je presne to co VY vsichni stoupenci pro ten radar potrebujete a to od okamziku kdy se pan Topolanek prokec:-(
    Zacali s tim soc.dem. dokoncili a smetanku sliznou Modri ptaci:-)

    To Ruske nebezpeci je stejny nesmysl jako ze Iran vysle pres Evropu raketu na USA a Brdy zachrani USA vcasnym alarmem:-)


    Vy jim nejake mensiny utiskujete, aby meli duvod? Aby mohli CSR prepadnout a sve soukmenovce chranit pred Vasim utlakem jak predvedli v Gruzii , ci jak to presentoval Hitler a prinutil Evropu k Minichovu?

    A nebo ty militantni Rusaky podezirate, ze si neco najdou a zautoci pokud si to nepojistite
    pres Vekeho spojence USA ?
    A podezirate je ze by to chteli vratit do podoby kdy porouceli Varsavske Smlouve?
    Zabrat take a napred jeste Slovensko, Madarsko, Polsko, vratit se do sveho pasma v Rakousku, a jit az k Berlinu?

    cha cha cha

    Myslel jsem GP ze se s Vami da rozumne mluvit.
    :-)
    To jak zvelicujete Ruske nebezpeci by melo mit nejaky racionalni podklad, nebo s Vami lomcuji emoce jako kdysi, kdyz jste sel tvrde za Sudety zpet Nemcum?
    Co myslite ze Vasi CR opravdu, ale OPRAVDU v soucasnosti hrozi?

    Ja rikam NIC zasadniho, jen je to pro nektere Vase Evropske sousedy posuzovano jako svinsky CHYTRY klin do Evropy, destabilisujici vztahy mezi staty v Evrope.
    Ale kdyz jde Emericanum o jejich zajmy, tak na vse kolem z vysoka :-(
    Ze by Obama nasadil moudrejsi kurs je stejne nezdravy optimismus jako ten Vas anti Rusky pesimismus
    a tak se budete proti vuli vetsiny lidi radarovat a bratrit a opakovane sami sebe presvedcovat ze to byl velmi nutny bezpecnostni krok, viz to zduvodneni soudruhu z r.1968 ze musi nekam patrit a tedy k bratrum Breznevum je jedine spravne,
    k bratrum Bushovcum je pro Vas spravne dnes.

    Nutno vsak priznat ze jste sametove demokraticky pokrocili, za nesouhlas s okupaci v68 se prichazelo o mista, vyhazovalo z prace, tohle zatim nedelate
    -----------------------
    Hrabal by Vam napsal:
    " jistota je jistota, rekla jeptiska a navlekla si na svicku preservativ"
    Miru zdar:-)

    OdpovědětVymazat
  10. GP: odpověděl Vám Ioannesm: radar je vlastizrada, Kosovo je jiná zrada (typu Mnichov).

    Radar bychom mohli potřebovat i proti Brazilii - jednoho dne bude mít taky A-bombu! Gruzii s ČR nemůžete srovnávat ani co se Vámi tak obávaných ruských imperiálních ambic týče.

    OdpovědětVymazat
  11. To GP, Vodník: Vyvolávat hysterie poukazováním na ruské nebezpečí je opravdu ale opravdu velký nesmysl. Vždyť tu samotnou válku Gruzie-Rusko zahájili Gruzínci. Gruzínci jsou agresoři, protože válku zahájili nočním bombardováním spícího Cchinvali. A ještě k tomu v době zahájení OH. Rusové se následně chovali v rozporu s mezinárodním právem, když okupovali suverénní stát. Jednali ale dle zdravého rozumu - jako oni by snad jednal úplně každý na jejich místě. Tato válka byla "obyčejnou" válkou velmocí, kterých bylo v historii mnoho a mnoho ještě bude. Jako v každé takovéto válce jde jen o prachy a o moc. Nesmíme si namlouvat, že by byli Američani v něčem lepší než Rusové. Američani se od Rusů liší jen tím, že své činy omlouvají pokryteckými kecy o demokracii a lidských právech. Kdežto Rusové se v tomto případě schovávají za práva svých menšin a občanů v zahraničí. Přečtěte si toto o současném americkém zbrojení. I kdyby neplatily různé konspirační teorie, skutečnost, že jedna supervelmoc by měla absolutní převahu ve zbrojení a v raketových deštnících, by výrazně ohrozila světovou bezpečnost. A je úplně jedno, že tou jedinou supervelmocí by měla být 2.největší demokracie světa. USA totiž začínají ztrácet svou ekonomickou (finanční) sílu. Když k tomu přibude i ztráta politických sil, může se změnit i samotná Amerika. Jednotlivé korporace a lobbistické skupiny v USA budou ztrácet svou moc, což si budou vynahrazovat agresí směrem ven.

    GP: Vůbec netuším, kolik Vám je let. Nevím, jestli je Vám 30, 50, 60, 70 či víc. Chci jen poukázat na to, že naši prarodiče, kteří zažili 2.sv.válku, mají často nesmyslný iracionální strach ze Sudeťáků a z německé invaze. Naši rodiče, kteří zažili srpen 68, mají často iracionální strach z Rusů. (Patříte taky k těmto osmašedesátníkům?) Obrovské pokoření totiž výrazně ovlivní psychiku a podvědomí a silně zredukuje objektivní vnímání daného problému. A to většinou až do smrti.Nebo do chvíle, kdy to předchozí pokoření překoná nějaké jiné.

    Rusové mají stále choutky na světovou moc. Ale tu mají všechny velmoci - USA a Čínu nevyjímaje. Podle tamtoho článku je možné, že může dojít ke konfliktům Západ-Východ. Podle mě ale mnohem větší nebezpečí hrozí nám (bohatému Severu) proti chudému Jihu. A tento chudý Jih má bohužel na našem území v Evropě kolonu čítající desítky milionů příslušníků. Jistě víte, koho a co mám na mysli. Odkaz zde: toto

    OdpovědětVymazat
  12. Chcete naznačit, že obavy Čechoslováků z Hitlera ve 30. letech byly nedůvodné?

    Rusko je agresivní velmoc, kterou je lépe držet si od těla. Zatímco Američané "ovládli" západoevropské země Marshallovým plánem, Rusové ovládli východní Evropu vojenskou okupací. To je celkem podstatný rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  13. To T.P.: Já netvrdím, že Rusové nechovají velikášské plány. V tomto se ale vůbec neliší od Západu v čele s Amerikou. Nebuďte prosím naivní a nemyslete si, že Západu s USA jde jen a pouze o lidská práva a o šíření demokracie. Ve skutečnosti jim jde o úplně to samé jako Rusům: O moc a o prachy. Američani ten boj o prachy a o moc musí nějak zaonačit, a proto kecají o demokracii a o lidských právech.


    Jak je třeba vidět třeba boj za svobodu a demokracii v Bělorusku? V současnosti v Bělorusku vládne jistá garnitura. Vládne nedemokraticky. A "demokratická" opozice touží po demokracii, protože potom může vystrnadit tu předchozí (nynější) garnituru. Takže i tam jde jen o prachy a o moc. I kdyby tam byla demokracie, stejně by byla jen ve stylu demokracie v ČR - tzn. demokracie mafiánského typu. Jiné to tam být ani nemůže.

    Nevím, jak jste přišel na ČSR a 30.léta? Mně se to přirovnání zdá OT. Rusko v současnosti mnohem víc než Nacistické Německo připomíná třeba Německo před 1.sv.válkou. A stejně jako císařské Německo se tehdy chovaly skoro všechny tehdejší velmoci - VB, F, Japonsko atp. Stejně jako musíme být obezřetní k Rusku, musíme být obezřetní i k USA - viz to zbrojení USA. Podle mě nejlepší řešení bude zůstat spojencem USA, ale nestavět u nás žádný jejich radar! Prostě nebýt vůči USA hluchý, slepý a naivní. Ten radar je čistě unilaterální záležitost. Nevyplatí se ho u nás stavět, protože nám nepřinese užitek, leda tak jen samé nevýhody. Užitek přinese USA, nám ale ne. V případě jaderného konfliktu bychom se stali primárním cílem. A ostatní státy NATO by za nás bojovaly asi tak ochotně jako my bychom bojovali ochotně třeba za jakýsi vzdálený Krym či Gruzii (pokud by UKR a Gruzie vstoupily do NATO).

    OdpovědětVymazat
  14. Proboha Astře, proč sem zase motáte, zda zásah Němců či Rusů byl oprávněný čili nic? O tom přeci diskusse vůbec není. Diskusse je o tom, že ČR bez USA se není schopna Rusku bránit, stejně jako nebyla po zuby vyzbrojená Gruzie.

    Rusové si záminku vždycky najdou. Jaký měli důvod přepadnout Finsko? Polsko? Najít záminku je vždy až to poslední.

    Napred by museli vzit Slovensko, Madarsko , Polsko
    Jistě. Nicméně to je snad nějaká překážka? Vám v Austrálii může být jedno, co se v Evropě děje, ale my máme Rusko za humny a opět ve studené válce se Západem (a teď proboha neřešme, kdo za to může. Podstatný je toliko fakt nové studené války.)

    kdyz Vam zadne Ruske nebezpeci nehrozi.
    Od kdy? Od kdy nejsme součástí "blízkého pohraničí"? Proč Rusko tak houževnatě bránilo vstupu ČR do NATO?

    To Ruske nebezpeci je stejny nesmysl jako ze Iran vysle pres Evropu raketu na USA a Brdy zachrani USA vcasnym alarmem:-)
    Tak to ale je. Nebo si myslíte, že Írán rakety nikdy mít nebude? Na základě čeho? A když je mít bude, kudy asi poletí?

    Vy jim nejake mensiny utiskujete, aby meli duvod?
    Kdyby toto byl jediný důvod k válce, jak tady předstíráte, tak by svět byl docela bezpečné místo k životu.

    cha cha cha
    Smíchem se vážné záležitosti nevyřeší.

    Ja rikam NIC zasadniho, jen je to pro nektere Vase Evropske sousedy posuzovano jako svinsky CHYTRY klin do Evropy, destabilisujici vztahy mezi staty v Evrope.
    Jak by to mohlo evropské vztahy destaabilisovat? Ochrání nás snad před Ruskem EU? Jak?

    Když nyní necháme USA na holičkách, kdo nám pomůže, až to budeme potřebovat? Austrálie?

    OdpovědětVymazat
  15. Ioanne, pokud nevíte, kolik je mi let, tak to jen svědčí o Vaší neschopnosti orientace a opatřit si zdroje. Na svém profilu uvádím svůj věk už roky.

    OdpovědětVymazat
  16. Rozdíl mezi demokracií a diktaturou je malý, ale pro někoho možná zásadní. V demokracii se garnitury střídají, v diktatuře vládnou pořád ti samí.

    OdpovědětVymazat
  17. to GP: no jo. 34 let. ročník 1976, tzn. Husákovo dítě. Rok 1968 jste nezažil. tak proč tolik iracionálního antirusismu? nemám nic proti USA, ale nic se nemá přehánět. Hodně to přeháněl např. V.Havel. A nejspíš to přeháníte i Vy. Rusové sami od sebe by Evropu nenapadli. To až v případě, kdyby byla Evropa slabá - sociálně, politicky, ekonomicky. no nebral byste, když by Vám evropa ležela sama bezmocně na talíři? Což se může klidně zanedlouho stát. Za pár let (1-2 dekády) se může Evropa utopit ve svých sociálních systémech. Z Evropy se stane jen kolonie nového hegemona Asie. Evropská unie ustavičně na ztrátě konkurenceschopnosti pracuje: Zvyšování byrokracie, různé zpupné direktivy, daně, některé zhovadilosti jako REACH. K tomu otázka morálky. A muslimů!!! Je ale objektivní dodat, že velké problémy mají a budou mít i Rusové: Nejenom alkoholismus a nízká porodnost, ale i trvale se zvyšující poměr muslimů. Zbývá už jen doufat, aby se ruské jaderné bomby nedostaly do rukou nepovolaným... Čím bude rusko stabilnější, tím lepší pro svět.

    OdpovědětVymazat
  18. jak vidim GP na nebezpecnosti Ruska se neshodnem:-)
    ja budu opakovat ze radarem jste si nic moc nepojistili, Vy se domnivate ze ano a ze spojenctvi ted a s JWB je to nejlepsi co jste mohli pro svoji bezpecnost udelat. Kdyz jste nize pripomnel rozdil mezi demokracii a diktaturou, stridani garnitur viz pripad radar ukazuje, ze jak soc.demaci tak i Modri ptaci do toho sli stejne, jem Modri ptaci vidi a maji vidinu mozna nejakych penez navic jeste v jejich vladnich radovankach?
    Demokracie by byla, kdyby se dalo na nazor 70% lidi kteri se domnivaji ze radar dnes nepotrebujete. Stridajici garnitury v Kocourkove nejsou potvrzenim demokracie jsou zase jen o Kocourkovske demokracii. Kocourkovsky sametove.
    Shrnuto Vy vidite snahu Ruska Vas opetne ZABRAT, Muj nazor je blizky Vasim 2/3 obyvatel, kteri si mysli ze ne. Nejak Vam nedochazi
    ze vzit si zpet celou Vychodni Evropu jak meli za Stalina Brezneva,ze na to dnes neni ve svete ona stara politicka konstelace.
    Samozreme ze pokud jednou prohlednete ci zmenite nazor pak to nebude diky nejakym nazorum z Internetu, ale ze Vam zivot ukaze.
    Na Rusko jste oversensitive a je ztrata casu Vam to vymlouvat.A budte rad ze Vam nebezpeci nehrozi, Modri ptaci nebo socdemaci vsjo roovno, oboji Vam radar domluvi, jedine ze by sami Emericane rekli ze nemaji zajem. Ti ovsem zajem expandovat jak historie ukazuje neprestanou a jiste budou Rusku dobrym prikladem v delani velmocenske politiky i nadale:-)
    s radarem konecne
    usinejte bezpecne :-)

    OdpovědětVymazat
  19. To snad není možný. já neumím už ani počítat! viz ten letopočet narození GP. No jo. Co se dá dělat. matika byla vždycky můj nejslabší předmět. :(

    OdpovědětVymazat
  20. These o "bezpečnosti" Ruska v 90. letech byla založena na předpokladu jeho slabosti. To se nyní mění, proto je nutné hledat jiné záruky.

    OdpovědětVymazat
  21. Evropa třeba slabá bude. Nynější hospodářská krise k tomu spěje. A na přesně na to Rusko čeká.

    OdpovědětVymazat
  22. Je komické jak Vy zcela ignorujete fakt, že se NATO oproti danému slibu rozšířilo na Východ, že Američané jako první vypověděli tu smlouvu (jejíž název si nikdy nepamatuji) a že obklopují Rusko svými základnami. Hrál jste někdy Risk? Vždyť je to jasné i dítěti, kdo "si začíná"!...

    OdpovědětVymazat
  23. Demokracie by byla, kdyby se dalo na nazor 70% lidi kteri se domnivaji ze radar dnes nepotrebujete.

    To by nebyla demokracie, nýbrž vláda davu. Politiky si volíme proto, aby se problémy hlouběji zabývali a nenechali se zblbnout placenými ruskými agenty.

    OdpovědětVymazat
  24. Slibu danému SSSR. Já myslel, že SSSR považujete za zločinný genocidní régime.

    Američané jako první vypověděli tu smlouvu (jejíž název si nikdy nepamatuji)
    To je blábol.

    že obklopují Rusko svými základnami.
    Protože Rusko je nebezpečné, tak se proti němu jistí.

    OdpovědětVymazat
  25. To není žádný blábol p. Petersi...

    http://www.armscontrol.org/act/2002_07-08/abmjul_aug02

    Dále:
    http://www.motherjones.com/commentary/columns/2001/12/abm_treaty.html

    Zde jsou další informace o různých smlouvách, které Bushova vláda odmítla/přestala dodržovat: http://www.usatoday.com/news/washington/july01/2001-07-27-bush-treaties-usat.htm

    OdpovědětVymazat
  26. Slib daný gaunerovi se nemusí dodržet? Vy máte podivnou morálku!...

    Protože Rusko je nebezpečné, tak se proti němu jistí.
    To Rusko, které základnami začali obklopovat, vůbec nebezpečné nebylo, nýbrž to bylo slabé, rozkrádané Rusko Jelcinovo.

    OdpovědětVymazat
  27. Co se týká ABMT, je nejasné, koho váže. SSSR se rozpadl a nástupnické státy se ABMT nevztahuje. Krok USA byl logický.

    Co se týká odmítnutí podepsat mezinárodní smlouvu, co je na tom špatného?

    OdpovědětVymazat
  28. Takže smlouva se Satanášem je závazná?

    OdpovědětVymazat
  29. Čestní lidé drží slovo, dané ze svobodné vůle, z důvodu úcty k sobě. Je-li člověk otrok, má právo na zradu, ale jinak by dodržení slova nemělo být funkcí charakteru protistrany. Takovému postupu se říká obyčejně podraz.

    OdpovědětVymazat
  30. k Vašemu argumentu o tom, že ohled na 70% není demokracie, nýbrž vláda davu :

    Ano, něco na tom je, politiky si skutečně volíme aby (v ideálním případě ovšem) činili moudrá rozhodnutí. Ovšem teze "aby se problémy hlouběji zabývali a nenechali se zblbnout placenými ruskými agenty." implikuje, že moudrá rozhodnutí dělat NEMUSÍ.

    Ovšem volený politik se nezjeví jen tak, nýbrž je právě zvolen. Do voleb jde s určitým programem. Samozřejmě platí, že ne všechno se podaří prosadit, ale mělo by čestně platit, že se snažím prosadit to, co jsem lidem nasliboval. V hypotetickém případě můžu před voliče předstoupit s líbivým "catch all voters" programem, začít prosazovat třeba kolektivizaci a odvolávat se na moudrá rozhodnutí a to, že oněch 90% lidí proti je nevědomý dav, zblblý "agenty".

    S radarem je to podobné. Ano, demokracie není primárně o hlasu davu, ale když něco prosazujete, potřebujete určitou legitimitu. Neměla by se dopustit "vláda lidu" v doslovném slova smyslu, ale je neoddiskutovatelné, že díky lidu jsou politici zvoleni a že i ti "moudří" z lidu vzešli, čili je podle mě nešťastné používat dichotomii "pitomý dav" x "chytří politici".

    Osobně to na mě působí dojmem, že společenské klima (bez ohledu, kolik zbytečných ideologických emocí kolem radaru je a kolik agentů - z JEDNÉ i DRUHÉ strany je v tom namočeno a proč) přílišnému "atlantismu" (když to zjednoduším) nakloněné není.

    Nemůžete zkrátka "ideu ČR jako integrální součásti Západu" ve smyslu participace naší země na americkém geopolitickém projektu vztahovat jako fakt, se kterým nejde hnout, když o to, být součástí takévéhoto typu zkrátka evidentně není zájem.

    Je potřeba přestat chápat "Západ" jako univerzálního nositele pravdy a nejvyšších hodnot. Je jasné, že toho máme více společného se západním kulturně-civilizačním okruhem, než s ruským, který je odlišný, stejně jako se odlišujeme od jiných okruhů. Ale tato odlišnost proboha přece ještě vůbec sama o sobě nezakládá nepřátelství, a už vůbec nevylučuje jiné. Mám ovšem dojem, že většina "atlantistů" chápe "Západ" právě naopak.

    OdpovědětVymazat
  31. Ad OS: opět souhlas, přesně, stručně a výstižně napsáno. Můj zcela osobní (a chápu, že pro většinu nepřijatelný) názor je ten, že ti jedinci, kteří si uvědomují bezvýchodnost a slepou uličku vývoje Západu ("atlantistů"), a hledají zdroje k napravení/obrácení tohoto procesu, by měli sáhnout po rusko-byzantském kulturním okruhu jako nejbližšímu - nejbližšímu tomu, co byl Západ než se vydal na svou cestu úpadku. Pochopitelně nikoli pro Peterse, který vidí Západ a jeho současnou civilisaci (najmě jeho anglosaskou etnickou složku) jako jednoznačně superiorní a z toho punktu oprávněnou šířit se na úkor ostatních, "méněcenných" kulturních okruhů.

    OdpovědětVymazat
  32. Takže smlouva se Satanášem je závazná?
    No samozřejmě!!! PROTO ji nemáte nikdy dělat! Viz ty pohádky, kdy se Honza upsal čertu - nemohl mu říct "to neplatí, poněvadž jsi čert" (musel ho evt. vysvobodit nějaký mimořádný zásah). Nebo jak říkají v USA: nemůžete potřást ďáblu rukou a říct, že jen žertujete. "Say no to the devil..." zpíval Karásek.

    OdpovědětVymazat
  33. Opět zdravím z Brna!

    Ad Vodník:

    Je zajímavé, proč chtěl Petr I. přiblížit vyspělejší Rusko zaostalé Evropě, ňouma.

    OdpovědětVymazat
  34. Re: ABM

    Pane Petersi, zamyslete se nad sebou. : ) Rusko zdědilo naprostou většinu smluvních závazků Sovětského Svazu.

    Ta smlouva byla jednostranně vypovězena. Není tam ani slovo o tom, ze by se obě strany na něčem takovém domluvily. Dále se tam píše o příčinách...

    OdpovědětVymazat
  35. GP moje omluva
    uz jsou tam, jste obklopeni ,
    je nejvyssi cas
    vlastne by to chtelo vice nez jeden radar, pozadejte i o antirakety, jistota je jistota

    ...mea culpa... netusil jsem ze situace je tak vazna. Skoro jako v 68, jen ty tanky jeste nestoji na Vasich hranicich, ale co neni muze zitra byt :-(
    BIS

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>