16. října 2008

Michal Semín a Roman Joch podporují jednu stranu

I tak jsou z textu Michala Semína v náznaku vidět ideové rozdíly mezi konzervativci a neokonzervativci.

K thematu též Tomáš Pecina.

Updated.

5 komentářů:

  1. Ačkoliv si paleokonservativců vážím, je zjevné, že jsem liberál, protože na štěpné otázky mám přesně opačný názor než oni.

    1. Diskriminace. Je třeba hlasitě říci, že jakákoliv diskriminace je fuj.
    2. Lisabonská smlouva. EU se musí více integrovat, stávající struktura je ne zcela funkční. Cílem je federace po vzoru USA.
    3. Potraty. Právo na potraty je lidské právo. Žena musí mít právo o svém těle rozhodovat sama.
    4. Euthanasie. Právo na sebevraždu je součástí lidské důstojnosti.
    5. Homosexuální manželství nikomu neškodí a gayům a lesbám prospívá.
    6. Americká zahraniční politika. V současné době je problematická, přesto nelze nevidět, že jejím cílem je posílení svobody ve světě.

    OdpovědětVymazat
  2. 1. Podle toho jak ji definujete. Pokud je vyslovení slova "žid" antisemitismem nebo pozdvižení obočí nad Gay Olympics homofobií, pak jsem pro diskriminaci
    2. Pokud se z Evropy stanou Spojené státy evropské, je to stejný konec tohoto kulturního okruhu, jaký by představovala islamisace, možná horší. Jak píšou na DD - islamisace nebo mcdonaldisace, vsjo ravno...
    3. Žena může rozhodovat o svém těle, nikoli o životě jiného, kterého v sobě nosí (ne vždy).
    4. Opět: musíte definovat euthanasii. Právo na sebevraždu jistě, povinnost assistovat nikdy!
    5. Soužití, legální a právně rovnocenné ano. Termíny "manželství" nebo "rodina" by měly zůstat vyhrazeny pro heterosexuální páry (s dětmi), jinak dále orwellovsky falsifikujeme termíny do politicky korektní novořeči.
    6. Proboha, to ostatní všechno beru, ale nezesměšňujte se!!!

    OdpovědětVymazat
  3. 1. Antisemitism nebo homofobie <> diskriminace. To první jsou názory, to druhé jsou skutky.

    2. Od kdy byla římská říše konec evropské civilisace? SSE by byly něco podobného.

    3. Co tak špatné na usmrcení jedné buňky, která není schopna samostatného života? Kdy do vajíčka vstupuje duše? Hned jak spermie překoná vaječný obal?

    4. O povinnosti nikdo nikdy nemluvil. To jen konservativní fanatici chtějí jiným zakázat pomáhat v sebevraždě. Co je jim do toho? Aspoň, že se dnes už nemohou povyšovat nad sebevrahy, protože lidskost převážila.

    5. Proč by manželství definovala přítomnost jiného pohlavního orgánu? Co když si jeden z manželů změní pohlaví? Pak manželství končí nebo co?

    Co je tak špatného na tom, když má jedno dítě 2 tatínky nebo 2 maminky? Copak to není zcela standarní situace rozvedených rodin?

    6. A kdo nás asi v roce 1989 osvobodil z ruského byzantského otroctví? Nebo jsme se snad osvobodili sami?

    OdpovědětVymazat
  4. "islamisace nebo mcdonaldisace"
    Nejednou me napadlo, ze unifikace sveta nas okrada o rozmanitost mnoha slozek nasi civilizace ale hlavne kultur. Dnes se uskutecnuje Globalizace/ multikulturismus, zmena v ktere vidim osklivou budoucnost. Planeta stejnych lidi, spotrebitele stejneho zbozi a standartniho jidla. Ktery system nabizi lepsi reseni a ktery nakonec vyhraje nevadi. Vadi mi jednota, kde vsude je vsechno- stejne.
    Probrali jste zde body 1-6 a hned se ukazalo, ze reseni neni jen tak snadne ve spolecnosti kde vsichni musi myslet stejne. Odchazejici civilizace nam odnasi moznost si zvolit co se nam zamlouva a pripadne se prestehovat tam, kde nam bude dobre. Nova civilizace resi neco o cem kazdy diktator, banker ci komunisticka spolecnost mohla jen snit. Ovsem lidem se bere rozmanitost a svobodna volba.
    Jeste mame daleko k dokonceni Totalizace ale predstava me docela desi.
    Volim pro jiny kraj, jiny mrav.

    OdpovědětVymazat
  5. Просто хорошая страничка

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>