10. srpna 2008

Jižní Osetie

V této záležitosti jsem na straně Ruska, které chrání Osetince před gruzínskou agressí. Výpovědi obětí gruzínské agresse. Reportage očitého svědka. Rozumný názor Oskara Krejčího.

Updated.

29 komentářů:

  1. Zde bych -g- rozhodně nezdvojoval, tyto chyby děláte pod vlivem angličtiny, kde je zdvojování občas nezbytné kvůli výslovnosti.

    Někdy je to složitější, např. u aprobace – tu byste měl psát se dvěma.

    OdpovědětVymazat
  2. A já si dovolím nesouhlasit. Ano, je to jednoznačně agrese, ne, Rusko nechrání Osetince, ale sebe, je to součást velké hry, ne, není to agrese Gruzie, Gruzie je jen proxy, je to agrese USA, které obkličují Irán a Rusko.

    OdpovědětVymazat
  3. Článek Justina Raimonda vyjadřuje v kostce moje pocity...

    OdpovědětVymazat
  4. Já se zatím zdržuji kommentáře, i když doposud mám - z mně známých informací - stejný pocit jako Raimond. (Neptal jsem se zatím ale Boutrose, Ty snad ano?)

    Mám apriorní nedůvěru ke všem tzv. "prozápadním" presidentům banánových republik - Juščenko, Saakašvili, Havel... Jsou to vesměs pioni NWO a jednají na jeho pokyn.

    OdpovědětVymazat
  5. Zde je jiný pohled Zbygniewa Brzezinského. Přesto, že s mnohými jeho názory na zhraniční politiku normálně souhlasím, zde si myslím, že jde o zásadně mylné závěry, co se týče paralel mezi Gruzii a Finskem či Sudety, nebo dnešním Ruskem a politikou byvaleho Sovetskeho svazu.

    Brzezinský má jistě pravdu, že v oblasti jde o ropu, ale když si spočíitáme, kdo ma v oblasti ropné zájmy (ropovod do Turecka, ropný terminál v Ashkelonu, další v Rudém moři [Eliat], odkud se ropa přepravuje do Asie), nepřekvapí nás, že Gruzie zaútočila v noci dělostřeleckým a raketovým útokem na civilní město s pomocí izraelských vojenských poradců.

    Většina oficiálních amerických médií o konfliktu v Gruzii podává naprosto zkreslené zprávy. Zpravodajstvi je ještě horší, než repotáže z Iráku, což jsem donedávna považoval za nemožné. Je to čirá propaganda, jako za socialismu.

    OdpovědětVymazat
  6. Brzezinskeho přirovnání k Sudetům kulhá na obě nohy. Sudety byly odedávna součástí Zemí koruny české, byť osídleny převážně obyvatelstvem německé národnosti. Jižní Osetie byla ke Gruzii připojena Stalinem teprve v r. 1922 a Gruzínci tam nikdy většinu netvořili. Jediné, co je pravda, že jednostranně vyhlášená nezávislost nemá být mezinárodním právem uznávána. Co způsobilo uznání takové jednostranné nezávislosti v bývalých jugoslávských republikách by mělo být varováním pro příště!

    Že se jedná o útok na Rusko, resp. na Putina, vyplývá dost jasně z poslední otázky a odpovědi.

    OdpovědětVymazat
  7. S 'odborníkem' na zahraniční politiku a diplomacii Boutrosem jsem zatím nekonsultoval, řekl bych, podle zkušeností z minulosti, že jmenovaný čeká, až vyjde nový Economist...

    OdpovědětVymazat
  8. S Raimondem se také ve většině ztotožňuji, jen si nemyslím, že Saakashvili dostal svolení předem; to by USA nereagovaly tak zmateně. Kim Ir Sen také neměl svolení předem, to místní borci někdy dělají. Co si od toho sliboval, to je otázka. Ale podobně se spetl Ehud Olmert, není to nic divného.

    Brzezinski mne zklamal, jak hájí US imperiální politiku doslova za každou cenu.

    OdpovědětVymazat
  9. Pokud NWO vsadil na Havla, tak vsadil na dost špatného koně, protože ve westminsterském systému je president poměrně bezmocný. Zdá se, že NWO řídí větší blbci, než se vypráví. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Nevím, co je westminterský systém, ale ČR je v NATO, podporuje bezpodmínečně USA a Israel v jejich konfliktech vojáky (Irák) a v jiných konfliktech jejich zájmy diplomacií (Kosovo).. Na české území tato klika hodlá umístit americké vojenské zařízení proti vůli většiny občanů.

    Takže si myslím, že ČR jim havlovci přihráli celkem spolehlivě. Je to, pravda, malá ryba, ale malé ryby taky ryby...

    OdpovědětVymazat
  11. A jak taková bezpodmínečná podpora ČR Israeli vypadá?

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem slyšel, že v někerých místech už přestali jíst bůček a jí hlavně saláty s fetou... To může být začátek. : )

    OdpovědětVymazat
  13. Jak se jmenoval ten idiotský Saddamův ministr informací v Bagdádu, který v počátcích americké okupace tvrdil vždycky na CNN, že americká invaze byla odražena, apd.?

    Myslím, že jsme našli jeho důstojného následovníka (viz zde).

    : )))

    OdpovědětVymazat
  14. Nevím, jak je český přepis, ale anglicky se uvádí Mohammed Saeed al-Sahaf.

    OdpovědětVymazat
  15. Ačkoliv se říká, že všichni Židé jsou prudce intelligentní, Temur Jakobšvili je dokladem toho, že to tomu tak není. Výjimka potvrzuje pravidlo.

    OdpovědětVymazat
  16. Anebo je Temur falešný Žid, jako Kuras.
    Anebo je to rčení jen sionistická propaganda.

    OdpovědětVymazat
  17. Je to proselyta, ne?
    Takže svým způsobem jo, nebo snad myslíte, že tu údajnou inteligenci mají Židé díky obřízce?
    Proto proti ní tolik bojujete?
    A proto ji upíráte ženám, Vy skrytý machistický mužský šovinisto?

    OdpovědětVymazat
  18. Je otázka, zda se Židem, Němcem, Rusem, člověk rodí nebo stává. Já si myslím to druhé.

    OdpovědětVymazat
  19. Je otázka, zda se Židem, Němcem, Rusem, člověk rodí nebo stává. Já si myslím to druhé.
    Do určitého věku stává (možná ale před tím i rodí). Od určitého věku ne. Např. jste-li už (hotovým) Čechem, nemůžete se stát Holanďanem - nevím aspoň o nikom, komu by se to podařilo. Můžete se stát Američanem, Australanem nebo bílým Jihoafričanem, z důvodů, o nichž už byla mnohokrát řeč.

    OdpovědětVymazat
  20. K tématu se jako obvykle inteligentně vyjádřil Ondřej Šlechta.

    OdpovědětVymazat
  21. Můžete se stát Hollanďanem, i když budete mluvit blbě hollandsky. Je to o pocitu.

    OdpovědětVymazat
  22. Kuras konvertoval po příchodu do Anglie, když zjistil, že by to pro něj mohlo být výhodné. Do té doby byl Bohouš Kuráš, atheista.

    OdpovědětVymazat
  23. Je to o pocitu.
    O tom právě mluvím: neznám žádného přistěhovalce, který by se opravdu cítil Hollanďanem, byť by i mluvil dokonale hollandsky, měl hollandského partnera a děti. To neznamená, že někdo takový neexistuje, ale pokud ano, musí to být výjimka, jež potvrzuje pravidlo.

    OdpovědětVymazat
  24. Např. jste-li už (hotovým) Čechem, nemůžete se stát Holanďanem - nevím aspoň o nikom, komu by se to podařilo. Můžete se stát Američanem, Australanem nebo bílým Jihoafričanem, z důvodů, o nichž už byla mnohokrát řeč.
    ---------------------------
    stejne jako ne Holanďanem tak take ne Australanem. Vyjimky zde i v Hollandu jiste jsou a nekdy verejne sdelovaci prostredky vyhledavaji a zduraznuji:-(
    TV ukazuje pristehovalce co jsou tu jen par let jeste nemaji obcanstvi, ale jiz vykrikuji jak jsou a jak se citi Australany:-(
    Od pravych Austrlaku je poznas snadno, treba kdyz prijede Dalajlama jdou s vlajkami Ciny protestovat. Konkretne tato kategorie jsou jiz deti studentu, kteri zde smeli zustat po incidentu na Rudem namesti v Pekingu. Z cca 20tisic studaku co dostali povoleni tu zustat je to dnes vice nez 200 ci 300 tisic Cinanu z nichz nekteri se premohou a i na TV reknou ze se citi byt Australany. vetsina se ale ani takto nenamaha, zustanou Cinany a i jejich deti budou Cinani jako polena. Pristehovali si sem okamzite rodice a pribuzne a privedli na svet cinske potomstvo a tito mladi predvadi sve prave Australstvi. Na prvnim miste lasku k materske Cine a pak az jsou Australane. Jablka nepadli daleko od stromu. Jsou to vsechno dobre komunisticky provereni tito "studaci" a to plati az do dnesnich casu. Byli vybrani "rudogardiste", proverena cinska mladez oddana strane kteri dostali povoleni odcestovat. A zdejsi politicti magori jim dovolili zde navzdy zustat:-( Kam opravdu patri ukazuji pak pri akcich jako protesty proti Cinske okupaci Tibetu, Dalajlama, OH v Pekingu a podobne. Na TV do kamery pak pozuji ze pry Australane. Ale asi nic noveho pod sluncem, Na TV v CR je take mozno videt a slyset Cikana co vykrikuje ze je Cech:-).
    Odstehuje li se dospely clovek kamkoli, pak je to vzdy Cech Anglican Nemec Francouz ci Hotentot zijici v te ci one zemi. Jedno zda let 10 nebo 30. Prohlaseni nekterych primitivu pro TV je o necem jinem:-(
    Represe Sudanske vlady proti nemuslimskemu cernoskemu obyvatelstvu na jihu zeme je jedna vec, jina vec je co s tisici techto lidi kteri priemigrovali na humanitarni program a nejen ze se neumi uzivit nebot ve ve zdejsich podminkach je to pro ne vsechno jinak, ale podobne jako nekteri Cikani u Vas nejsou ochotni. Maji i svoji logiku: "privezli ste si nas sem, tak se o nas postarejte"
    Dnesni starci a stareny kteri prisli po 2 svetove predevsim z valkou postizene Evropske oblasti, ti temer FSICHNI tvrde pracovali, postavili si sve domy, dali detem vzdelani, umeli se o sebe postarat.
    A skromne rikaji: ja jsem Anglican,Nemec, Rakusan, Cech, Francouz, Ital, Rek, zijici jiz 50 let zde v Australii.
    Nekteri dnesni"emigranti" je nejaka uplne jina kategorie. Vetsina na podpore, ale Australani jsou jiz jakoby automaticky vstupem do teto zeme :-(
    Jiste Petersi i Vodniku, je to predevsim o pocitu.
    Jen mi to casto pripada ze nekteri lide jakoby ty pocity meli ne z hlavy, rozhodne ne vlastni :-(

    OdpovědětVymazat
  25. uff Petersi,
    tak takto ne !!!, co ma znamenat toto:

    Rozumný názor Oskara Krejčího.
    ?
    clanek ktery konci takto?
    ...Spojené státy, které dnes vyzývají Rusko k zastavení agrese, by si měly konečně uvědomit: jejich výsadní postavení ve světě neohrožuje žádný stát. Americkou hegemonii ohrožuje chaos. A největším zdrojem globálního chaosu je současná vláda George Bushe.
    ------------------------------
    ..tak toto coby milovnici Emeriky za kazdou cenu nemuzeme tolerovat!
    Vite co pravila jista pani(v CR znama osoba) v debate na TV kdyz chtela zduraznit svoje pratelstvi na vecne casy?
    RADEJI SE BUDU MYLIT S USA NEZ MIT PRAVDU S RUSKEM...
    ( a vstoupila timto vyrokem do dejin)
    ------------------
    ale nebojte sily demokracie zvitezi, uz se chystame:
    info z BL..
    ..že do Perského zálivu údajně směřují tři bojová uskupení amerického námořnictva. Jde o tři „strike forces“ vedené letadlovými loďmi Theodore Roosevelt, Ronald Reagan a Abraham Lincoln. Celkem je nyní ve vodách obklopujících Střední Východ takových uskupení pět. Dohromady je přítomno více jak 40 letadlových lodí, bojových hladinových lodí a ponorek, některých s jadernými zbraněmi na palubě. Naposledy byla údajně taková koncentrace námořních sil k vidění před invazí do Iráku v roce 2003.
    ------------------------
    opet zvitezime..kupredu prava!zpatky ni krok!

    OdpovědětVymazat
  26. Astr má pravdu, Guy Peters se unáhlil, přečtěte si české noviny, od Práva (Hanák v dnešním vydání) až po Lidové noviny, a tam se dozvíte, jak to bylo, ve skutečnosti válku zahájilo Rusko a Gruzie se jenom bránila. To víte, demokracie a svoboda tisku.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>