12. července 2008

Tvář Ne základnám



Make love, not initiatives.

9 komentářů:

  1. Ano. Zanedlouho z ní bude úspěšná sociálnědemokratická politička.

    OdpovědětVymazat
  2. A proč by člověk nemohl vyjádřit svůj nesouhlas s umístěním armády, která mučí zajatce.

    OdpovědětVymazat
  3. Řekl bych, že s tímto: "Bohužel tím nebezpečím je dnes mohutná militarizace světa, kumulace majetku v rukou několika málo korporací a jednotlivců a hlad miliónů lidí na druhé straně… to komunisté nezpůsobili," bude pro ni ČSSD moc vpravo.

    OdpovědětVymazat
  4. A další: "Stačí si projít zprávy renomovaných lidskoprávních organizací (např Amnesty International), kde se dozvíte, že USA mají velké problémy s dodržováním základních lidských práv. Dnes USA určitě není vzorem demokracie, ...porušuje mezinárodní dohody, nerespektuje rezoluce OSN, její vojáci nejsou zodpovědní Mezinárodnímu soudnímu tribunálu...příkladů by se našlo mnoho. Navíc jsme členem EU a měli bychom spolupracovat s partenery v Evropě a neposilovat "kovbojskou" roli USA..."

    OdpovědětVymazat
  5. Zaslepený, ideologický, lennonovský antimilitarismus je jedna věc.

    Druhá věc je, že členstvím ČR v mezinárodních organizacích typu NATO, či vládní konfirmací projektu jako je radarový deštník USA, či politickou deklarací, že "ČR stojí na straně obránců demokracie a hodlá ji podporovat ve světě", nehledě na další je jménem ČR vysloven suhlas s určitou mocenskou politikou a z oněch členství pro ni vyplývají povinnosti.

    Čili méně šroubovaně a na konkrétním příkladě; pro mě osobně, stejně jako řadu lidí, není Írán nepřátelský stát. Nevidím k takovému postoji důvod.

    Zájmy ČR objektivně neohrožuje, mesianistická poselství v politice mi jsou cizí a když pominu otázku, nakolik je oprávněné, aby dvě jaderné mocnosti diktovaly ostatním zemím že nesmí mít jaderný program, zatím mě nikdo nepřesvědčil o tom, že Írán má v plánu na kohokoli zaútočit a že má/konstruuje atomovku.

    Relevantní důkazy ukazují na opak a sama historie válek na základě vlastnění čehosi nutí ke skepsi.

    V případě postavení amerického radaru a hypotetické situace, že us/izrael vystupňují svůj tlak natolik, že dojde k ozbrojenému konfliktu s Íránem, dostane se nemalé procento lidí do pozice nepřátel, aniž o to stojí. Nestojím o konflikt s Íránem (a už vůbec ne s Ruskem) z globálního hlediska, i českých zájmů.

    Proto, ve snaze předejít možná i nepříjemnému dilematu meti loajalitou ke státu Česká republika a účástí České republiky ve válce proti státům, které za nepřátele nepovažuji, či minimálně konflikty s nimi za geopolitickou a globální katastrofu, snažím se tomuto předejít a nepodporovat postupný přesun ČR do "mesianistického" tábora. Z tohoto pohledu jsem proti válce, myšleno obrazně a velmi konkrétně v případech, které v současné době hýbou světovou politikou. Objasnil jsem tento "pacifistický" postoj jasně?

    OdpovědětVymazat
  6. "Stačí si projít zprávy renomovaných lidskoprávních organizací" - co je to "renomovaná lidskoprávní organizace" a kdo určuje "renomovanost"? Jinak ta lunatická žena si může podat ruku s tím ichtylem s "rajsovou" v ruce, protiklady se přitahují, tak třeba se "sblíží" a počnou humanistické, "vesmírné" dítě.. A možná příjde i Doktor.

    OdpovědětVymazat
  7. Vždyť to píše: Amnesty International. To je ta, která vybízela NATO k humanitárnímu bombardování Srbů. Tedy skutečně humanitární organizace, jak vidíte.

    OdpovědětVymazat
  8. Charismatická, pracovitá, nevzdělaná: z té bude politička.

    Levé křídlo socdem je nalevo od KSČM, od níž se liší větším liberalismem. Oni se jím moc nechlubívají.

    OdpovědětVymazat
  9. No, Kavana si tam dokážu představit. Ale takový Foldyna s kapitalismem nebojuje.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>