12. července 2008

Tvář českého neokonzervatismu


Přišel s tím blog Délský potápěč, ale o tu fotku se nelze nepodělit. Původně pochází z Nekorektně, kde to ovšem autor (ale není zcela jisté, zda je na fotce on) myslí smrtelně vážně.

9 komentářů:

  1. "Riceová for president". Otázkou je, jaký. Pokud český, proč ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Autor na fotce není: "U pomníku se k nám přidal ještě další příznivec radaru, který byl zřejmě do té doby osamocený (viz ilustrační foto)."

    OdpovědětVymazat
  3. Re: Riceová For President

    To je IMHO další ze znaků české provinčnosti a intelektuální nepoctivosti.

    Reagujeme na ideologické odpůrce ze svého nejbilžšího okolí, v tomto případě stoupence radaru, tzn. 'komunisty', a svůj postoj okořeníme symbolickým, nerealistickým, provokativním sloganem, přestože Riceová je podprůměrná Secretary of State podprůměrné americké administrativy, která je již delší dobu v rozporu s názory většiny Američanů (tzn. v rozporu s 'Amerikou' [kterou údajně tak obdivujeme]).

    OdpovědětVymazat
  4. Oprava: Samozřejmě ne *stoupence*, ale *odpůrce*. Všem stoupencům se omlouvám : )

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, ta provokace mi taky nesedí; na druhou stranu je nutno přiznat, že antiradaristé jsou opravdu "výkvět" českého národa.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám špatné zkušenosti zase s těmi, kteří jsou pro radar. Populace NP není možná representativní, ale i tak si myslím, že si obě strany nemají co vyčítat...

    OdpovědětVymazat
  7. antiradaristé jsou opravdu "výkvět" českého národa.

    proč to kolektivní chápání? Kdo jsou antiradaristé? Všichni odpůrci radaru přece nejsou členy či sympatizanty hnutí Ne Základnám.

    Ale pokud konkrétně, tak rozhodně mi je sympatičtější (ač levicový intelektuál) Jan Keller, než Jana Hybášková, Jan Jandourek, Karel Steigerwald, nebo Ondřej Neff.

    OdpovědětVymazat
  8. K uváděným mám výhrady, ale soudruh docent mne v porovnání s nimi nadchl spíš méně než více.

    OdpovědětVymazat
  9. NP nečtu, takže nemohu srovnávat.

    Antiradaristy míním Ne základnám, těch 70 % je nafouknutá bublina. Ve skutečnosti je mlčící většina neutrální, byť k radaru mírně negativní.

    Jan Keller je něco úděsného. Jan Jandourek je proti němu nebe a dudy. Jana Hybáškovou rád nemám; typická neokonka.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>