12. července 2008

Rusové a Arabové

Opět

13 komentářů:

  1. Jesus Christ! Že jsem Vám to vůbec linkoval, teď zas máte na půl roku dopředu se zdroji textů vystaráno :-) Finrod Felagund je můj kamarád, je trochu stižený mladickou horlivostí a trochu více vpravdě náboženskou vizí Spojených států jako archetypu kladného všehomíra. Jinak celkem dobrák od kosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo. Píše poměrně zajímavě; to je hned vidět člověk se západním rozhledem, na rozdíl od českých peciválů.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jestli to bylo na me, za urazku to nepovazuji a nehodlam se tim zabyvat, cestuji po Evrope docela dost a mam dost znamych ve Spojenych stetech takze tradicni vyznam slova "pecival" asi splnovat nebudu, presto me nijak Condi, Bush, ani zaslepene a pozerske hledani si nepritele v Rusku nejak nebere :-)

    Finrod zajimave pise, ale jak jde o Rusko, USA, nebo Madarsko (ve kterem se kdoviproc vzhledl, ackoli me osobne jejich nenavist k Trianonu taky neni automaticky proti mysli), jsou jeho texty na urovni Teodora Marjanovice, nebo Rudeho prava.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to celkem zajímavé. Ovšem fangličkářství a infantilní masové projevy, to není žádná výsada těchto "civilisací". Dva příklady z mnoha: "chaloupky pod horama" a Dubčekův kult.

    OdpovědětVymazat
  5. Jistě, v realitě nejsou žádné ostré hranice. Jde o to, že Dubčekův kult byla výjimka, zatímco báťuška car je pravidlo.

    OdpovědětVymazat
  6. Výjimka? To těžko, jestliže si uvědomíme, že se takové projevy opakovaly pravidelně. Svého politika nebo politickou ideu nejprve vášnivě milovat (a ostrakisovat všechny, kteří s ní nesouhlasí) a pak ji stejně vášnivě zavrhnout, to je charakteristicky české jednání. Dubček následoval 20 let po Gottwaldovi (a 20 let před Havlem).

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, nicméně se domnívám, že s Václavem Klausem tato éra definitivně skončila. Topolánka, Paroubka ani Filipa nikdo nemiluje.

    OdpovědětVymazat
  8. Skončila? Na jak dlouho? To, že momentálně není mezi novými politiky jediná skutečná osobnost hodná toho jména, neznamená, že by se Češi stali realisty.

    OdpovědětVymazat
  9. Soulasím s vámi OS.

    Texty p. Felagunda jsem někdy nakousl na Neviditelném Psu, kam již nějakou dobu občas dopisuje. Pokud jsou tématem USA, horší jsou už jenom samotné komentáře čtenářů...

    Neznám ho osobně, takže vám věřím, že je to dobračisko, ale jinak - fanatik s neokonským pohledem na svět.

    OdpovědětVymazat
  10. Ohledně Felagunda opět souhlas s AJ.

    OdpovědětVymazat
  11. Doplnění ohledně Finroda: nejen jeho texty ohledně USA vzbudily mou pozornost. Když tento úspěšný aktivní podnikavý a iniciativní mladý muž rozvíjel svoje ideje ohledně volnotržní liberální společnosti, přirovnal jsem ho k těm dvěma starším bratrům z pohádek, kteří se nerozdělí s Liškou Ryškou o kousek chleba, kteří nedají starému žebrákovi skývu chleba, kteří nepomohou rybě zpátky do vody atd., protože to není výhledově ekonomicky rentabilní. F.F. je představitelem toho nejasociálnějšího dravého liberalismu jak se etabloval mezi mladými úspěšnými dravci v české komunismem demoralisované společnosti. Doufám, že Felagunda nebude muset vyvést z omylu nějaké neštěstí (na pomoci závislí rodiče, těžce handicapovaný partner nebo dítě nebo obojí atd.)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>