29. června 2008

Vágní slovo antisemitism

Když Magnus na Vrbě postoval svou definici, tak jsem se zaradoval. Konečně rozumné slovo. Později však svůj post otočil o 180°. Podle jeho upřesněné definice je antisemitism každé nepřátelství vůči Židům, tj. vůči Israeli i vůči judaismu.

Podle této logiky je antisemitism nepřátelství i vůči křesťanství, protože ho založil buď Žid Ježíš, nebo Žid sv. Pavel. Stejným antisemitismem je nepřátelství vůči islámu, protože ho založil Semita Muhammad.

Zkrátka a dobře, kdo se chce vyhnout blátivému myšlení, měl by pojem antisemitism úplně přestat používat.

5 komentářů:

  1. to že je to každé ! nepřátelství vůči židům jsem psal již prve.Že z toho plyne i nepř. vůči judaismu není zpřesnění, člověče, ale vysvětlení pro nechápavé!

    Jinak...proč do toho pletete křesťanství?, kolik Židů ten novoplatonskej slepenec vyznává ? Jak může být nepřáletsví ke křest, nepř. k Židům ? ..jo že Ježíš byl aramejec a zbloudilý farizej?...no to fakt nikoho ze Židů ani nenapadne , toho se nebojte.

    Ale každý vidí,že nepřatelstvím k Židům a
    antisemtismem jest např Vaše snůška nevědomosti, lží a polopravd např hier....http://wikipedie.blogspot.com/2008/06/vyhnn-palestinc.html
    Postováním z plastelínského IMEU jsž Vás pro mě automaticky řadí do houfu s debilním zmrdem Zídkem, no , jak chcete...

    MM

    OdpovědětVymazat
  2. ha... zmizela cast odkazu na ten boží prispevek a dále má být:
    ...z plastelínského IMEU, jste projevil objektivitu, haha, jež Vás....

    OdpovědětVymazat
  3. To je vše na širší diskussi.

    Je asi na čase jít ad fontes, jak p. Zeman hlásá při každé možné i nemožné příležitosti. Citováno verbatim, napsal jste toto: "Antisemitismus, vzhledem k dnešnímu stavu jazyka, je "Každé nepřátelství namířené proti existenci židovského národa" Je-li existence -přežití a pokračování Židů dnes zaručeno státem Israel, je nepřátelství k Israeli antisemitismem." Kdo má z "židovského národa" a "Židů" poznat, že Vám jde též o židy a judaism? Zvláště, když naprostá většina Israelců jsou atheisté?

    kolik Židů ten novoplatonskej slepenec vyznává
    Hodně. Mimo jiné, naprostá většina obětí holocaustu.

    jo že Ježíš byl aramejec
    To slyším prvně. Židé se od Ješuy distancují?

    Připomínku Nakby považuji za vyváženou. Stejně jako bylo naplánováno vyhnání Němců, bylo naplánáno i vyhnání Palenstinců. A Vy byste učinil lépe, kdyby místo kritiky zdroje kritisoval fakta samotná. Jenže to nejde, ta sedí betonově.

    OdpovědětVymazat
  4. Milý Magne,

    nic nezmizelo. To jen neumíte udělat odkaz, což jinak zvládne i Astr, ačkoliv máte nápovědu přímo před nosem:

    Vložení odkazu: <a href = "http://doména">název odkazu</a>, tedy
    <a href = ""></a>

    OdpovědětVymazat
  5. haha, sedí to betonově, protože to piše IMEU ? Jinak víte moc dobře že pogromy na židy v palestine před rokem 48 ku pogromum v opačném gardu jsou tak 200 ku 1. Od roku 1920 až po Dejr Jásín neudělali židé ani jeden útok na arabské osady ! Utoků na židy bylo bezpočet!

    jistě víte že počet vymístěných arabů se rovná počtu vymístěných židů z okolních států..

    jistě víte o 4 zdrojích exodu plastelinských arabů 1/ válečná situace, 2/ konec mandátní zprávy a chaos 3/výzvy jejich vlastních vůdců a arabského rozhlasu 4/ precedens typu Dejrjásín

    Navíc zde Irgun a Stern jednali trochu na vlastní pěst, tj nic systémového...

    Jestli existovali plány na vystěhování arabů, tak je to normální.Já bych je odtamtud všechny vyrazil a řekl bych, že nejsem sám. Jistě se tehdy uvažovalo podobně, nebož židé byli /a jsou/ stále pod vražedným tlakem. Hlavně se z toho nepodělejte, že má někdo nějaký plán...

    Arabove meli plány a mají na konečné řešení Židu v Iz.
    Němci chteli plánovitě vymístit čechy, češi zase Němce atd atd...v historii je mnoho plánů. Za vše si mohou Arabové sami! Arabové chtěli Iz zničit, namísto aby využili přiležitost ustanovit po odchodu Britů také vlastní stát. Velmi si věřili, vyzývali vlastní obyv., aby odešli a uvolnili místo pro vítezné tažení pěti arabských armád..haha

    ale něco Vám vysvětlovat, když máte namísto historického nehodnotícího přístupu své antisemitské předporozumění, nemá wert.

    ale důležitou pozn. si nelze odpustit..Proč tak usilovně trváte na nehistorickém označeni tamních arabů -Palestinci? Máte potuchu co je národ, co je ho definuje , legitimuje atd? Mají "palestinci" nějakou řeč, stát, dějiny, kulturu, tradiční svrchovanost na nějakém území, společný mravní etos jedibečný mezi ostatními národy, nějkaou dějinnouúloju jež by dodala smyslu jejich existenci, atd ?
    Mají hovno. Tak proč je nazýváte coby Palestince?
    Je to ahistoriký pseudopojem až do roku 48 beze smyslu /až do roku kdy oni sami svůj smysl odmítli hahaha..to je v dějinách unikátní ale v rámci obecné arabske tuposti představitelné/ , pojem,jehož se globálně chytají politikařící levicoví křiklouni, co potřebujou živit ten problém !



    hm , no počkám si čím mne zas pobavíte, opět něčím jako že těch 6mio židů byli vlastně vyznávající křestani....hahaha

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>