28. června 2008

Hořká rýže (1949)

Aisselles poilues: "Ça me rappelle Silvana Mangano dans "Riz amer" … une aisselle féminine poilue c'est TRES sexy et malheureusement aujourd'hui trop rare, dans notre époque de folie dépilatoire et d'artificialisation des corps … Bref l'épilation est un avatar de la répression sexuelle. (Comme le porno dominant où justement les "acteurs" et "actrices" sont tous épilés)." Odpověď Medvídkovi + dodatek: "Isn't it funny how aspect of womanhood that turn men off having sex with women - like body hair, natural aromas and periods - are given the label of 'dirty' or 'unclean'...? While a man can be grizzley and smell and it's like 'i'm a real man baby grrr'..."

10 komentářů:

  1. Aha, já myslel, že nám oznamujete, že jste začal s depilací. To máte z té francouzštiny.

    OdpovědětVymazat
  2. Aha, já myslel, že nám oznamujete, že jste začal s depilací.

    Já jsem z textu naopak vyrozuměl, že s depilací přestal.

    OdpovědětVymazat
  3. No, nevim… Soudě dle následného postu by se už dalo hovořit o slabší formě obsese.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemohu za to, že je to thema, o němž se hovoří.

    OdpovědětVymazat
  5. No, Tome Pecino, já právě z těch textů mohl rozumět tak akorát to, že jsou o depilaci, protože francouzsky neumím ani slovo. (Tím jsem měl na mysli, že to má Peters z francouzštiny, ne že si pod vlivem svého studia francouzštiny začal holit nohy).

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tady máte překlad: "To mi připomíná Silvanu Manganovou v Hořké rýži … chlupaté ženské podpaždí je velice SEXY a naneštěstí dnes příliš vzácné v naší epoše depilatorní pošetilosti a umělých těl … Krátce, epilace je vtělení sexuální represse. (Jako v převažujícím pornu, kde právě všichni "herci" a "herečky" jsou všichni epilováni."

    OdpovědětVymazat
  7. (Tím jsem měl na mysli, že to má Peters z francouzštiny, ne že si pod vlivem svého studia francouzštiny začal holit nohy).

    Oba výklady jsou plausibilní. Neznalému francouzského jazyka může dokonce připadat, že text popisuje používání depilační folie (fr. folie v. feuille).

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>