16. května 2008

Kennedy a Klaus

President John Fitzgerald Kennedy inicioval zákon, který byl později schválen jako Civil Rights Act of 1964 neboli antidiskriminační zákon. Cituji jeho ustanovení: "All persons shall be entitled to the full and equal enjoyment of the goods, services, facilities, and privileges, advantages, and accommodations of any place of public accommodation, as defined in this section, without discrimination or segregation on the ground of race, color, religion, or national origin."

President Václav Klaus dnes antidiskriminační zákon vetoval. Mezi těmito dvěma politiky nemůže být hlubšího rozdílu.

7 komentářů:

  1. Další bod pro Klause. Ve srovnání s Kennedym vychází (i přes všechny své nepochybné vady) jako lepší prezident.

    OdpovědětVymazat
  2. Boze muj tady to upada... Skladat rovnitko mezi "antidiskriminacni zakon" ktery podepsal kennedy a antidiskriminacni zakon ktery podepsal klaus muze jen uplny neznalec... Jiz par mesicu mám tyto stránky v "oblíbených" ale tohle jde trosku daleko. Zkuste si oba dav zakony precist a mozna na neco zajimaveho prijdete :)

    OdpovědětVymazat
  3. ktery VETOVAL klaus - oprava

    OdpovědětVymazat
  4. Nemohl byste místo trollingu raději napsat, proč jsou nesrovnatelné? Jistě, nejsou identické, ale to snad nikdo soudný ani neuvažoval.

    OdpovědětVymazat
  5. BTW, raději oželím jednoho čtenáře, než aby sem někdo psal kommentáře s nullovou informační hodnotou.

    OdpovědětVymazat
  6. Jsou nesrovnatelne prave z toho hlediska že Kennedyho zákon nepřenáší důkazní břemeno na zaměstnavatele. A to je sakra důležité. Proti takovému antidiskriminačnímu zákonu nic nemám. Navíc ten zákon není tak docela antidiskriminační jako spíše zrovnoprávňující.

    OdpovědětVymazat
  7. Kennedyho zákon to nepřenáší jen proto, že americká soudní praxe doktrínu přesunu důkazního břemene vyvinula již dávno před tím, např. v FTC v. Morton Salt Co., 334 US 37, 44-45 (1948). Koneckonců i vzdělaný český soudce by postupoval úplně stejně, i bez výslovné právní normy.

    Zákaz diskriminace = povinnost zacházet rovně.

    Další námitky, tentokrát snad se znalostí věci?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>