8. května 2008

HRW potvrdila tvrzení del Ponteové o prodeji orgánů v Kosovu

Organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch (HRW) disponuje dodatečnými informacemi, které podporují tvrzení bývalé hlavní prokurátorky haagského soudu Carly del Ponteové, zveřejněné v její knize Lov. Del Ponteová tam píše i o prodeji orgánů kosovskosrbských zajatců.
Podrobnosti zde.

15 komentářů:

  1. ad fontes: Deník.cz (český výtah) z HRW.

    Je to celé postaveno na výpovědi 7 očitých (?!) svědků: "According to the journalists’ information, the abducted individuals were held in warehouses and other buildings, including facilities in Kukes and Tropoje. In comparison to other captives, some of the sources said, some of the younger, healthier detainees were fed, examined by doctors, and never beaten. These abducted individuals – an unknown number – were allegedly transferred to a yellow house in or around the Albanian town of Burrel, where doctors extracted the captives’ internal organs. These organs were then transported out of Albania via the airport near the capital Tirana. Most of the alleged victims were Serbs who went missing after the arrival of UN and NATO forces in Kosovo. But other captives were women from Kosovo, Albania, Russia, and other Slavic countries." To jen prohlubuje mou skepsi k očitým svědkům. Oni snad viděli "extraction of the captives’ internal organs" na vlastní oči?

    Další důkaz je: "Human Rights Watch also obtained a copy of UNMIK’s official report from the February 4-5, 2004 investigation, titled “Forensic Examination and Assessment in Albania,” which largely corroborates Del Ponte’s claims. The chemical spray called Luminol, the report says, revealed traces of blood in two rooms, including one spot at a right angle on the floor, which “would indicate that there may have been by [sic] a rectangular item covering this area.” In a stream bed next to the house, investigators found an empty intravenous bag, syringes, and empty bottles of medicine, which they collected as evidence." Dosti hubené.

    Toto "potvrzení" není nic jiného než: "Human Rights Watch said it had not conducted its own investigation into the reports, beyond viewing the material presented to the ICTY, obtaining the UNMIK investigation report and speaking with two people who were present during the investigation in Burrel. But it noted the large number of persons missing from the Kosovo war – Albanians, Serbs, and other ethnic groups." Proto příště šetřit se silnými slovy, Vodníku.

    OdpovědětVymazat
  2. Vaše víra je silná. Chápu to: v den, kdy budete muset připustit svůj omyl, se rozplyne Váš sen o hodné Americe a hodném anglosaském Západu jako dým. Na Vašem místě bych ten den taky oddaloval jak to jen jde...

    OdpovědětVymazat
  3. To jen prohlubuje mou skepsi k očitým svědkům. Oni snad viděli "extraction of the captives’ internal organs" na vlastní oči?
    ?
    Kdo videl, co videl, ?
    NIKDO nevidel
    "extraction of the captives’ internal organs" na vlastní oči?
    takze kachna ?
    a potvrzeni ze de Ponte je silena ?

    pokud to trochu prezenete tak NIKDO nevidel "holocaust" ? co se stalo s plynovymi komorami? bylo jich kolik? krematorii kolik ?
    a dym se vznasel po leta na koncentracnimi tabory a VSICHNI videli a nikdo nevidel? kde zacinaji a konci dukazy, o tom ci onom, o silenstvi de Ponte vcetne ?
    Jen par lidi (sluzebnych kteri pozdeji vypovedeli) videlo ze Amin z Ugandy hostil sve vybrane hosty lidskymi organy a masem ze svych nepratel. Sam se s tim chlubil, kolik a jak zaregistrovanych podobnych svedectvi kolika a jakymi svedky je verohodnym svedectvim?

    To jen par poznamek a srovnani pro jednoho srovnatelneho a druheho nesrovnatelneho,.. nez neco budeme tvrde odmitat a urcovat co je a co neni PRAVDA..
    Berte na vedomi, ze obcas se na teto Zemi deji veci pro jine az neuveritelne :-(

    Vodnikova poznamka
    ...sen o hodné Americe a hodném anglosaském Západu jako dým.
    ...jakoby nema souvislost, ale kdyz nezaujate pohlednete na vyvoj situace kolem Balkanu, tak silenstvi a zmeny nazoru de Ponte se vlastne vubec nelisi od kotrmelcu a menicich se pristupu Madlenky A. Jednou partyzani kteri bojuji za svobodu, jindy terroriste a vrazi.
    Jaka je politika svinstvo, to bylo na Balkane predvedeno ukazkove :-(
    Kdo videl, nevidel, kolik svedku je treba aby bylo dosazeno verohodnosti az tak jednoznacne ze to bude mozno dosadit na uroven verohodnosti holocastu Zidovskeho, Armenskeho Kambodzskeho, ? jaky vedecky dukaz bude nutno prinest aby nacisticke vyporadani se s Zidy bylo srovnatelne a dovolit si srovnani s vyrovnavanim si uctu mezi Hutu-Tutsi? atd atd atd..Je mozno srovnat zlikvodovanych 3 milliony v Kambodzi s nejakym jinym cislem? Milliony lidi na teto planete zbytecne umiraji, jsou vrazdeni, ale nekteri "experti" se hrabou ve verohodnostech:-(
    Proc tolik prikladu?
    Jen k zamysleni na cem se mohou lide vubec dohodnout, lide mluvici stejnym jazykem , kteri vyrostli ve stejnych ci velice podobnych podminkach.
    uff... skoro na nicem, jak nam predvadi i tento server?
    a nektere jine servery to predvadi jeste nazorneji.
    :-(
    a smeruje to k tomu ze bude jeste hure:-(
    a nekterym to velmi vyhovuje:-(
    a jsou taci, kteri to krmi, zivi, podporuji, podnecuji.. :-(
    aby bylo hure a hure :-(

    OdpovědětVymazat
  4. verohodnost tvrzeni?

    Nabizim temer nezpochybnitelne, ze zeme kterou ja mam na svoji novou "vlast" a nazyvam ji casto Klokanii pripravuje moznost prodeje a nakupu lidskych organu! Zemi zvanou Australie, jednemi milovanou a opevovanou, jinymi hanenou. TV pred nekolika dny uvedla zpravu, ze probiha jednani o schvaleni zakona o moznosti "prodat" svuj telesny organ!!!

    Duvod jsou pry situace, kdy tisice lidi dlouha leta cekaji nez na ne dojde rada a mohou dostat umelou ledvinu, odletaji proto do Indie, ci jine asijske zeme kde to jde snadneji a rychleji.
    Aby to slo snadneji a rychleji ma se pripravit zakon o moznosti prodat cast vlastniho tela :-(

    A nastava tu boure odporu, neb je obava ze tisice "houmlesaku" bude dobrovolne presvedceno aby za 50 tisic dollaru prodali svoji ledvinu? Budou lide unaseni, ci presvedcovani, ci budou podepisovat pod vlivem drog ci jen pod vlivem zoufale momentalne zoufale zivotni situace?
    Velka boure odporu, ale jiz samotny fakt ze toto doslo az na uroven jednani o novem zakonu...
    je na povazenou...
    Hlavne nepomlouvejte Albance, ze nekomu odebrali organy a udelali si z toho business, kdyz je preci znamo ze oni jsou experty jen pres business s drogami...
    kdyz nemate dukazy, dukazy tak verohodne ze KAZDY je musi uznat:-(

    Snad by to mohl byt dukaz, kdyby ten zakon v Klokanii prosel?
    oder?
    Co na to MISTRI experti pres prava zakony a dukazy ?

    OdpovědětVymazat
  5. To není žádná víra, nýrž zdravá skepse nevěřit jako slovu Božímu 7 náhodně vybraným Albáncům.

    Naopak Vy trpíte utkělou představou, že když je někdo pravoslavný, tak se nemůže dopouštět zločinu. Připomínám, že naprostá většina vrahů carské rodiny byli pravoslavní. To mi vysvětlete.

    Je mi líto. Jako byli Němci národem pachatelů, teď jsou národem pachatelů Srbové. Nebýt jich, tak je na Balkáně klid. Oni se totiž nedokáží smířit s tím, že Velké Srbsko (s krycím názvem "Jugoslávie") skončilo.

    OdpovědětVymazat
  6. Připomínám, že naprostá většina vrahů carské rodiny byli pravoslavní. To mi vysvětlete.
    ------------------------------
    neni co vysvetlovat, neb zde jste trochu ujel a to v mire vetsi nez male :-(
    pisi presto, ze jsem do
    Vasi (antiRuske) vymeny s Vodnikem nechtel zasahovat, ale s vyvrazdenim carske rodiny to je jeste nejasnejsi nez s virou nekolika Albancum co se priznali:-(

    Jako historik si nastudujte jak to v onom dome a jeho sklepeni, kde doslo k postrileni rodiny "opravdu" bylo.
    Bylo toho napsano az dost.
    Kdo vydal rozkaz a kdo strilel, jmenovite se nekdo priznal?
    Nikdo neni jmenovite znam , kdo tam v onom neslavnem sklepeni strilel.
    Co vime na 100procent nebo po emericku na 180 procent navic tak to je skutecnost, ze z prikazu soudruha Yeltsina byl onen dum zboren a nezustalo po nem nic NIC ! Zadne sklepeni kde byste coby historik mohl studovat drahy strel:-)
    Nahoda s lidvidaci budovy? nebo umysl?
    dukazy ?
    A VY se odvazujete popravci cete pridelovat pravoslavne nabozenstvi?
    cha cha cha cha cha :-(
    Mozna jste zasvedcen a take vite kdo a kteri jaci ci byli soudruzi z NKVD co strileli v Katynskem lese.
    Co se vi na dalsich 100procent ze se soudruh Yeltsin v Polsku omlouval a tekly mu u toho slzy:-( proudem .
    I ja si dovolim na 180 procent tvrdit ze zadny ze soudruhu co tam vrazdil se nepriznal, nenapsal do svych memoaru a pokud to uz na ustredi Komunisticke spionaze neskartovali, tak jen tam maji napsana jmena popravci cety, tam i tam. Mozna ze i u kazdeho maji to pravoslavne nabozenstvi?
    Pokud ja jsem mluvil s pametniky, tak priznat se v komunistickem Rusku k nabozenstvi byla pritezujici okolnost. To si mozna pletete s Moravou kde se nekteri soudruzi z KSC po schuzi sli pomodlit do kostela:-) cha cha cha
    Pokracujte varujte, bijte do Ruskeho nebezpeci a Imperia, ale prosim fakta, ne pravoslavne vrahy z Ruska Srbska a odjinde a hodne Albance nahodne muslimske na strane druhe ... to pak Vam i nekdo napise sve Vazne pochybnosti, diplomaticky receno,..
    , ze o pravdivosti Vasich slov se da s uspechem pochybovat,
    takto nezne mluvil i soudruh Litvinov, potom Molotov kdyz rikali ze neni pravda ze je pravda rec o komunistickych koncentracich ! (podle ocitych vice nez 7 svedku horsich nez nacistickych)
    Varujte a bijte, ale fakta, pravoslavi Vam to neposveti, nezduvodni, neproslavi:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nikdo neni jmenovite znam , kdo tam v onom neslavnem sklepeni strilel.
    Doplňte si vzdělání: "Я. М. Юровский, Г. П. Никулин, М. А. Медведев (Кудрин), П. З. Ермаков, С. П. Ваганов, А. Г. Кабанов, П. С. Медведев, В. Н. Нетребин, Я. М. Цельмс"

    Vás ale asi více zajímá národnost vrahů, že? "расстрел царской семьи был произведен группой, состоявшей по национальному составу почти полностью из русских, с участием одного еврея (Я. М. Юровского) и, вероятно, одного латыша (Я. М. Цельмса)."

    OdpovědětVymazat
  8. Jinak byste si to mohl konečně laskavě pamatovat, abych Vám to nemusel neustále opakovat.

    OdpovědětVymazat
  9. aby Vam to nebylo lito, co kdybyste tu "neverohodnou" popravci cetu bral stejne seriozne jako vypoved svedku z Balkanu?

    Svym komentarem jsem jen zkousel zpochybnit Vas pristup k verohodnosti svedku dle Vasemu pristupu, kteri ano, kteri ne :-)

    A take trochu pribrzdit Vasi vymenu s Vodnikem pres Imperialni velmocenske a veskrze spatne fsechno Ruske :-)
    Pripominate obdobi po r.18 kdy se nekteri novinari , politici a hlavne spionazni sluzby zamerovali na hlavni nebezpeci ze strany Videnskeho dvora(jako Vy dnes z Kremlu) zatim co nebezpeci cihalo uplne nekde jinde.
    (viz pameti gen. Moravce)

    OdpovědětVymazat
  10. Omyl. Vy se chováte jako Francouz, který by se ve 30. letech domníval, že od Německa po WW I už nic nehrozí.

    OdpovědětVymazat
  11. Vy se chováte jako Francouz...

    chovani bych k posouzeni ponechal na pozdejsi dobu, Fantici to nebezpeci videli na rozdil od osvobozenych Cechu z Rakouskeho diktatu, ktere jim strasilo v hlave kdyz uz davno zadne nebezpeci z rakouske strany nehrozilo. Vy podobne vidite nebezpeci z Ruska:-)
    Vsadim se s Vami o 100parniku pana Kozeneho ze az si to sve "Ruske nebezpeci" po sobe prectete za historicky kratkych mozna jiz jen pristich 10 let, tak se k tomu radeji nebudete ani hlasit, pokud se za to Ruske hromobiti co tu delate sam v hloubi duse nezastydite :-)
    Co se rozhlednout odkud doopravdy fouka vitr?

    A jen otazka mladiku:-) jak Vy vidite rozdil mezi recmi na Internetu vcetne na tomto Vasem serveru a mezi chovanim? Ze by rozpor mezi recmi a chovanim zasahlo i Vase mysleni? To ze jste napadl me chovani. Jsou to jini co rikaji jedno a delaji druhe, Vasi politici predevsim :-(
    Ze bychom nasi pratelskou rozmluvu ponechali jen coby Vase reci contra moje reci?
    Chovani bych do toho nezatahoval:-)
    God bless You :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Stejně jako stoupenci radaru tak i tehdy někteří Francouzi to nebezpečí správně viděli. Ale pak je tady Astr a Daladier, kteří to nebezpečí bagatelisují.

    osvobozenych Cechu z Rakouskeho diktatu
    Podle PČP se píše "rakouského diktátu".

    OdpovědětVymazat
  13. Naopak Vy trpíte utkělou představou, že když je někdo pravoslavný, tak se nemůže dopouštět zločinu.
    Jestliže píšete vědomě věci, o nichž víte, že nejsou pravda, je to jasný znak toho, že Vám docházejí argumenty.

    Připomínám, že naprostá většina vrahů carské rodiny byli pravoslavní.
    No comment.

    Jako byli Němci národem pachatelů, teď jsou národem pachatelů Srbové.
    Této prolhané mediální formulce dnes už věří jen nejzavilejší čtenáři Respektu. Je opravdu zábavné nacházet Vás mezi nimi...

    OdpovědětVymazat
  14. To byla jen má spekulace, ale asi jsem ťal do živého – vizte Vaši neochotu kommentovat druhý fakt.

    Fakta mluví jasně. Srbové přepadli Slovince, Chorvaty, Bosňany i Albánce; Černohorci i Makendonci radši od nich kvapně prchli. Samozřejmě ale, že to všechno může být jen výsledek celosvětového protisrbského spiknutí.

    OdpovědětVymazat
  15. Moje neochota kommentovat ten Váš šproch pramení z jiných věcí...

    Fakta mluví jasně.
    Ano. Respekt mluví jasně...:-(((

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>