2. dubna 2008

Israel v NATO – proč ano?

Bohumil Doležal nedávno napsal kommentář k výroku ministryně národní obrany. Jen to trochu popletl. Proto jeho výroky uveďme na pravou míru:

"To, co se už pár desetiletí odehrává na Blízkém východě, v něčem připomíná boxerský zápas dobře živeného dozorce s heftlinkem v německém koncentráku. Heftlink je naštěstí schopný a bojovný, podobná je jen přesila, s níž bojuje, a perspektiva, která před ním stojí: když vyhraje, nic se nezmění: dál budou na palestinská a libanonská města padat bomby odpalované z Israele, dál budou israelští vojáci po desítkách zabíjet palestinské a libanonské děti v uprchlických táborech. Když prohrává, následuje, jak Palestině její okupanti dnes a denně předvádějí, něco jako apartheid.

Je nebetyčná drzost a zároveň nebetyčná hloupost, když se někdo staví do pozice rozhodčího, který má tento podivný zápas pískat – zvlášť když ten někdo sdílí s heftlinkem základní životní a politické hodnoty a navíc ho dozorce bere jen jako heftlinka – kandidáta, který je zatím na špatné straně ostnatého drátu. Nemluvě o tom, že kandidát na rozhodčího má vůči heftlinkovi z minulosti, mírně řečeno, jakýsi dloužek."

7 komentářů:

  1. Proč ano? No v tomto boji stále ještě čas od času padne nějaký ten israelský voják, civilsta (což je potenciální voják) nebo skutečný civilista, jako těch 8 studentů ješivy v reakci na smrt 120 zabitých Palestinců. Bude-li Israel v NATO, budou za Eretz Yisrael umírat Vaše a moje děti.

    OdpovědětVymazat
  2. Další případ, kde si můžeme říci - hovno na nás záleží, musíme se připojit k boji, na němž nemáme žádný zájem, protože to po nás požaduje Morálka, protože byl Mnichov, protože to někomu dlužíme, protože jsme členové křesťansko-židovské civilizace či jaké podivnosti. Takže vesele do zbraně a jdeme bojovat někam do hor v Afgánistánu za hodnoty, o které tam nikdo nestojí a kterým tady v praxi také nikdo nevěří.

    OdpovědětVymazat
  3. mate to sice spravne panove(Vodnik a Jan)
    spravne rikate:
    "Další případ, kde si můžeme říci - hovno na nás záleží,..."
    ale snad si uvedomujete, ze i ta zdanlive 70% vetsina je malo a z toho je odvozeno ze "hovno na nás záleží" :-(
    Onech zbyvajicich 30% pro ci nerozhodnych, pro radar, pro okupaci Iraku, Afganistanu, to je vyborny kanonenfutr pro vyssi zajmy:-(
    Vas denni tisk o tom bezne nepise, ale pro podnikatele a dobrodruhy je to idealni konstelace jak vydelat baliky penez. Jsou to tisice profesionalnich vojaku, kteri se nemohou dockat az jim vyprsi sluzba aby se mohli nechat najmout za velky peniz do ruznych "security" sluzeb a "budovatelskych programu". 2tisice dollaru a vice na den to je lakadlo, kteremu malokdo nepodlehne:-(

    Take proto je tech Vasich 70% PROTI tak Vam akorat platne jako zabe galose ci neboztikovi zimnik :-(
    Za penize jit bojovat za demokracii i kdyz si to Vasich 70% nepreje?
    cha cha cha ....
    milliardy ktere tecou do Iraku,kdo ma moznost a neboji se riskovat za par mesicu muze vydelat co by nestihl za desetileti.
    2tisice na den=60tisic dollaru za mesic = je kolem millionu korun za mesic!
    to je balik kteremu malokdo rekne ne.
    Mimochodem, kdyz se shaneli dobrovolnici do Albanske Osvobozenecke Armady ve valce proti Yugoslavii na Balkane, chodili nahonci po farmach v severnim Recku a nabizeli Albanskym delnikum na farmach 6tisic marek, vstoupi li do"osvobozenecke armady". Samozrejme tisice "dobrovolniku" vstoupilo!
    Kdo to platil ?
    To je otaka k zamysleni pro ctenare.
    Take kdo to plati v Iraku dnes?
    ---------------------------------------


    http://mail.google.com/mail/#label/CH/1190c2bdf785aa3f
    ---------------------------------
    The War in Iraq Costs
    $507,543,181,478

    See the cost in your community
    http://nationalpriorities.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=182

    Number Of Iraqis Slaughtered Since The U.S. Invaded Iraq "1,194,935"
    http://www.justforeignpolicy.org/iraq/iraqdeaths.html

    ===

    Number of U.S. Military Personnel Sacrificed (Officially acknowledged) In America'sWar On Iraq 4,012
    http://icasualties.org/oif/
    ---------------------------------

    Další případ, kde si můžeme říci - hovno na nás záleží, musíme se připojit k boji, na němž nemáme žádný zájem,....
    TAK TAKHLE NE SOUZI.... !
    bojovat je treba,
    je treba rozdrtit nepritele,
    demokracie neni zadarmo..
    a kdyz za to jeste je dobre zaplaceno, kdo by nesel, ...
    jen blbejch 70% v CR ?
    ---------------------------
    God bless You

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo to platí? No přece Alex Juchelka! A Boutros. A Jerry. Američtí daňoví poplatníci. A jestli české vojáky platí český stát, pak moje máma, ségry, Magnus Maximus i Erik Sedláček.:-))

    OdpovědětVymazat
  5. To není tak docela pravda. Ono je to v podstatě na dluh a budou to splácet spíše generace příštích poplatníků...

    My na to ale doplácíme, tím, že platíme víc za benzín, apd. : )

    OdpovědětVymazat
  6. Řekl bych, že to je ještě složitější. Státní dluh, tím spíše státní dluh USA, není totéž jako dluh normální domácnosti. Nebudou to řádně splácet příští generace amerických poplatníků, já bych sázel spíše na dnešní věřitele.

    OdpovědětVymazat
  7. "Nebudou to řádně splácet příští generace amerických poplatníků...

    Ti to budou splácet třeba ve formě zvýšených výdajů na péči o veterány a nebo tím, že v rozpočtu prostě nebude místo na zlepšení domácí (americké) infrastruktury, vzdělání, apd. (války mají přednost). Těch příkladů je samozřejmě více.

    My na válku sice opravdu doplácíme již teď a jsme podle mnohých de facto v ekonomické krisi, ale daně byly Bushem sníženy (snižme daně a hurá do války! ; ) a skutečná daňová zátěž (to, co člověk platí berňáku) není tak hrozná...

    Podrobnější a fundovanější popis je k nahlédnutí zde:
    http://www.latimes.com/news/opinion/la-op-bilmes16mar16,0,389827.story

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>