22. března 2008

Souboj extrémistů

Ondřej Šlechta se dlouhodobě zaměřuje na kritiku iDNES, která z akutního nedostatků novinářů zaměstnává propagandisty. Vedle Pavla Eichlera, což je propagandista levicový, je to Adam B. Bartoš, propagandista pravicový.

Neokonservativci Bartošova střihu se nedokáží smířit s tím, že 70 % českého národa je pacifistických a xenofobních. S tím, že nijak netouží vyvážet demokracii. Trnem v oku je jim spolek Ne základnám. Bartoš dobře ví, že trockistické a ruské pozadí této iniciativy nikoho neohromí. Proto je musel spojit s neonacisty a islamisty, na to mediální establishment zabírá. Co na tom, že Jan Májíček nemá s pravicí nic společného? " „S panem Májíčkem jsem diskutoval na jedné debatě o radaru a dokázal mi, že je přesvědčeným komunistou,“ řekl pro Euro online politolog Roman Joch."

ŠOK má proto tentokrát plnou pravdu. OŠ se s tím nedokáže smířit, protože je mu líto, že ačkoliv je proti základně 70 % Čechů, trockisté v Ne základnám je nezastupují, jak správně analysoval Jan Čulík.

8 komentářů:

  1. Guyi Petersi, příliš jsem Váš příspěvek nepochopil. Mě nic z toho líto není :-)

    Jen jsem poukázal na demagogii, která se jak u neochvějných zastánců, tak i odpůrců radaru, objevuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem z věty: "Na tomto základě a na základě toho, že pod iniciativou Ne základnám jsou podepsány převážně levicové organizace, byli všichni odpůrci, či kritici výstavby amerického radaru šmahem odsouzeni a hozeni do jednoho "levicového" pytle," pochopil, že jste proti radaru, ale že je Vám líto, že hnutí Ne základnám se profiluje jako ultralevicové.

    OdpovědětVymazat
  3. Šéfredaktor ultrakonzervativního pravicově extremistického serveru mladé pravice - usvědčující argument proti trockistickému aktivistovi Májíčkovi - skupina neonacionalistikých provokatérů z řad krajní pravice - specialisté na aktivní opatření - provokace s antisionisty - neexistují pravidla - válka bez pravidel začala.
    Člověk by si z těchto formulací mohl vyvozovat, že ČR je na pokraji občanské války..

    OdpovědětVymazat
  4. Když extrémisté mluví o extrémistech, tak používají extrémní formulace, to je logické.

    OdpovědětVymazat
  5. Vnímáme rozdílně hranice extremismu - pro mě je extremismus zde:

    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Myatt

    pro vás Eurabia.cz - která pokud je v něčem extrémní, tak jen v mezích neokonzervatismu.

    OdpovědětVymazat
  6. Extrémism je dosti vágní nálepka. Možná by ji chtělo přesněji vymezit. Já ji vnímám jako označení toho, co nepatří do mainstreamu, do establishmentu.

    OdpovědětVymazat
  7. ad guy peters: Co jiného než Mladá fronta je v této zemi mainstream - a přitom bych neřekl, že by se vyznačovali právě umírněnými formulacemi.

    OdpovědětVymazat
  8. Mladá fronta je sice mainstream, ale ve své bídě vedle bulvárnosti sahají též propagandistům. To už mainstream není.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>