30. března 2008

Lidé proti radaru

O jejich minulosti informují Lidové noviny. Nic překvapivého.

16 komentářů:

  1. a to vám připadá jako normální článek? Nevím, kolik bylo agentů StB., ale předpokládám, že několik tisíc. Nepochybně mezi nimi je mnoho stoupenců zákazu potratů i liberalizace potratů, fanoušků Sparty i Slávie, no a vzhledem k tomu, že tu americké žoldáky nechce 70% lidí, agenti holt také asi většinou nebudou chtít sloužit jako terč při jaderném konfliktu. To jenom vy máte takové divné touhy.

    OdpovědětVymazat
  2. Napadá mě, Guyi Petersi, že právě poukaz na podivnou minulost někoho ze členů hnutí se kterým se ztotožňujete vy, by jste právě vy rozmetal jako první...

    Co na tom, že za hnutím Ne Základnám stojí bývalý agent STB? To se ti lidé mají sprovodit ze světa? Nebo naopak, co s tím mají dělat ostatní, i kdyby měl ten agent stokrát třeba čertí úmysly...

    Za to, že se k iniciativě, od které čekáte něco pozitivního přimkne spousta obskurností těžko stigmatizovat celé hnutí jako takové, resp. jeho myšlenky, popř. jejich "skryté úmysly".

    OdpovědětVymazat
  3. Jistě, není to representant toho spolku (aspoň doufám). Ale odpovídám sui cuique.

    Kdyby Ne základnám vystupovalo jako apolitický spolek, tak by nikdo tyto otázky asi nekladl. Ale protože vystupuje jako ultralevicový pacifistický spolek, tyto otázky je nutné klást.

    Jinak myslím, že není náhoda, že se právě v tomto spolku engagují agenti StB. Právě nyní se totiž rozhoduje o zahraniční politice ČR na hodně let. Proto je třeba všem rusofilům říci jasné ne.

    OdpovědětVymazat
  4. Proč požadujete, aby spolek byl apolitický, je to sdružení lidí, jež vzniklo s cílem zabránit vybudování základny agresivní supervelmoci v naší zemi, takže od začátku se zabývalo politickou otázkou.

    Píšete o nich různé denunciace, takže se naopak vy příliš nelišíte od toho pána.

    OdpovědětVymazat
  5. Proto je třeba všem rusofilům říci jasné ne.

    No dovolte? Jsem rusofil a se základnou, jak víte, souhlasím!

    OdpovědětVymazat
  6. OK. Měl jsem napsat "Putinovým agentům", ale to by si někdo mohl vyložit, že jsou placení. Hodně z nich to dělá z blbosti.

    OdpovědětVymazat
  7. A k čemu ještě dělat volby, o politice se na spoustu let rozhodne teď a lidi jsou většinou stejně blbí a ne tak osvícení jako vy dva.

    OdpovědětVymazat
  8. Jako právník určitě máte důkazy, že jsou Putinovými agenty. :-) Takže sem s nimi. Jinak si takováto svá ideologická (rozumějte doležalovská) tvrzení odpusťte, prosím.

    T.P.
    A proč jako rusofil jste pro základnu ???

    OdpovědětVymazat
  9. Slouží jeho zájmům, a proto jsou jeho agenty, ať už vědomými nebo nevědomými.

    OdpovědětVymazat
  10. Takže důkazy nebudou. Hmmm. Stejnou logiku mohu použít a označit Vás jako agenta Bushe. Sloužíte jeho zájmům, jste tedy agentem.

    P.S. Ten anonymní komentář, co tu ještě není :-), jsem psal já, nebyl jsem přihlášený.

    OdpovědětVymazat
  11. Problém je v tom, že ačkoliv zájmy Bushe a mé jsou v tomto souladu, objektivně dávám přednost zájmům ČR. Naproti tomu Ne základnám dává přednost zájmům Putina před zájmy ČR, což vyplývá z jejich ignorování závěrů geopolitiky.

    OdpovědětVymazat
  12. "Naproti tomu Ne základnám dává přednost zájmům Putina před zájmy ČR." Opět vychází z Petersovy domněnky, že jedině tzv. "jeho objektivní" názor (což už samo o sobě je nesmysl, který si ale nenechá vysvětlit) reprezentuje zájmy ČR, zatímco jiné názory reprezentují nějaké cizí zájmy.

    K pozornosti uvádím čerstvý související výrok Kasparova, který tvrdí, že pro Rusko je základna irelevantní. K tomu můj komentář: Na jednu stranu je vysoce pravděpodobné, že odpor proti základně je opravdu především Putinova hra a nesouvisí opravdu těsně s bezpečností a obranyschopností Ruska, na druhou stranu už ale pochybuju o tom, co Kasparov také říkal, a to, že je téma radarů a raket v Polsku a Česku cizí a nezajímavé pro běžné ruské lidi.

    OdpovědětVymazat
  13. Co je ale nejdůležitější, jemu se líbí, že zde bude ještě více než teď působit CIA, výzvědná služba s velmi nepěknou historií zasahování do suverénních záležitostí ostatních států, a bude bránit místním občanům v uplatňování jejich demokratických práv.

    OdpovědětVymazat
  14. Úžasná demagogie, Petersi. Vy tuhle zemi ještě spasíte a budete mít pomník.

    P.S. A pořád mi tu chybí můj anonymní komentář, který jsem sem odeslal. Co se s ním stalo ?

    Jan: souhlas

    OdpovědětVymazat
  15. Nevím, moderace byla zrušena a v poslední době jsem nic nemazal.

    OdpovědětVymazat
  16. Myslím, že okamžik, kdy bude některé z osob, které se aktivně zasazují o výstavbu radaru u nás (snad ještě s výjimkou Havla), postaven pomník, bude okamžikem, kdy se tu definitivně přestanu cítit doma a budu mít důvod začít hledat v klidu práci v cizině. :-) :-(

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>