28. února 2008

Quo usque tandem, Kostláne?

Quo usque tandem abutere, Kostláne, patientia nostra? Quam diu etiam furor iste tuus nos eludet? Quem ad finem sese effrenata iactabit audacia?

František Kostlán svolává demonstraci ("Přijdeme proto v daný čas (1. 3. 2008. ve 14.00 hodin) před plzeňskou Velkou synagogu číst jména nacistických obětí, stejně jako další občané.") a přitom tvrdí, že žádnou nesvolává: "Akce nebude nikým oficiálně oznámená, svolávaná ani organizovaná," protože dobře ví, že shromáždění, které se takto pokouší svolat, je zakázané.

Takto se v českých zemích naposledy chovali bolševici, pane Kostláne. Takový despekt k právu a přirozené lidské slušnosti jste se nemohl naučit jinde než u Lenina a Trockého.

Nějak jsem si nestačil všimnout, že by v ústavě stálo, že všichni mají svobodu shromaždovací, vyjma neonacistů.

8 komentářů:

  1. Tak nějak v sobě nemůžu nalézt rozhořčení, když někdo jako soukromá osoba brání náckům ve výkonu jejich demokratických práv. U těch úřadů je to něco jiného, tam si také myslím, že důležité je především aby rozhodovaly nestranně. U nácků, kteří si jdou zademonstrovat k synagoze, bych dokonce považoval za přijatelné omezit jejich lidská práva nějakou tou fackou.

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle můj post neměl vůbec na mysli to, že p. Kostlán chce bránit neonacistům využívat jejich lidská práva. Nechť tak klidně činí a nechť policie pak proti němu zakročí. Tenhle můj post měl na mysli něco úplně jiného: P. Kostlán svolává demonstraci a přitom tvrdí, že ji nesvolává. To je obludné pokrytectví.

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud je pravda toto, tak nějak začínám tu angažovanost a nenávist pana Kostlána chápat.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud je Kostlánův syn neonacista, tak naopak aktivity jeho otce nechápu.

    OdpovědětVymazat
  5. Já, ano. Ale Antifa.cz bych bral jako zdroj pro něco takového s rezervou.

    OdpovědětVymazat
  6. Na tom není zase nic až tak divného: děti hippies byly nezřídka buď punkery nebo naopak měšťáky non plus ultra. Chování Davida Kostlána lze v tomto kontextu vidět jako rebelskou reakci proti hodnotám jeho otce. Počínání Kostlána seniora je IMHO na synově blbnutí nezávislé. Smutná, ale vcelku běžná rodinná tragedie...

    OdpovědětVymazat
  7. Chování Davida Kostlána chápu. Ale aktivity jeho otce vysvětlení nemají.

    Ano, Antifa.cz je nebezpečný server, ale jejich informacím se podle mne věřit dá. Mají na ně rozsáhlé zpravodajské prostředky.

    OdpovědětVymazat
  8. Chování Davida Kostlána chápu. Ale aktivity jeho otce vysvětlení nemají.
    To třeba ne, ale nekladl bych tuto nevysvětlitelnost do souvislosti s vyváděním jeho syna. Nedovedu si představit, že bych přestal být pravoslavným, kdyby se můj syn dal na pohanství, atheism nebo satanism.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>