23. února 2008

Justin Raimondo se mýlí

Ve svém článku Iraq and the Kosovo Connection (přeloženo jako Justin Raimondo: Irácké a kosovské souvislosti) Raimondo tvrdí: "We are, it seems, presently engaged in a two-front "civilizational" conflict: with the Slavic world, in central and eastern Europe, as well as in the rest of Russia's "near abroad"; and with Sunni insurgents and Shi'ite Iranians, i.e., a good deal of the Islamic world." ("Vypadá to, že jsme byli zavlečeni do války na dvou „civilizačních“ frontách: se slovanským světem ve střední a východní Evropě a se sunitskými povstalci a šítskými Íránci.")

Ve skutečnosti neexistuje nic takového jako "Slavic world". Srbští chauvinisté jsou, vyjma Ruska, zcela isolováni: "Proti vyhlášení samostatného Kosova dnes přišlo na Palackého náměstí v Praze demonstrovat zhruba sto lidí. Akci svolal Ivan Hadrava, původně očekával, že přijde tisícovka demonstrantů." Podporují je toliko extrémisté, ale od nich se opatrně distancují: "Z toho, že na náměstí dorazilo i několik desítek radikálů z Autonomních nacionalistů, neměli účastníci protestu radost. "Není nám to příjemné, ale vyhnat je nemůžeme. Zkusíme je přimět, aby nedělali problémy," doufal Hadrava."

2 komentáře:

  1. Ale no tak. Srbsko má daleko výraznější podporu i v ČR. Na druhé straně USA a Německo jsou schopny zajistit pro muslimské Albánce ve světě podporu větší.

    OdpovědětVymazat
  2. Tichá voda břehy mele. Kde nic tu nic, najednou letí Vondra z vokna. A srbožroutské ťululum, které ze svých žvástů lautr nic nemělo, putuje oblečené ve fialové tunice hanby do převýchovného tábora.

    Ten pán je velice chytrý, jeho výborný článek pro Vás musí být jak červený hadr, co?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>