29. prosince 2007

Guy Peters: Štouralovy polluce

Musím říci, že mentalita trollů je mi naprosto nepochopitelná. Zdejší troll, který si říká Štoural, se vyznačuje tím, že do náhodně vybraných článků vepisuje robotický text, někdy dokonce několikrát pod sebou. Nechápu, jak může mít uspokojení z toho, že nějakou dobu jsou kommentáře zasviněny jeho texty, ačkoliv dobře ví, že po čase stejně přijdu a tu špínu odstraním.

Důvodem je zřejmě psychologické ustrojení znečišťovatelů studánek a sprayerů: Nepošpiněný prostor je zneklidňuje, a proto chvátají s tím, aby jej poskvrnili svou ejakulací. Zjevně si tak vykompensují své pocity méněcennosti z nechopnosti vytvořit cokoliv positivního a nebýt pouhými parasity.

4 komentáře:

  1. Nepošpiněný prostor je zneklidňuje, a proto chvátají s tím, aby jej poskvrnili svou ejakulací.

    Ono některé koncepty nejsou v určitých situacích zas tak zcela od věci:

    http://wikipedie.blogspot.com/2007/09/koncept-zneitn.html

    OdpovědětVymazat
  2. To ano, ale zde je to v jiném významu. Tam jsem hovořil konceptu obecného a abstraktního znečištění, zde o znečišťování tohoto blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. No, zajímalo by mě proč rozlišovat znečišťování internetu (či jeho konkrétní části) a společnosti jako celku.

    Vždyť existují i lidé, kteří mají při pohledu na relativně fungující společnost také nutkavou potřebu ji znečistit (newspeakem "obohatit") svými jedy. Ostatně bylo by divné, kdyby se touha znečišťovat orientovala pouze na diskuse na internetu, vozy metra či sídlištní zdi.

    Pokud někdo spatří, že se to takovým lidem úspěšně daří, pak vcelku logicky mluví o čemsi jako znečištění.

    OdpovědětVymazat
  4. Protože v tom prvním případě jsem neměl vznešeně mluvit o znečišťování (zřejmě jsem tím konceptem sám poznamenán), nýbrž o "dělání borelu". A to je zásadní rozdíl. Dělat bordel totiž škodí druhému – poškozenému.

    Jinak v tom původním článku jsem kritisoval právě zneužívání pojmu znečištění na úplně jiné věci, např. právě na rasovou diversitu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>