9. prosince 2007

Jiný pohled na antisemitism

Uvádí jej v rozhovoru se švédským levicově radikální magazínem FiB Israel Shamir (originál, anglický překlad a český překlad. Autorem českého překladu je slavný Erik Sedláček. Na rozdíl od bídné úrovně jiných překladů k němu nemám podstatných výhrad. Jen ve větě: "This view was unknown previously, as the Church and the Ulema thought that the problem between Jews and Gentiles is a religious problem; conversion of a Jew into Christianity or Islam removed the problem." je třeba respektovat perfektnost a souslednost časovou, tj. nikoliv "problém mizel", ale "problém zmizí". A "Moscow had to carry on a war unsupportable by the government" znamená "Moskva musela vést válku nepodporovatelnou státem".)

Bez ohledu na to, že obvinění z antisemitismu je společenskou popravou, Jean Ziegler, zvláštní zpravodaj OSN, prohlásil, že Israel je nejhorší koloniální régime. Naproti tomu ultralevicovému primátoru Londýna, Kenu Livingstoneovi, se nevyplatilo, když přirovnal novináře k dozorci v nacistickém koncentračním táboře, nevěda o tom, že journalista je Žid.

Nový antisemitism však skutečně existuje. Jeho obětí jsou Arabové či muslimové obecně, jak o tom píše Lukáš Lhoťan. Instituce jako je MEMRI a jednotlivci jako je Daniel Pipes nebo Gisèle Littman se usilovně snaží rozpoutat III. světovou válku tím, že v EU a USA budou vyvolávat pocit ohrožení ze strany Arabů a muslimů.

2 komentáře:

  1. Do řad těch, kteří se snaží vyvolat třetí světovou válku štvaním proti muslimům, můžete s klidem zařadit celou českou tzv. "pravici" - servery eurabia, eportal a samozřejmě Neffa a jeho bandu.

    OdpovědětVymazat
  2. vodrikanyho chleba nejvetsi krajic Vodnicku :-(

    jen co bouchne neco vetsiho az nejvetsiho v Evrope, HOLOCAUST na muslimy se rozjede. Zacni hledat jmeno,ale pozor na posvatnost Kristalove noci, ta je navzdy obsazena, holocaustem potvrzena,
    nazev jiny vymysli, napred se fsak zamysli, at zas neco neposeres kdyz do ust si stvani beres :-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>