11. listopadu 2007

Přesná analysa

Bohumil Doležal opět přesně analysoval, proč neonacisté nemají chanci. Nejprve zcela správně zkritisoval Miroslava Mareše: "Politolog Mareš v sobě zase nezapře Klause: „Zatím nebezpečí, že by neonacisté zvrátili režim nebo dokázali vyvolat větší etnické nepokoje, nehrozí. Chybí jim k tomu ekonomická moc.“ To je vysvětlení v podstatě marxistické. Houbeles ekonomická moc. Chybí jim jakákoli změřitelná podpora veřejnosti. Kdyby ji měli, a dost velkou, ekonomickou moc si už nějak přitáhli." Pak citoval správné vysvětlení: "Takže nejlépe neonacisty charakterizoval jakýsi obchodník ze Starého města: „O žádnou ideologii jim nejde. Je jim jedno, jestli se porvou v židovském městě nebo na Spartě.“ To je řečeno velmi přesně a vystihuje to taky „společenskou nebezpečnost“ těchto hnutí." Přesně ten dojem mám taky.

5 komentářů:

  1. O žádnou ideologii jim nejde. Je jim jedno, jestli se porvou v židovském městě nebo na Spartě.“ To je řečeno velmi přesně a vystihuje to taky „společenskou nebezpečnost“ těchto hnutí."
    ---------------------------------
    necemu v CR asi nerozumim:-(
    obecne totiz plati, ze pokud jde nejake skupine o to jen "porvat" jedno kde zda na Sparte Slavii ci v Josefove, pak nebezpecnost, spolecenska nebezpecnost takove skupiny je mnohem mensi nez jine skupiny, ktera ma ideologii a sleduje ideologicke cile. Cim dlouhodobejsi tim nebezpecnejsi.

    Nedomnivam se, ze nazory na hole lebky jako na skupinu rvacu bez cile jsou spravne. Neni to nazor prilis zjednoduseny?, Mozna hole lebky podcenujete. Obavam se ze jim jde o neco vice nez se jen poprat, jedno kde. Co se rozhlednout kolem a pokusit se najit duvody a priciny?

    OdpovědětVymazat
  2. u vubec, nekdo si na politickem hristi sakra protireci?

    Kdyz se to hodi tak je to jen parta rvacu, kteri se perou jedno kde, na Sparte nebo u Zidovskeho hrbitova?
    Ze zase jini pestuji superkult super nebezpecnosti nacismu alias neonacismu? Ten se nekomu v CR hodi vice nez mene. A blbej lid jim to papa... a pak.....cim je krmenej to blinka :-(

    Co nebezpecnost lidi a skupin, kteri vyznavaji nazor, ze navrat ke kralovstvi a staremu Habsburskemu mocnarstvi by byl resenim?
    Nic? zadne kralovske nebezpeci neciha? Zato navrat k nacismu jako nebezpeci Evropy c 1? Novy Hitler na obzoru? nejvetsi nebezpeci hrozi opakovanim pro prisich 1000let? cha cha cha
    Delat z lidi blbce na to jsou nekteri experti experti. Kosiky a namaceni ve Vltave tu nekdo pred casem vzpominal:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Doležal také napsal (cituji z dnešního Psa): "pokus neonacistů o pochod někdejší židovskou čtvrtí byla nechutná a drzá provokace. Je dobře, že byla zakázána..."

    Souhlasíte s tím Vy, bezbřehý liberál? Nebo zradíte svého guru Doležala a postavíte se proti němu?

    Mimochodem ten článek obsahuje větu, s kterou se ztotožňuji výjimečně já: "to se to dnes demonstruje občanská kuráž, v bezpečí za policejními kordony!"

    OdpovědětVymazat
  4. BTW, s tím, že hololebci žádné nebezpečí pro tuto zemi neznamenají, protože mají nulovou podporu ve společnosti, se ztotožňuji rovněž. Jde zde skutečně o hysterii proti neexistujícímu nebezpečí a myslím, že to židovské organisace a jim poplatní veřejní činitelé s alarmováním přehnali. Nakonec to dopadlo ještě únosně: establishmenťáci si pokojně mávali israelskými vlajkami na Staromáku a nácky mydlili anarchoši za assistence policie.

    Mimochodem: myslím si, že odpor proti české vojenské účasti na válce v Iráku hololebci svou provokací notně zdiskreditovali. Antiamerikanismus a antiradarismus si v české společnosti zaslouží důstojnější nositele.

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto s ním nesouhlasím. Je to sice guru, ale nehodlám ho slepě následovat naprosto ve všem.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>