24. listopadu 2007

Nebezpečí demoliberalismu

Integrální katholíci a jiní nacionalisté varují před nebezpečím demoliberalismu. K jejich médiím patří Národní tisková agentura, Te Deum, Sodalitium pianum a obecná Altermedia. Jak by to v ČR vypadalo, kdyby získali moc, o tom svědčí IV. polská republika Práva a spravedlnosti. Příkladem je článek Estery Lobkowicz Żołnierze przyszłości, czyli kto umrze za demoliberalizm? (český výtah)

Program, který kritisují, je ten, ke kterému se hlásím, tj. legalisace potratu, euthanasie, homosexuálního manželství a drog. "Není náhodou, že na různých mezinárodních konferencích organizovaných pod patronátem OSN stály v obraně nenarozeného života jen všechny islámské státy a Vatikán proti zbytku světa." Ano, to není, stejně jako není náhoda, že islamisté a Vatikán společně bojovali proti právu karikovat proroka Muhammada.

1 komentář:

  1. IV. RP (respektive její program) bude možné objektivně zhodnotit až s časovým odstupem. Osobně tam vidím jak pozitivní, tak negativní prvky. Pořád lepší než postkomunisté, kteří v posledních dvouch volbách docela vyhořeli.

    Kdyždopádně je na tom Polsko teď dobře v tom, že tam hrají v koalici i v opozici prim pravicové strany. Liberálně-konzervativní PO jako základ vlády a sociálně konzervativní PiS jako opozice. Samoobronu zlikvidovali její skandály a LPR se dostala ze Sejmu sama tím, že si začala hrát na druhý PiS a opustila tím program národního radikalismu, pro který byla zvolena.

    Antický Řím nepadl proto, že jej porazila politická či vojenská moc, ale proto, že opadla motivace občanů k jeho obraně. Dnes můžeme v islámských zemích najít miliony lidí, kteří prohlašují, že jsou pro Alláha ochotni obětovat život. Za co jsou lidé v západních zemích ochotni položit život svůj? - To je samo o sobě naprostá pravda.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>