5. října 2007

Poučení z Aktronovy kandidatury

Aktron je jeden z nejhorších wiki správců. Nejen, že zcela ignoruje žádosti wikipedistů druhé kategorie, on je navíc tyranisuje, jak jen to jde. Přitom k vlastním pochybením není schopen se postavit čelem. Už před více než rokem vyzradil osobní údaje mM. Ač ho mM x-krát žádal o nápravu, jediná odpověď tohoto "správce" (spíše však jen zastydlého puberťáka) byla vyhrožování zablokováním.

Nyní přešel na jinou notu. Prý to nejde. To je obvyklá výmluva wiki správců, když jsou líní něco udělat. Proto jsem jim přímo na wiki napsal podrobný návod. Jediná odpověď těhle gaunerů byla ignorace.

Aktron si neuvědomil, že na en: není tyranie, takže o jeho bohaté zkušenosti s blokováním není právě poptávka. Přesto kandidoval. Jak píše na svém blogu, očekával, že bude dotazován, k jaké názorové straně bych se případně přiklonil. Ale na en: není establishment tak všemocný jako na cs:. Mnohem více se tam zodpovídá kommunitě. VanTucky Aktronovi vysvětlil pro něj překvapivou novinku: "Being an admin means being able to explain things, politely and clearly, to people from all walks of life." To muselo Aktrona shockovat, protože zdvořilost se na cs: od správců rozhodně nevyžaduje.

Aktron se sám ve své kandidatuře vytahoval, že je správce na cs:. Jako kdyby to nebylo pro kandidaturu na en: diskvalifikací. A pak se divil, že jsem jeho zneužívání funkce podrobně kommentoval.

Zkrátka a dobře. Střet Západu se Severní Koreou skončil úspěchem pro Západ (remisa v poměru 14 : 14). "Nu což, zkusili jsme, až bude příznivější vítr a všichni budeme chytřejí může být kandidatura úspěšnější. Nyní ne." Věřím, že se Aktronova předpověď, že Západ jednou podlehne, nevyplní.

0 – počet kommentářů:

Okomentovat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>