7. října 2007

Historie v pojetí Maxe

Max: "Dále není znám případ, kdy by byl odvolán velitel koncentračního tábora za to, že špatným vedením tábora ohrozil životy vězňů." Wiki: "According to The Buchenwald Report, Col. Koch was arrested in August 1943 by the Gestapo for forgery, embezzlement, mismanagement, and insubordination. The prosecutor was SS judge Konrad Morgen. After an investigation and trial that determined Koch had ordered Walter Krämer and his medical assistant Peix killed, to prevent their discussing the fact they had treated him for syphilis. Koch was condemned to death, and executed by firing squad on 5 April 1945, one week before Americans arrived." (zdůrazněno mnou)

Max: "Velitel Janovský měl za služebnou Romku internovanou v táboře, která mu uklízela a vařila. Janecký ji podle svědectví vězňů bral sebou do města do kina. Něco takového bylo v koncentračních táborech nemyslitelné." Artur Radvanský: "Ty v Osvětimi často řídil "Anděl smrti", doktor Josef Mengele. "Byl to nádhernej chlap, po kterém ženské šílely. Říkal mi: Arture, namasírujte mi prosím záda," říká Radvanský, který prý nacistickému běsnění unikl tím, že si ho v Osvětimi vybral jako svého sluhu šéflékař Eduard Wirths." "Radvanského bezprostřední nadřízený, esesák Olschnegger, zase předával vězňům informace o tom, co se chystá, a nechával Radvanského v nestřežených chvílích poslouchat české vysílání na rádiu, které měl v kanceláři Wirths."

1 komentář:

  1. Opatrně prosím. Koch byl sice byl sice odsouzen a popraven za mismanagement, tedy za špatné vedení, ale nikoli za to, že by špatným vedením tábora ohrozil životy věžňů...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>