29. září 2007

Popravčí četa na wiki

Má složení Chmee2, Aktron, Limojoe – všechno zkušení kati. Jak to funguje? Znelíbíte se Náckovi Pospíšilovi, protože naivně opravujete jeho pitomosti (i když není v lidských silách všechny jeho výrony sledovat). Jak geniálně rozpoznal ve své analyse Ross Hedvíček (stačily mu pouhé 2 měsíce, aby viděl, jak to na wiki chodí), Cynik pak zavelí troufalce zastřelit. Vždy se ochotný kat najde.

Co na tom, že v každém civilisovaném společenství platí nullum crimen sine lege. Wiki se místo toho řídí jesuitským heslem: Účel světí prostředky. Tak je nebožák potrestán "za soustavný trolling, obtěžování a rozdmýchávání pří" třemi katy v nejlepší tradici stalinských trojek. Co na tom, že takové prohřešky na wiki nejsou trestné? Když se kácí les, tak lítají třísky, soudruhu.

Chmee2 je dokonce posedlý blokováním jako drogou, že je mu jedno, že Aktron sice dal souhlas k měsíci, ale nedal souhlas ke 14 dnům. Hlavně, aby už mohl zmáčknout to tlačítko a dostat další dávku.

Tomáš Pecina se tedy krutě mýlí. Na wiki nejen, že totalita nekončí, ale naopak se vrací do dob stalinismu. Myslím, že kdo by chtěl zkoumat mentalitu dozorců v koncentračních táborech, tak by měl na wiki skvělý studijní materiál.

4 komentáře:

  1. Nemýlím: to všechno jsou průvodní znaky pádu totality.

    OdpovědětVymazat
  2. No, abych se přiznal, trochu mi připomínáte poúnorové exulanty, kteří v 50. letech také čekali, že to každým dnem praskne.

    Oni nejsou schopni potrestat ani vulgárního Cynika. Na wiki chybí elementární spravedlnost; to není příznak nějaké reformy.

    OdpovědětVymazat
  3. S poúnorovými exulanty je to možné, ale stejně jako v 80. letech se dění na cs.wiki dá sledovat jen ze signálů pod povrchem. A odtamtud zní nespokojenost: diktatura se stala nepohodlnou téměř všem, zvlášť když dnes už "revoluce požírá své děti" v podobách tak bizarních, jako je lynch Medvídka Pů, který se podobá nenáviděnému – protože skutečně vzdělanému – uživateli.

    OdpovědětVymazat
  4. Všeobecnou nespokojenost nepozoruji; zdá se mi, že je to jen Vaše zbožné přání.

    Plebs dokáže zabránit nejhorším excessům, jako když se mu establishment pokoušel vnutit Cynika za správce, ale to je tak všechno. Osud Medvídka Pú je mu dokonale lhostejný. Nebo Vy jste snad zaznamenal nějaké protesty?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>