7. srpna 2007

Na wiki diktatura nekončí

Tomáš Pecina nedávno napsal příliš optimistický text Stručná zpráva o konci jedné diktatury, který pochválil dokonce i František Fuka. Domnívám se, že autor se fatálně zmýlil, na wiki diktatura rozhodně nekončí.

Pod vlivem toho, že jeden z nejhorších despotů z wiki, Petr K, neprošel hlasováním o znovupřidělení správcovských práv, o němž si myslel, že bude pouhou formalitou, a že Miraceti v náhlém záchvatu sebereflexe do ArbComu nekandidoval, jsem i já vyjádřil opatrný optimism. Nicméně jsem publikoval jasnou předpověď: "Dostane-li se tedy on [Cynik], Petr K či Che do ArbComu, období Tání skončí stejně rychle jako po XX. sjezdu." První sice neprošel, druhý v záchvatu sebepoznání na kandidaturu resignoval, ale třetí prošel. Tomáš Pecina je proto na omylu: Diktatura na české části původní wikipedie je živá a zdravá a má se čile k světu.

Klíčovou roli bude mít "Chruščov" Okino. Pokusí se wiki zreformovat? Nebo ho sejme nějaký Brežněv? Nechci Okinovi nějak křivdit, ale myslím, že je to jen takový Władysław Gomułka. Nebo je to přeci jen Imre Nagy? Necháme se překvapit.

5 komentářů:

  1. Tak zase je tu co číst. To je dobře:-) Vy se pro změnu navážíte do Petra K. a přitom to není tak dlouho, co jste se zde jeho jednání bránil, když se na wikipedii řešilo, že se podepisuje arabsky. A dokonce je prý jiné barvy kůže...

    OdpovědětVymazat
  2. Zřejmě si nerozumíme. Považuji činnost Petra K. za velice špatnou, to však nic nemění na tom, že by neměl být chicanován jen proto, že si zvolil "nevhodný" podpis. Mne např. na en: za to nikdo nechicanuje.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za zmínku mojí maličkosti :) Člověka vždycky potěší, když se o něj ostatní starají a jak se říká, i negativní reklama je reklama.

    A abych k Vám byl upřímný - je mi vlastně docela jedno, co si o mně myslíte (a následně dáváte na blog), je to Vaše věc. Mě zajímají jiné věci, ale mohu Vám jedině poděkovat, zase jsem se při čtení Vašich příspěvků od plic zasmál, díky.

    Přeji hodně štěstí s léčením stihomamu.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemáte zač, rádo se stalo.

    O jakém stihomamu mluvíte? Nejsem snad lynchován už téměř 2 roky? To je jen má chorobná představa? Nemá být lynch prodloužen na doživotí? To je opět jen má chorobná představa? Obávám se, že trpíte akutní ztrátou kontaktu s realitou.

    OdpovědětVymazat
  5. Musím vyjádřit své souhlasy jak s názorem Petra K. (ano, trpíte chorobnými představami), ale i vámi (myslím že rovněž trpíte akutní ztrátou kontaktu s realitou)...není nad to, když si člověk sám stanoví diagnózu. To se počítá k dobru.

    Ale jinak vám fandím. Ovládněte wikipedii a všechny správce a wikipedisty vykopejte

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>