15. listopadu 2006

Kultura v Čechách

Tuším, že v době začátku války v Iráku vznikl „úžasný” hit »Bagdád« . V ČR je dle všeho skupina »Divokej Bill« značně oblíbená a je o ní i zmínka na české Wikipedii.

S „protestním” textem další velmi úspěšné a vyhledávané „písně” – tentokráte hip hop od neméně oblíbené »MC Šaman« – se lze seznámit např. zde a celé „dílo” si pak možno i poslechnout ve formátu mp3.

Co si myslet o tvůrcích, interpretech a hlavně konzumentech takovýchto sraček? Kde se v nich bere ta nenávist ke všemu americkému? Kdo jim leje do hlav ty primitivní názory? Škola, rodiče, nebo obojí?, … či snad televize?

Copak jim dosud nikdo nikdy neprozradil, kdo vždy tahal Evropu z její vlastní bryndy (dvou svět. válek)? Že nebýt těch – podle nich – ‚amerických blbečků’, tak že by si dnes stěží mohli tyto své stupidity pobroukávat v češtině? Všichni ti dnešní hlupáci si neuvědomují, že bez zásahu USA by se v Evropě mluvilo asi jen německy nebo – a to nejspíš – rusky.

Stejně jako autor článku na respekt.cz si myslím, že v kultuře toho kterého státu se zákonitě odráží i převažující myšlenkové a názorové směry jeho obyvatel.

11 komentářů:

  1. Co si myslí pár blbců nezobrazuje názor národa.

    OdpovědětVymazat
  2. A co kdyz ti blbci tvori vetsinu naroda?

    OdpovědětVymazat
  3. Priklanim se k nazoru, ze blbci jsou tam vetsinou. Ja bych je pro jistotu bombardoval. Kill them all, let God sort them out!

    OdpovědětVymazat
  4. Nepatřím k nějakým extra obdivovatelům Ameriky, ale kde se v býv. ČSSR bere ta nenávist k USA, to by mě zajímalo.

    Možná to je uměle vyvolávané, jako např. akce české ambasády v USA, nebo já nevím.

    President Klaus si dobře rozumí s Putinem, byl pro závislost na ruském zemním plynu, teď zase radí využívání uhlí a jaderné energie, paktuje se s komunisty

    OdpovědětVymazat
  5. Ja doufam ze vas to blby a cernobily pravicactvi jednou prejde. Vy byste misto komunistickejch lidovejch tribunalu nejradsi ustanovili pravicacky lidovy tribunaly. Sice pisnicku Bagdad rad nemam, ale Americani si to posledni dobou posrali kde mohli tak at se nedivi, ze je nemaji po svete radi

    OdpovědětVymazat
  6. Proboha, jděte do háje. Tady každej, kdo má jen trochu mezi ušima, ví, že DiBil je stejně debilní a trapně komerční skupina jako Chinaski, která když přijede na chariťák, kde všichni hrajou zadarmo, tak si řekne o 20 tácu na jednoho "muzikanta", a vy z toho děláte jednohlasný projev národa jak nějací Pepíci z Dolních Kotěhůlek.

    OdpovědětVymazat
  7. Myslim,ze nasi p.t.emigranti v Rakousku a USA maji prd napraci,ze se zaobiraji takovyma hloupostma. V Cesku se tomu rika: delat z velblouda komara.

    Pane Hedvicek,vy muzete nastoupit do US.army a hrdinne bombardovat civilisty v Bagdadu.

    I kdyz,voni by vas spise dali k pechote,to je ten spravny konnonen-futter.
    A na zemi uz nejsou Yankees takovi hrdinove,zbabele se schovavaj a i presto Iracane z hnuti odporu je strilej jak skodnou.

    OdpovědětVymazat
  8. (…)DiBil je stejně debilní a trapně komerční skupina (…) si řekne o 20 tácu na jednoho "muzikanta"(…)

    Kdyby neměli návštěvnost, tak by jim přece nikdo nezaplatil.

    (…)nasi p.t. emigranti v Rakousku a USA maji prd na praci, ze se zaobiraji takovyma hloupostma. (…) delat z velblouda komara.

    Jak se denně přesvědčuji, tak protiamerický postoj má v postkom. ČR stále více lidí. A to nejen mladých. Však ti mladí jsou neustále všelijak „masírováni” – např. českou televizí.

    Obě „kapely” (Divoký Bill i MC Šaman) jsou údajně velmi dobře honorovány, s jejich „uměním” a názory v textech se tedy ztotožňuje početné české publikum. Nejde přece vůbec o to, že nějaký »gangsta rapper« plodí podobné vulgarity.

    OdpovědětVymazat
  9. mM
    said...Jak se denně přesvědčuji, tak protiamerický postoj má v postkom. ČR stále více lidí.

    A cemu se divite? Ameriku (USA) uz nenavidi cely svet,za jejich politiku. K chovani stalinskeho Ruska ci nacistickeho Nemecka nemaji dnesni USA daleko.

    A ty reci o masirovani mozku Ceskou TV si take muzete odpustit. Staci se nekdy podivat na zpravodajstvi ORF ci precist si rakouske noviny.

    O americkem tisku, TV stanici FOX NEWS a podobnych hlasnych trub co masiruji prumerneho Amika tak,ze dekuje Bohu rano i vecer,ze mu jeste teroriste z Al-Kayda nepodrezali krk od ucha k uchu.

    Vsude je to stejne, sdelovaci prostredky v Evrope i Americe lidem lzou,jako kdyz Rude pravo tisklo.

    Protoze,jedine zmanipulovany a vystraseny obcan,je ten spravny material,ktery se dobre ovlada.

    Posledni svobodne medium je jeste INTERNET. Otazkou je - jak dlouho.

    OdpovědětVymazat
  10. no víte záběry z oslav z padnutí dvojčat byly z rok starýho ramadánu,zabíjet civilisty je špatný kdykoli a kdekoli, pokud ještě náležíme k lidem,podivejte se někam kolik lidí šlo na elektrický křeslo za bushova senátorování nejvíc v histori toho státu,zapoměl sem kterej to byl, a sem línej se dívat sám, píseň vznikla když mi 14 letá holka řekla že bombardovat afganský děti je dobrý protože by z nich vyrostli teroristi a to je v pořádku? Prosim? Když byla první válka v iráku novináři mohli kamkoli, brutální obrázky způsobily pokles popularity války a amíci se museli stáhnout, teť je vše cenzurováno, a obliba války v usa a jeho satelitech neklesá, až budou v televizi pravdivý záběry přestanu to zpívat ok?

    OdpovědětVymazat
  11. Lidi,lidi. Nejsem nějaký extra proti Americe, ale vemte si, jak se za posledních několik let Amerika Chová, tato písnička nemá lámata rekordy, má infromovat co si ostatní neuvědomujou. Amerika prostě se snaží ovládat Nejenom Evropu ( blbě jsem se vyjádřil )- Vláda Ameriky se snží ovládnout nejenom Evropu, ale i svět. Do Íráku šla Amerika jen kvůli ropě...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>