4. října 2006

Hranice USA s Mexikem z českého pohledu

Autor Jan Daněk to má nějak popletené, alespoň co se týče názvu jeho článku Železná opona se vrací. Má chránit USA. Viz Centrum.cz .

Přirovnává totiž (úplně zcestně) situaci i opatření na hranici USA s Mexikem k někdejší ostraze a hraničním zátarasům socialistických států – tzv. »Železné oponě«. Zjevně tedy buď nezná význam slov imigrace a emigrace, nebo se snaží i on – a to bude ten pravý důvod – alespoň takto pošpinit ty „zlé“ Američany.

Člověk se nestačí divit a při čtení některých diskusních příspěvků pak i pochybuje o zdravém rozumu pisatelů.

8 komentářů:

  1. Zelezna opona byla naoko ochrana pred nepritelem ale ve skutecnosti, coz vsichni vime, drzela lidi od uplachnuti z blaha komunismu.
    Planovany plot mezi Mex a US je pravy opak.

    OdpovědětVymazat
  2. Imigrace je morálně neutrální, není třeba ji jakkoli ospravedlňovat. Máte-li ovšem představu, že stát má na své občany právo (tj. že oni jsou tu pro stát, ne stát pro ně), nezbývá mi než připustit, že pak jsou z Vašeho pohledu nemravní všichni emigranti.

    OdpovědětVymazat
  3. (…) pak jsou z Vašeho pohledu nemravní všichni emigranti.

    Však ono to tak i vypadá.

    OdpovědětVymazat
  4. jvano, plot mezi Zapadem a CSSR drzel lidi od utikani ven, pred komunistickym rezimem..
    Plot mezi Mexikem a USA ma zabranovat milionum lidi na zaplavovani USA. Mexiko nebrani svym lidem aby odchazeli, jako CSSR a naopak se jim to hodi.
    Mate to s tou emigraci nejak popletene.

    OdpovědětVymazat
  5. Mate to s tou emigraci nejak popletene.

    Řekl bych, že nejenom s ní. Ono ostatně mnoho lidí býv. ČSSR uvažuje podobně a na emigranty se dívá skrze prsty. Podepsal se na nich bolševik a oni mají úplně pokřivené myšlení i úsudek.

    Proto také ty žvásty typu ‚zdrhnul za lepším’, ‚porušil tehdejší zákony’, ‚§ 109 i konfiskace (krádež) jejich majetku byly správné’ … atd.atp.

    Nikoho z nich ani náhodou nenapadne, že někdo už mohl mít toho věčného „předhánění” kapitalismu a budování socialistického „ráje” plné zuby. Většinou jim už není pomoci.

    OdpovědětVymazat
  6. Co tohle je za „duchaplné” bláboly?

    OdpovědětVymazat
  7. Smazal jsem 2x „básnický” komentář, který mi nedával smysl a pochybuji, že by to oslovilo i někoho dalšího. Je tu ale znova, tak nevím, kdo z nás je »obsedantní«.

    A ten »dohad« je chybný.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>