15. srpna 2006

Nejlepší senátor

Aktivity Zdeňka Bárty dlouhodobě sleduji a přeji mu, aby v letošních volbách obhájil svůj mandát. Zatím si můžete přečíst jeho nejnovější kázání.

Václav Havel: "Zdeňka Bártu znám dlouhá léta a vím, kolik důležité a dobré práce statečně dělal už v éře komunismu. Vnímám ho jako člověka hluboce svázaného s Litoměřickem a Slánskem a vím, že je to člověk, který se vždycky řídil především svým svědomím. V Senátu odvedl úctyhodný kus práce, věnoval se i tématům, kterým se jiní senátoři vyhýbali a proto, kdybych žil v jeho volebním okrsku, zcela určitě bych ho opět volil."

Seznam kandidátů.

Updated.

12 komentářů:

  1. Ano, Bárta jako jeden z mála místních politiků vyjádřil sympathie k sudetoněmecké krajanské organisaci, za což mu patří uznání.

    Just for the record (zároveň vyhlašuji soutěž o nejlepší překlad této frase do češtiny), Tritol je odvozeno od troll, od trotl nebo od té výbušniny?

    OdpovědětVymazat
  2. Just for the record bych v této situaci přeložil "jen pro upřesnění".

    OdpovědětVymazat
  3. A není to "právě pro záznam (zápis)"?

    OdpovědětVymazat
  4. Mě napadlo "Jen pro úplnost", sle to je spíš "For completeness' sake".

    OdpovědětVymazat
  5. Jako Konservativní strana vyhnání sudetských Němců odsuzujeme. Nacionalistické křídlo ve straně máme také, ale to se zatím daří pacifikovat (možná už zemřelo nebo vystoupilo, dlouhou jsem ty dva neviděl).

    OdpovědětVymazat
  6. Dostali náhradu od spolkové vlády.

    Bráno takto, jejich největší odměnou bylo, že nemuseli v Československu žít, ale to nic nemění na tom, že jejich požadavky jsou oprávněné, protože genocidium nelze nijak ospravedlnit a nepromlčuje se.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>