3. srpna 2006

Kryptokommunista Fuka

Ačkoliv se has-been Fuka bloggerům vždycky vysmíval, má vlastní blog. Ačkoliv Fuka je pro svou údajnou znalost anglosaských reálií považován za výtečného překladatele, nedávno přirovnal Rushe Limbaugha k Miroslavu Sládkovi. Těží z toho, že ti, kdo vědí, kdo je Rush Limbaugh, nevědí, kdo je Miroslav Sládek a vice versa.

Naštěstí tuto typickou fukovinu můžeme uvést na pravou míru.

Miroslav Sládek je malý český odvar z Haidera či Le Pena. Nejvíce se asi podobá Žirinovskému.

Kdo je Rush Limbaugh? Zde je jeho krédo:

I love being a conservative. We conservatives are proud of our philosophy. Unlike our liberal friends, who are constantly looking for new words to conceal their true beliefs and are in a perpetual state of reinvention, we conservatives are unapologetic about our ideals.

  • We are confident in our principles and energetic about openly advancing them. We believe in individual liberty, limited government, capitalism, the rule of law, faith, a color-blind society and national security.
  • We support school choice, enterprise zones, tax cuts, welfare reform, faith-based initiatives, political speech, homeowner rights and the war on terrorism.
  • And at our core we embrace and celebrate the most magnificent governing document ever ratified by any nation — the U.S. Constitution. Along with the Declaration of Independence, which recognizes our God-given natural right to be free, it is the foundation on which our government is built and has enabled us to flourish as a people.
  • We conservatives are never stronger than when we are advancing our principles.
Není divu, že něco takového se malému českému kryptokommunistu Fukovi zajídá.

13 komentářů:

  1. Off-topic: Dr.Marie Altrichterová z Fukova chorobopisu byla moje dorostová psychiatrička, ke které jsem šel začít hrát divadlo na Modrou knížku. Tato bystrá žena hbitě pochopila, o co mi jde a výtečně spolupracovala ("psychopatie s výrazně schizoidními rysy" apod.) Můj dorostový lékař Kabíček byl ale bývalý vojenský doktor a zneužil této mé diagnosy k tomu, že mě nedoporučil na řidičák. Kvůli němu jsem si ho dělal až v Americe.

    OdpovědětVymazat
  2. Pár "morálních kréd" přímo z úst pana Limbaugha (ke kterému rozhodně nemám odpor, ale baví mě, podobně jako Sládek):

    Like all idolatries, democratism substitutes a false god for the real, a love of process for a love of country.

    Homosexuality is not a civil right. Its rise almost always is accompanied, as in the Weimar Republic, with a decay of society and a collapse of its basic cinder block, the family.

    Our culture is superior. Our culture is superior because our religion is Christianity and that is the truth that makes men free.

    A další podobné... (stačí vyhledat "Rush Limbaugh Quotes" např. na Google)

    Třešničkou na dortu je fakt, že Limbaugh je křesťan, vehementně zakazující sex mimo manželství. Nedávno u něj na letišti našli balení Viagry bez receptu. Limbaugh je svobodný. :) Takže ne, rozhodně k tomuto legračnímu pánovi nemám ODPOR! Takové lidi svět potřebuje, stejně jako potřebuje takové blog, jako je tento.

    OdpovědětVymazat
  3. Oi, to jsem popletl!!! Omylem jsem dal vyhledavat "Pat Buchanan Quotes" misto "Rush Limbaugh Quotes", popletly me ty zdejsi blogposty, ktere do toho zacaly Buchanana tahat... Ale ta viagra patri k Limbaughovi :)

    OdpovědětVymazat
  4. No, p. Fuko, nějak jste pokusil zapovídat Vaše přirovnání. Tak je Limbaugh spíše Winston Churchill nebo spíše Oswald Mosley?

    OdpovědětVymazat
  5. Takze ted neco opravdu od Limbaugha:

    There are more American Indians alive today than there were when Columbus arrived or at any other time in history. Does this sound like a record of genocide?

    Wouldn't it be great if anybody who speaks out against this country, to kick them out of the country? Anybody that threatens this country, kick 'em out. We'd get rid of Michael Moore, we'd get rid of half the Democratic Party if we would just import that law. That would be fabulous. The Supreme Court ought to look into this. Absolutely brilliant idea out there.

    The difference between Los Angeles and yogurt is that yogurt comes with less fruit.

    ...Což celkem přesně koresponduje s "humornými" přirovnáními mistra Sládka...

    OdpovědětVymazat
  6. Jinak musím uznat, že ze všech trollů jste ten nejchytřejší. To jsou ta léta praxe na Kompostu.

    OdpovědětVymazat
  7. "Zapovídat moje přirovnání"? Moje přirovnání bylo snad nemohlo být jasnější: "Rush Limbaugh je něco jako Miroslav Sládek". To, jestli má blíže k nějaké jiné osobě X nebo Y, mě celkem nezajímá. Je Rush Limbaugh spíše Antonín Dvořák nebo Karel Gott?

    OdpovědětVymazat
  8. Mohu každého ujistit, že Sládkovi se to neblíží ani trochu. I když je možná tím, že plně nerozumím poslední anglické větě.

    OdpovědětVymazat
  9. Sládek je v ČR všeobecně znám jako kryptofašista. Tak se Vás, Fuko, ptám, je Limbaugh kryptofašista?

    OdpovědětVymazat
  10. Sládek je také všeobecně znám jako Čech. Je Limbaugh Čech? Jistě není. Přirovnávat někoho k někomu neznamená, že se shodují libovolné jejich atributy. Sládek by možná CHTĚL být fašista, ale je to legrační xenofobní panák. Podobně jako Limbaugh (viz např. ten poslední jeho citát, kterému nerozumíš - podívej se do nějakého slangového slovníku co všechno znamená "fruit").

    OdpovědětVymazat
  11. Ano, teplouš, to jsem si myslel.

    "Přirovnávat někoho k někomu neznamená, že se shodují libovolné jejich atributy." Aha. Tak že byste konečně pochopil, co znamená přirovnání Cynika k Hitlerovi? Je vidět, že mé školení padlo na úrodnou půdu.

    "Sládek by možná CHTĚL být fašista, ale je to legrační xenofobní panák." Aha. Tak být fašistou si člověk musí zasloužit? Co má člověk udělat, aby BYL fašistou?

    Limbaugh je xenofob? Nebo pouhý homofob jako každý katholík?

    OdpovědětVymazat
  12. JAKÉ atributy Limbaugha a Sládka se shodují? Odpovíte konečně? Národnost to není, to už víme.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>