19. července 2006

Smutné obrázky

Alex Juchelka na Vrbě upozornil na fotografie zavražděných dětí. Pokud se Vám slovo vražda zdá příliš na nadnesené pro oběti "humanitárního" bombardování, tak bych rád připomněl, že vraždou je i usmrcení druhého v nepřímém úmyslu, tedy z lhostejnosti. Pravidla civilisované války zakazují usmrcovat civilisty, natož děti.

Na takové výsledky činnosti IDF jsme ale zvyklí a svět (OSN) už dávno proti tomu nic nedělá. Co mne však dostalo, byly fotografie israelských holčiček píšící na bomby (sic!) pozdravy libanonským dětem. Něco podobného bych čekal maximálně v Severní Koreji.

Ale co čekat od státu, jehož ministryně zahraničí s klidem prohlásí: "And in Lebanon, she said, some of the dead may be civilians associated with Hezbollah, assisting it or storing its rockets." (tučné písmo mé) Jak se toto liší od katholického řezníka, Arnauda-Amauryho, opata z Cîteaux: "Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius. (Zabte je všechny. Bůh už mezi nimi pozná ty pravé.)"?

6 komentářů:

  1. Ja s Vami souhlasim vazeny pane Zeman. Ja verim ze strana, ktera cili na civilisty je horsi, nez strana, ktera na ne necili.

    Na druhou stranu je pravda, ze kazdy zabity civilista nasere jeho pribuzne stejne.

    OdpovědětVymazat
  2. Roztomilé? Vy byste se do té Severní Koreji hodil.

    OdpovědětVymazat
  3. Petře, jak byste upřímně nazval to, když dilletant jako Vy poučuje zkušeného právníka o právu? Nastudujte si laskavě trestní zákon, je na Internetu.

    Jistě, ten spot na nějž jsem odkazoval, je psán v typické arabské nadsázce, kterou čecháčkové tak nenávidí. Nicméně faktum dětí píšící texty na bomby, které zabíjí jiné děti, zůstává. Normálního člověka to pohorší. Vás ne.

    OdpovědětVymazat
  4. V tom, že Israel stejně jako Severní Korea myje dětem mozky millitarismem už od mala. Myslel jsem si, že v demokratickém světě něco podobného nemůže nastat, protože válka je zlo. Jak vidět, mýlil jsem se.

    OdpovědětVymazat
  5. Pohané se dají spočítat na prstech jedné ruky. To bych renaissancí nenazýval.

    Co se týče Izraele, tak tam je podle mě militarismus základním předpokladem přežití státu a národa jako takového.
    To je standardní israelská ideologie. Ve skutečnosti jim nic nebrání Israel transformovat na občanský stát, jaký je všude v Západní Evropě. Říká se tomu one-state solution a je to považováno za nejhorší formu antisemitismu.

    Militarismus v Severní Koreji slouží pouze a jedině zájmům Kim Čong-ila a ostatních komunistických darebáků; to se nedá srovnávat.
    A militarismus Israele slouží pouze pouze a jedině zájmům Olmerta, Livni a ostatních israelských darebáků; to se dá srovnávat.

    OdpovědětVymazat
  6. Petříku, Vy už raději o právu nepište, děláte ze sebe stejného blba jako Max. Zkuste se zamyslet, jak by dopadlo, kdybych se chtěl s Vámi bavit o výrobě mikroprocessorů jako rovný s rovný na základě toho, že si něco vygoogluju.

    to ti nekdo rekl, ze jsi? a kolik te to stalo?
    Oni mne za to dokonce platí. :-)

    Trestný čin nespáchá, kdo použije zbraně v mezích zmocnění příslušných zákonných předpisů.
    Jistě. A rozumíte té větě vůbec?

    Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný tímto zákonem, není trestným činem.
    dtto.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>